tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τουριστικά αξιοθέατα της Πελοποννήσου που αξίζει να γνωρίσετε από κοντά

Θα μπορούσατε να περάσετε μια ζωή εξερευνώντας την Ελλάδα, και φυσικά δεν θα ήταν δυνατό να δείτε τα πάντα. Τα σημαντικότερα μέρη, όπως η Αθήνα, η Σαντορίνη, η Μύκονος, έχουν τόσες πολλές πληροφορίες στο διαδίκτυο που είναι σχεδόν αδύνατο να ανακαλύψετε κάτι νέο. Αυτά τα μέρη είναι συνήθως γεμάτα κόσμο και επίσης πολύ ακριβά, σημαντική λεπτομέρεια για μια οικογένεια που κάνει τον οικονομικό προγραμματισμό από την αρχή του έτους για να μπορέσει να πάει καλοκαιρινές διακοπές. Η Ελλάδα δεν είναι τόσο φθηνή όσο στο παρελθόν, αλλά, αποφεύγοντας τις τουριστικές παγίδες, είναι ακόμα δυνατό να απολαύσετε ένα προσιτό ταξίδι διακοπών και να φύγετε με αναμνήσεις ζωής.

Το καλύτερο μέρος στην Ελλάδα, αν και είμαστε λίγο προκατειλημμένοι, είναι η Πελοπόννησος, η οποία είναι ευλογημένη με μερικά από τα ομορφότερα τοπία της Ευρώπης. Η χερσόνησος περιέχει τα πάντα για μια τέλεια εμπειρία διακοπών, συνδυάζοντας ξεκούραση, παραλίες με πλούσια ιστορία, πολιτισμό και ζεστό ήλιο. Είναι δύσκολο περιορίσουμε τα ομορφότερα μέρη της Πελοποννήσου, ωστόσο παρακάτω θα δούμε μερικά από τα πιο σημαντικά, που αξίζει να επισκεφθείτε.

ΜΑΝΗ

Η χερσόνησος της Μάνης είναι το κεντρικό σημείο της Πελοποννήσου και διαθέτει έναν πλούσιο συνδυασμό πολιτισμού, ιστορίας και όμορφων τοπίων. Τα μανιάτικα χωριά είναι συνήθως τείχη ακροπόλεις, προσκολλημένα στις απόκρημνες πλαγιές του βουνού, γεμάτα με τα διάσημα καμπαναριά. Αυτά χτίστηκαν σε μεσαιωνικούς χρόνους, όταν οι Μανιάτες είχαν μια έντονη φήμη ως σκληροί και ανεξάρτητοι άνθρωποι. Δολοφονικές διαμάχες πέρασαν από γενιά σε γενιά, από πατέρα σε γιο. Ο τουρκικός στρατός κατοχής αρνήθηκε να μπει στα βουνά της Μάνης, όπως ήταν η πολεμική φήμη των ντόπιων. Ενώ εξακολουθούν να απολαμβάνουν μια συγκεκριμένη αίσθηση, οι άνθρωποι είναι υπέροχα φιλόξενοι, αλλά και περήφανοι για την κληρονομιά και την ιστορία τους. Η Μάνη είναι πολύ δημοφιλής στους τουρίστες, αλλά παρέχει και την δυνατότητα να ξεφύγετε από την βουή της καθημερινότητας και να απολαύσετε λίγη ιδιωτικότητα.
Αξίζει να περάσετε ένα βράδυ στην παραλία, με ένα ούζο, περιμένοντας ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα στην Ευρώπη, εξίσου εντυπωσιακό με το περίφημο της Σαντορίνης. Όσον αφορά τα μέρη διαμονής, μπορείτε να επιλέξετε έναν κοντινό προορισμό να μείνετε ή αν έχετε οργανώσει να εξερευνήσετε την Πελοπόννησο με αυτοκίνητο, μπορείτε να επιλέξετε να μείνετε σε κάποιο ξενοδοχείο στην Πάτρα, που συνδυάζει τις ανέσεις και την γραφική ζωής της Πελοποννήσου και αξίζει να αποτελεί την βάση του ταξιδιού σας.

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

Η Μονεμβασιά είναι ένα κρυμμένο στολίδι της Πελοποννήσου, που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά και αποτελεί καταφύγιο για καλλιτέχνες και συγγραφείς. Η Μονεμβασιά είναι ένα απότομο νησάκι, που αναρριχείται από το Αιγαίο και συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα από ένα στενό μονοπάτι. Η κορυφή του νησιού είναι καλυμμένη με τα ερείπια ενός βυζαντινού κάστρου, και μερικές όμορφες Ορθόδοξες εκκλησίες, γεμάτες με περίπλοκες εικόνες. Η πόλη, που βρίσκεται κάτω από την ακρόπολη, είναι ένας στενός λαβύρινθος από τραχιά πλακόστρωτα δρομάκια, γεμάτη με πολλά καταστήματα και ταβέρνες. Οι περισσότερες ταβέρνες έχουν βεράντες, όπου μπορείτε να καθίσετε και να απολαύσετε τον απογευματινό ήλιο, βλέποντας τα ψαρόβαρκα αργά πίσω στο λιμάνι.

Οι επιλογές όταν μιλάμε για τις ομορφιές της Πελοποννήσου δεν μετρώνται και δεν ανακαλύπτονται με μια επίσκεψη. Αφιερώστε χρόνο για να εξερευνήσετε αυτά τα μοναδικά τοπία και γεμίστε εικόνες και αναμνήσεις που θα σας συντροφεύουν μια ζωή.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69