tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μονιμοποίηση ζητούν οι συμβασιούχοι στους Δήμους - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βέροια (φωτογραφίες, βίντεο)

24ωρη πανελλαδική απεργία  πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 24 Μαϊου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ). Στο πλαίσιο αυτής της απεργίας, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των εργαζομένων στους τοπικούς δήμους στην πλατεία Δημαρχείου Βέροιας.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στους δήμους Σάκης Χειμώνας (δείτε στο παρακάτω βίντεο την ομιλία του).

Ο κ. Χειμώνας τόνισε ότι πρέπει να λήξει η ομηρία των υπαλλήλων που είναι απαραίτητοι για την λειτουργία των κοινωνικών δομών και ότι όλοι θα πρέπει να είναι ενωμένοι σε αυτόν των αγώνα. Επίσης πρότεινε οι κινητοποιήσεις να γίνονται απόγευμα ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση ατόμων.

Βασικό αίτημα της κινητοποίησης είναι η μονιμοποίηση όλων των υπαλλήλων που εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στους δήμους (εργαζόμενοι COVID-19, εργαζόμενοι ΕΣΠΑ που απασχολούνται σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, κοινωνικές δομές, εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» που έμειναν εκτός εργασίας, σχολικές καθαρίστριες, εργαζόμενοι που απασχολούνται συνεχόμενα σε εντολή δικαστικών αποφάσεων και στα προγράμματα Άθλησης για Όλους κ.ά.), αλλά και η άμεση άρση της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού «ώστε οι δήμοι να καλύψουν τα τεράστια κενά που αντιμετωπίζουν σε ανθρώπινο δυναμικό».

Το παρόν στην συγκέντρωση έδωσε η πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων Δήμου Νάουσας, Μαρία Μπόσκου.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69