Masterclass μαγειρικής στη Βέροια – Το πρόγραμμα EURICE παρουσιάζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού ρυζιού
- Γράφτηκε από τον/την Μαρία Τριγώνη
Την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2025, καθώς το εστιατόριο «12 Γράδα» θα φιλοξενήσει ένα μοναδικό masterclass μαγειρικής στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος EURICE. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 16:00, φέρνοντας στο επίκεντρο τη βιώσιμη καλλιέργεια και την ανάδειξη του ελληνικού ευρωπαϊκού ρυζιού.
Το πρόγραμμα EURICE (Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης της Βιώσιμης Παραγωγής Ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία) αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία που στοχεύει να προβάλλει την οικολογική διάσταση της καλλιέργειας του ελληνικού ρυζιού και να ενημερώσει το κοινό για τις σύγχρονες πρακτικές που εφαρμόζονται, ώστε το προϊόν να φτάνει στο τραπέζι με σεβασμό στο περιβάλλον και στην ποιότητα.
Στο επίκεντρο του masterclass θα βρεθεί η Rice Chef Ambassador του προγράμματος, η γνωστή σεφ Ντίνα Νικολάου, η οποία θα ετοιμάσει τρεις ξεχωριστές συνταγές με μεσόσπερμο ελληνικό ρύζι, παρουσιάζοντας ζωντανά τεχνικές, γεύσεις και δημιουργικούς τρόπους αξιοποίησης ενός από τα πιο χαρακτηριστικά ελληνικά προϊόντα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο να παρακολουθήσουν την παρασκευή των πιάτων, αλλά και να τα δοκιμάσουν, ζώντας μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία.














