tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Απόσυρση και το 2015

Για μια ακόμη χρονιά, με το άρθρο 85 του Ν4316/2014 που ψηφίστηκε στις 24/12/2014 παρατείνεται  η ισχύς του μέτρου της απόσυρσης, η λήξη του οποίου ήταν προγραμματισμένη για το τέλος του 2014. Η νέα ημερομηνία λήξης του μέτρου είναι η 20η Δεκεμβρίου του 2015.

Το μέτρο της απόσυρσης ισχύει για οχήματα έως 3,5 τόνους και με ημερομηνία πρώτης άδειας (αναγράφεται στην άδεια του οχήματος) ως και τις 31/12/2001 αντί τις 31/12/2000 που ίσχυε ως τώρα. Με την αλλαγή αυτή ευνοούνται οι κάτοχοι αυτοκινήτων, που δεν μπορούσαν να τα πουλήσουν εξαιτίας της ηλικίας τους ή του μεγάλου κυβισμού τους, να τα αποσύρουν έχοντας όφελος κατά την αντικατάστασή τους με κάποιο καινούριο ΙΧ.

 Τι πρέπει να γνωρίζουμε όμως για τη νόμιμη διαγραφή του οχήματός μας; Τι είναι τα κέντρα ανακύκλωσης και πώς ξέρω ότι κάποιο κέντρο είναι εξουσιοδοτημένο από την ΕΔΟΕ ( Εναλλακτική Διαχείριση Οχημάτων Ελλάδος); Τι δικαιολογητικά χρειάζονται για την παράδοση του οχήματός μου στα κέντρα ανακύκλωσης;

Για την απόσυρση του αυτοκινήτου ο ιδιοκτήτης θα πρέπει είτε να μην οφείλει τέλη έως το 2013 είτε να έχει καταθέσει προσωρινά τις πινακίδες καθώς και στην άδεια του οχήματος να μην αναγράφεται ο όρος «ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ».

Σε ένα από τα εξουσιοδοτημένα κέντρα ανακύκλωσης, και μόνο σε αυτά, μπορεί να γίνει η νόμιμη διαγραφή του οχήματος. Στα κέντρα αυτά γίνεται η απορρύπανση του οχήματος, δηλαδή η απαλλαγή του από όλα τα επικίνδυνα υλικά (μπαταρία, υγρά φρένων, καταλύτες, υγρά φρέον κλπ). Τα εξουσιοδοτημένα κέντρα από την ΕΔΟΕ (Εναλλακτική Διαχείριση Οχημάτων Ελλάδος) φέρουν το σήμα του οργανισμού και μετά τη συλλογή των οχημάτων ξεκινάει η διαδικασία διαγραφής τους.

Με την παράδοση του οχήματος στα κέντρα ανακύκλωσης είναι απαραίτητη και η προσκόμιση κάποιων δικαιολογητικών. Συγκεκριμένα χρειάζεται:

  • Άδεια κυκλοφορίας.
  • Πινακίδες.
  • Φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου.
  • Βεβαίωση τελών κυκλοφορίας για απόσυρση εις διπλούν.
  • Υπεύθυνη δήλωση προς το κέντρο ανακύκλωσης.
  • Εξουσιοδότηση προς το κέντρο ανακύκλωσης.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας είναι προτιμότερο να επικοινωνήσετε με ένα από τα κέντρα της περιοχής σας τα οποία θα βρείτε στην ιστοσελίδα της ΕΔΟΕ www.edoe.gr.

Αναστάσιος Μπακαλιός
Διαλυτήριο Οχημάτων, Κέντρο Ανακύκλωσης, Ανταλλακτικά 
1ο ΧΛΜ ΣΣ ΝΑΟΥΣΑΣ – ΒΕΡΟΙΑΣ ΟΔΟΣ Α2, Στενήμαχος
Τηλ. 2332041148
Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69