tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ιερατική Ημερίδα με θέμα: «Εκκλησία και κρίσεις»

Το πρόγραμμα των ΚΗ´ Παυλείων συνεχίσθηκε την Πέμπτη 16 Ιουνίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας, όπου πραγματοποιήθηκε Ημερίδα Ιερέων υπό τον τίτλο «Εκκλησία και κρίσεις».

Στην πρωινή συνεδρία συμμετείχαν οι Ιερείς των Αρχιερατικών Περιφερειών Ναούσης, Αλεξανδρείας, Καμπανίας, Ειρηνουπόλεως, Πλατέος, Μελίκης και Αντιγονιδών, ενώ στην απογευματινή συνεδρία συμμετείχαν οι Ιερείς των Αρχιερατικών Περιφερειών Βεροίας, Αποστόλου Παύλου, Βεργίνης, Δοβράς και περιχώρων Βεροίας.

Στην αρχή, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας προλόγισε την εκδήλωση και καλωσόρισε τον προσκεκλημένο ομιλητή και τους Ιερείς.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Ο Άγιος Χρυσόστομος, Μητροπολίτης Σμύρνης» με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από την Μικρασιατική καταστροφή.

Δεύτερος ομιλητής ήταν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, ο οποίος μίλησε με θέμα: «Η Θεία Λατρεία την εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού».

Ακολούθησε ξενάγηση των Ιερέων στο Παύλειο Κειμηλιαρχείο «ΙΕΡΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ», το οποίο εγκαινίασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος την 1η Μαΐου 2022 παρουσία πλειάδος Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος. Στο Κειμηλιαρχείο της Ιεράς Μητροπόλεως μας φιλοξενούνται μοναδικά εκθέματα όπως εικόνες, άμφια, σκεύη, κώδικες, ειλητάρια, αλλά και σπαράγματα τοιχογραφιών για τα οποία ομίλησε ο υπεύθυνος του Κειμηλιαρχείου και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας.

Εν συνεχεία, στην αίθουσα «Μητροπολίτου Σταυροπηγίου Αλεξάνδρου» προβλήθηκε μία ταινία, παραγωγή του Γραφείου Ποιμαντικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, με στιγμιότυπα από τη ζωή, τη διακονία και το πρωτοποριακό ποιμαντικό έργο του μακαριστού Μητροπολίτου Σταυροπηγίου κυρού Αλεξάνδρου, κατά σάρκα αδελφού του Μητροπολίτου μας κ. Παντελεήμονος.

Στο τέλος ο Μητροπολίτης απένειμε το αναμνηστικό των «ΚΗ´ Παυλείων» στον ομιλητή.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69