tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πρόσκοποι Αλεξάνδρειας: Οι κατασκηνώσεις του καλοκαιριού

proskopoi alex katask

Από τους Προσκόπους Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκαν τα εξής: «Το πολυτιμότερο δώρο για ένα παιδί είναι η κατασκήνωση. Η φράση του ιδρυτή του Παγκόσμιου Προσκοπισμού Baden Powell   «οι  Πρόσκοποι προετοιμάζονται 350 μέρες το χρόνο για 15 μέρες κατασκήνωση» τα λέει όλα….

 ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ;

Για κάθε Πρόσκοπο Κατασκήνωση σημαίνει :

• Υγιεινή ζωή στην ύπαιθρο

• Γνωριμία με τη Φύση

• Οργάνωση της καθημερινής  ζωής  χωρίς τη συνεχή επίβλεψη από τους γονείς (αυτοσυντήρηση)

• Ανάπτυξη ατομικής πρωτοβουλίας και αισθήματος ευθύνης

• Διάπλαση χαρακτήρα

• Συντροφική Ομαδική Ζωή, συνεργασία και άμιλλα

• Παιχνίδι, Περιπέτεια και Δράση

• Εμπλουτισμός Γνώσεων

• Δημιουργία στενότερων δεσμών φιλίας με τους υπόλοιπους Προσκόπους και τα ενήλικα στελέχη.

 Για όλους αυτούς τους λόγους η Θερινή Κατασκήνωση αποτελεί τόσο για τα παιδιά όσο και για την προσφορά όλων μας στον Προσκοπισμό, το επιστέγασμα των δράσεων κάθε Προσκοπικής χρονιάς.

Στην Προσκοπική κατασκήνωση κάθε Πρόσκοπος καλείται, πάντοτε με τη βοήθεια και τη στήριξη των Βαθμοφόρων του, να αντιμετωπίσει πολλές και διάφορες προκλήσεις, τις οποίες μαθαίνει να αντιμετωπίζει σχεδόν αποκλειστικά με τις δικές του δυνάμεις και γνώσεις.

Πιστεύουμε ότι οι εμπειρίες αυτές είναι πολύ σημαντικές για κάθε παιδί.          

ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ;

1. Γιατί, πρώτοι εμείς οι Πρόσκοποι,  φέραμε τις κατασκηνώσεις παιδιών στην Ελλάδα. Άρα οι κατασκηνώσεις στηρίζονται στη μακροχρόνια πείρα μας. Μην ξεχνάμε ότι τα Προσκοπικά κέντρα είναι αυτά που πληρούν κάθε νόμο του κράτους και μπορούν να φιλοξενήσουν νόμιμα τους κατασκηνωτές (όσον αφορά την ασφάλεια και την υγιεινή).

2. Γιατί η κατασκήνωσή μας σχεδιάζεται για να καλύψει τις συγκεκριμένες ανάγκες των συγκεκριμένων παιδιών της Ομάδας μας. Ακόμη, τα ίδια τα παιδιά φροντίζουν σε κάποιο βαθμό στον προγραμματισμό της, με τη βοήθεια των εκπαιδευμένων Βαθμοφόρων τους. Άρα η κατασκήνωση δεν μπορεί παρά να είναι φτιαγμένη «στα μέτρα τους».

3. Γιατί σκοπός μας δεν είναι το κέρδος αλλά η διασκέδαση και η απόκτηση  χρήσιμων εμπειριών και γνώσεων. Αυτό κάνει τις Προσκοπικές κατασκηνώσεις μοναδικές και τις διαφοροποιεί από τις σύγχρονες τυποποιημένες κατασκηνώσεις κερδοσκοπικού ή καθαρά ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

4. Γιατί το πρόγραμμα της Προσκοπικής κατασκήνωσης είναι σχεδιασμένο με τρόπο που να καλύπτει τις ανάγκες για γνώσεις και εμπειρίες μέσα από συναρπαστικές δράσεις, παιχνίδια και πολύ περιπέτεια.

5. Γιατί το πρόγραμμα μιας Προσκοπικής κατασκήνωσης δεν είναι ποτέ το ίδιο. Κάθε χρόνο, μέσα από ένα καινούργιο θέμα και με διαφορετικούς ρόλους, οι Πρόσκοποι ζουν την περιπέτεια της κατασκήνωσης.

6. Τέλος γιατί σε κάθε Προσκοπική κατασκήνωση καλλιεργείται πνεύμα φιλίας, αγάπης, αλληλοβοήθειας, συνεργασίας, ευθύνης, εργατικότητας, πρωτοβουλίας και δημιουργικότητας που συνεχίζεται κάθε Σάββατο όλη τη χρονιά .

Το πρόγραμμα των κατασκηνώσεων για το καλοκαίρι του 2014 είναι:

• 7 έως  13 Ιουλίου τα παιδιά Λυκείου θα πραγματοποιήσουν τη μεγάλη τους δράση στο Παρανέστι Δράμας .

• 14 έως 21 Ιουλίου οι  Αγέλες Λυκοπούλων (παιδιά δημοτικού)  θα πραγματοποιήσουν  την κατασκήνωσή τους στο Προσκοπικό κέντρο στο Κουρί Κοζάνης .

• 16 Ιουλίου τα στελέχη μας, νέοι  17-18 χρονών, θα προετοιμαστούν για τη διαδικασία ανάδειξης Προσκόπων Έθνους για το 2014 στην Άμφισσα.

• 25 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου η Κοινότητα Ανιχνευτών (παιδιά λυκείου) θα συμμετέχει στο 9ο Εθνικό jamboree στη Σερβία .

• 26 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου οι Ομάδες Προσκόπων (παιδιά γυμνασίου) θα συμμετέχουν στην Πανελλήνια Ναυτοπροσκοπική κατασκήνωση που θα πραγματοποιηθεί στα Καλά Νερά Πηλίου. 

Η Προσκοπική Κίνηση μοιάζει να είναι μόνο ένα παιχνίδι, αλλά είναι κάτι πολύ παραπάνω από αυτό………. Καλή επιτυχία».

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69