tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μητρόπολη: Εγκαινιάστηκε η αίθουσα «Μητροπολίτης Σταυροπηγίου Αλέξανδρος»

Την Κυριακή του Αντίπασχα, 1 Μαΐου 2022, το απόγευμα, έλαβαν χώρα στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά τα εγκαίνια της Αίθουσας «Μητροπολίτης Σταυροπηγίου Αλέξανδρος» με την υψηλή παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Ο εν λόγω πολυχώρος αφιερώθηκε από την αδελφότητα της Ιεράς Μονής στον μακαριστό Μητροπολίτη Σταυροπηγίου κυρό Αλέξανδρο, κατά σάρκα αδελφό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος, ο οποίος έζησε την τελευταία δεκαετία της ζωής του στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρα και περιλαμβάνει εκθέματα από τα προσωπικά αντικείμενα και άμφια του μακαριστού Ιεράρχου καθώς και κειμήλια της Ιεράς Μονής και της Ιεράς Μητροπόλεως. Παράλληλα, η αίθουσα έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει εκδηλώσεις, ομιλίες και ξεναγήσεις με τη χρήση των σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων.

Μετά τον αγιασμό, καλωσόρισε τον Μακαριώτατο και τους προσκεκλημένους Αρχιερείς, εκ μέρους της Αδελφότητας της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά,  ο Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως και μέλος του Ηγουμεσυμβουλίου Αρχιμ. Αρσένιος Χαλδαιόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στα χρόνια της παρουσίας του μακαριστού Μητροπολίτου Αλεξάνδρου στην Ιερά Μονή και στις πνευματικές υποθήκες του προς τους πατέρες. Επεσήμανε ότι η εν λόγω αφιέρωση της αίθουσας στη μνήμη του ήταν ένα οφειλόμενο χρέος τιμής στη μνήμη του για όσα προσέφερε στην Ιερά Μονή και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα και τους οικείους του που ανέλαβαν τις δαπάνες για την διαμόρφωση της Αίθουσας.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, παιδικός φίλος του μακαριστού Μητροπολίτου Αλεξάνδρου, αναφέρθηκε στα πρώτα χρόνια της γνωριμίας του και στο πολύπλευρο και πρωτοποριακό ποιμαντικό έργο του μακαριστού.

Τα εγκαίνια της Αίθουσας τίμησαν με την παρουσία τους οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, Βρυούλων κ. Παντελεήμων, Μετρών κ. Δημήτριος, Μιλήτου κ. Απόστολος, Γουμενίσσης κ. Δημήτριος, Ξάνθης κ. Παντελεήμων, Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Άρτης κ. Καλλίνικος, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, Κίτρους κ. Γεώργιος, Ν. Κρήνης κ. Ιουστίνος, Φιλίππων κ. Στέφανος, Φθιώτιδος κ. Συμεών, Σισανίου κ. Αθανάσιος, Καστορίας κ. Καλλίνικος, και Πολυανής κ. Βαρθολομαίος, καθώς και πνευματικά τέκνα του μακαριστού από την Ενορία Ευαγγελισμού Ευόσμου.

Τη μελέτη και εκπόνηση του έργου ανέλαβε ο κ. Ηλίας Παπαγεωργίου.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69