tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Οικονομική ασφυξία των Δήμων και αλλαγές στις σχολικές προμήθειες: Παρέμβαση Βοργιαζίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο

Σε προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος Βέροιας, Κώστας Βοργιαζίδης, αναφέρθηκε κυρίως σε κρίσιμα οικονομικά ζητήματα που επηρεάζουν τους δήμους. Ο κ. Βοργιαζίδης ενημέρωσε το σώμα για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Στη συνάντηση, η ΚΕΔΕ ανέδειξε την οικονομική ασφυξία που αντιμετωπίζουν οι δήμοι, εστιάζοντας σε ζητήματα όπως η αύξηση της μισθοδοσίας των υπαλλήλων, η εκτόξευση του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος, το τέλος ταφής που αναμένεται να επιβαρύνει τους δήμους και οι αυξήσεις στις τιμές των αγαθών, που επιβαρύνουν τις δημοτικές δομές.

Ο κ. Βοργιαζίδης σημείωσε ότι, από την πλευρά του Πρωθυπουργού, δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη δέσμευση για τη στήριξη των δήμων. Ωστόσο, υπάρχουν διαρροές ότι ενδέχεται να δοθεί επιπλέον δόση Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) το επόμενο διάστημα, αν και το ζήτημα παραμένει ανοιχτό. «Από την υπεραπόδοση των εσόδων του κράτους δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν οι δήμοι;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Βέροιας, εκφράζοντας την αγωνία για την οικονομική κατάσταση που πλήττει τις τοπικές κοινωνίες.

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο προμήθειας υλικών για τα σχολεία. Μέχρι τώρα, η διαδικασία γινόταν από την Σχολική Επιτροπή από τα τοπικά βιβλιοπωλεία, ενώ πλέον θα πραγματοποιείται μέσω διαγωνισμού από τον δήμο. Ο κ. Βοργιαζίδης τόνισε ότι, αν και ο δήμος μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα, αυτό θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στα τοπικά βιβλιοπωλεία που θα χάσουν έσοδα.

Επιπλέον, ο δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα για την παράδοση ενός επιπλέον κτιρίου στο Μουσικό Σχολείο της πόλης, το οποίο ήταν ο πρώην σταθμός του ΟΣΕ, συμβάλλοντας στη βελτίωση των υποδομών του σχολείου.

Τέλος, έκανε αναφορά στο πρόγραμμα πρόσληψης ανέργων ηλικίας 55-67 ετών, το οποίο, όπως ανέφερε, αναμένεται να «τρέξει» ξανά το καλοκαίρι του 2025, προσφέροντας νέες ευκαιρίες για απασχόληση σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.

 

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69