tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Διαθέσιμη η νέα ψηφιακή εφαρμογή Veria Bikes (φωτογραφίες)

Σε εφαρμογή τέθικε η νέα ψηφιακή εφαρμογή Veria Bikes, που αφορά την ενοικίαση των κοινόχρηστων ποδηλάτων του Δήμου Βέροιας.

Η επίσημη παρουσίαση της εφαρμογής, που είναι διαθέσιμη σε κινητά με λειτουργικό Android και iOs, έγινε το πρωί της Πέμπτης στο Πάρκο Αγίων Αναργύρων.

Την παρουσίαση έκανε ο Διευθύνος Σύμβουλος της Εταιρίας “Brainbox” Γιώργος Βουλγαρούδης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Operator manager της εταιρείας Γιώργο Κεΐκογλου, με την παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Αλέξανδρο Τσαχουρίδη και του Αντιδημάρχου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Πολιτικής & Καινοτομίας Καλλίστρατου Γρηγοριάδη.

Ο κος Βουλγαρούδης είπε ότι με την εφαρμογή αναβαθμίζεται ουσιαστικά η υπηρεσία μίσθωσης ποδηλάτων στον Δήμο Βέροιας. Περιέγραψε τι ίσχυε μέχρι τώρα με την διαδικασία εγγραφής για την έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας και πως εύκολα πλέον ο πολίτης της πόλης μας, αλλά κι ο επισκέπτης, θα μπορεί να νοικιάζει ποδήλατο. Η διαδικασία είναι απλή και περιγράφεται στους σταθμούς ποδηλάτων αλλά και στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Ο χρήστης κατεβάζει στο κινητό του την εφαρμογή Veria Bikes και χρησιμοποιεί τον κώδικα qr code που θα βρεί στους σταθμούς ποδηλάτων. Την πρώτη φορά του ζητείται να δηλώσει τα στοιχεία του, γίνεται δηλαδή η εγγραφή στο σύστημα, και βήμα βήμα ολοκληρώνει την διαδικασία.

Ο κος Γρηγοριάδης είπε ότι σήμερα εγκαινιάζεται ένας νέος τρόπος ενοικίασης ποδηλάτων, με την χρήση εφαρμογής στο κινητό. Τέτοιου είδους εφαρμογές χρησιμοποιούνται σε πολλές πόλεις (45 στην Ελλάδα). “Στόχος μας είναι οι πολίτες να αγαπήσουν το ποδήλατο. Θέλουμε μία πόλη βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον”, είπε. Επίσης συμπλήρωσε ότι τον χειμώνα θα 'τρέξει' χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα για την προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων κι ο Δήμος θα καταθέσει τα χαρτιά του.

Αυτήν την στιγμή υπάρχουν 4 διαθέσιμοι σταθμοί στην πόλη. Στην πλατεία Ωρολογίου, στην πλατεία Κόρακα, στην πλατεία Αγίων Αναργύρων και στην πλατεία Ελιάς. Ενώ είναι διαθέσιμα 28 ποδήλατα.

Ο κος Τσαχουρίδης είπε “Το ποδήλατο σημαίνει οικολογία, οικονομία, ποιότητα ζωής για τους κατοίκους της πόλης. Ζούμε σε μια πόλη που δεν υπάρχουν ποδηλατόδρομοι. Πιλοτικά να μπει στην ζωή μας το ποδήλατο και σε κάποια σημεία μελλοντικά θα γίνουν ποδηλατόδρομοι”.

Όσοι πολίτες κατεβάσουν την εφαρμογή έως τέλος Ιουνίου, παίρνουν δώρο 10 ώρες.

Το πρώτο μισάωρο είναι δωρεάν. Μέγιστη χρήση έως 2 ώρες και κάθε επόμενο μισάρωρο χρεώνεται με 0,30€.

Παραλαβή ποδηλάτου

Για να παραλάβει κανείς το ποδήλατο πρέπει να ακολουθήσει τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1ο: Κατεβάζει την εφαρμογή (Veria Bikes) από το Google Playstore ή το Apple Store.

Βήμα 2ο: Κάνει εγγραφή/είσοδο στην υπηρεσία.

Βήμα 3ο: Επιλέγει το ποδήλατο που θέλει και πάτα το κουμπί της κλειδαριάς που είναι κλειδωμένο.

Βήμα 4ο: Σαρώνει μέσω της εφαρμογής τον QR κωδικό της κλειδαριάς.

Βήμα 5ο: Είναι έτοιμος! Βγάζει το ποδήλατο από την κλειδαριά σπρώχνοντας ελαφρά προς τα έξω.

Επιστροφή ποδηλάτου

Η επιστροφή του ποδηλάτου από τον χρήστη γίνεται ως εξής:

Βήμα 1ο: Επιλέγει μια κενή θέση στις βάσεις πρόσδεσης.

Βήμα 2ο: Πιέζει το πλήκτρο που αντιστοιχεί στην κλειδαριά της θέσης πρόσδεσης που επέλεξε και τοποθετεί το ποδήλατο στην κλειδαριά.

Βήμα 3ο: Είναι έτοιμος! Η ταυτότητα του ποδηλάτου αναγνωρίζεται αυτόματα και η κλειδαριά ασφαλίζει, εκπέμποντας χαρακτηριστικό ήχο.

Στο παρακάτω βίντεο είναι διαθέσιμες χρήσιμες πληροφορίες για την εφαρμογή Veria bikes: https://www.youtube.com/watch?v=7b2mcJ7TPL4

Μπορείτε να «κατεβάσετε» την εφαρμογή στις παρακάτω διευθύνσεις για Android και iOS συσκευές:

Android: https://bit.ly/3oPSZ61

iOS: https://apple.co/3yI9HZp

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69