tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

«4η Ιατρική Εβδομάδα»: Εσπερίδα με θέμα «Υγιεινή και παραδοσιακή διατροφή»

Το Σάββατο 4 Ιουνίου το απόγευμα στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο στη Βέροια, πραγματοποιήθηκε η τελευταία εκδήλωση της «4ης Ιατρικής Εβδομάδος» προς τιμήν του Αγίου Λουκά του Ιατρού με θέμα: «Υγιεινή και παραδοσιακή διατροφή».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μικρασιατών Ημαθίας, ο οποίος φέτος συμμετέχει ενεργά στα «ΚΗ´ Παύλεια» με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από την Μικρασιατική καταστροφή.

Στην αρχή ο Υπεύθυνος του Γραφείου Γάμων, Βαπτίσεων και Διαζυγίων της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Πρόδρομος Γκιρτζαλιώτης καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και κάλεσε τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας κ. Βασίλειο Διαμαντόπουλου και την πρόεδρο του περιφερειακού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Βεροίας κ. Ευσεβία Γκουντή - Δουλγέρογλου, να απευθύνουν χαιρετισμό. 

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Μητροπολίτης, ο οποίος απηύθυνε τον πατρικό χαιρετισμό του και καλωσόρισε τους προσκεκλημένους ομιλητές.

Στο πρώτος μέρος της εκδήλωσης ομίλησε ο κ. Αθανάσιος Τόπης, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Υποψήφιος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η διατροφική αξία της νηστείας στην Ορθόδοξη Εκκλησία και η ευεργετική της επίδραση στην πνευματική ζωή και στην υγεία των πιστών».

Στο δεύτερος μέρος της εκδήλωσης ομίλησαν για την παραδοσιακή και μικρασιατική διατροφή, η Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας κ. Αναστασία Παυλίδου, η κ. Δανάη Κουκόλη, Σεφ και η κ. Γεωργία Πανανοπούλου, Οινολόγος.

Τέλος, ο Μητροπολίτης απένειμε τα αναμνηστικά των «ΚΗ´ Παυλείων» στους συντελεστές της εκδήλωσης εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του για τη συμμετοχή τους. 

Μετά το πέρας της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γευτούν μικρασιάτικα εδέσματα.

Η «4η Ιατρική Εβδομάδα» προς τιμήν του Αγίου Λουκά του Ιατρού, την οποία διοργάνωσε η Μητρόπολη αποτελεί μία σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις κατά τόπους Αρχιερατικές Περιφέρεις με σκοπό την ενημέρωση από εκλεκτούς ομιλητές για ιατρικά θέματα.

Η «4η Ιατρική Εβδομάδα» πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή και τη συμμετοχή των Ιατρικού, Οδοντιατρικού, Φαρμακευτικού Συλλόγων Ημαθίας και των Περιφερειακών Τμημάτων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού της επαρχία μας. 

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69