Συνταγή για λαυράκι, ψημένο σε χοντρό αλάτι
- Γράφτηκε από τον/την Μαρία Τριγώνη
Το Ιχθυοπωλείο FISHEYE σας προτείνει λαυράκι, ψημένο σε χοντρό αλάτι.
Αντί για λαυράκι μπορείτε να ψήσετε οποιοδήποτε άλλο μεγάλο ψάρι όπως μυλοκόπι, χιόνα, τσιπούρα, φαγκρί κ.α.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό λαβράκι
3 κιλά χοντρό αλάτι
2 ασπράδια αβγού
Για το σερβίρισμα:
λαδολέμονο
φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο
μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ταψί που να χωράει το ψάρι βάζουμε λαδόκολλα.
Ανακατεύουμε το αλάτι με μισό φλιτζάνι νερό και τα ασπράδια και βάζουμε το μισό περίπου στο ταψί στρώνοντας το.
Βάζουμε το λαβράκι πάνω στο αλάτι και ρίχνουμε το υπόλοιπο αλάτι από πάνω θωρακίζοντας το ψάρι ώστε να μην έχει καθόλου κενά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45.
Το ψάρι θα είναι έτοιμο, όταν αρχίζει το αλάτι να παίρνει χρυσό χρώμα.
Σερβίρουμε με λαδολέμονο, στο οποίο έχουμε προσθέσει προαιρετικά αλατοπίπερο και μαϊντανό.
Μια πρωτότυπη και πεντανόστιμη συνταγή, με την οποία θα καταπλήξετε τους καλεσμένους σας.