Σημείωση
  • The was a problem converting the source image.
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/
tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Εγκαινιάστηκε η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Βέροιας - Γεωργιάδης: "Δεν θα τελείωνε χωρίς τον Πλιόγκα"

Τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας, ενός εμβληματικού έργου για την Ημαθία και όχι μόνο, πραγματοποίησε το Υπουργείο Υγείας την Τετάρτη 29 Μαΐου. Πρόκειται για ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Υγείας και πέρασε από...σαράντα κύματα μέχρι να ολοκληρωθεί.

Το έργο περιλαμβάνει 2 υποέργα:

α) την κατασκευή προσθήκης κατ’ επέκταση δύο νέων κτιρίων καθώς και

β) την προμήθεια και εγκατάσταση ξενοδοχειακού εξοπλισμού, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και χώρου στάθμευσης. Ο συνολικός προϋπολογισμός των παραπάνω έργων είναι 33.384.524,42€

Τον αγιασμό τέλεσε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, Αρχιμ. Παύλος Σταματάς, ο εφημέριος της εκκλησίας του νοσοκομείου Διονύσιος Συρόπουλος και ο Αρχιμ. Παντελεήμων, με διακονιτή τον Ιάκωβο Καγκελίδη.

Στον χαιρετισμό του ο διοικητής του Νοσοκομείου Ηλίας Πλιόγκας αναφέρθηκε στο ιστορικό υλοποίησης του έργου και στάθηκε ιδιαίτερα στο πως κατάφερε να "ξεκολλήσει" ένα βαλτωμένο έργο και σε συνεργασίας με το Υπουργείο Υγείας να το φθάσουν μέχρι την υλοποίησή του.

Χαιρετισμό απηύθηνε ο πρόεδρος των κτιριακών υποδομών Τιμολέων Κατσίπος και ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Ηλίας Νοβάκης.

Ο υπουργός υγείας Άδωνις Σπυρίδων Γεωργιάδης από την πλευρά του έδειξε τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Βέροιας ως απάντηση σε όσους τον κατηγορούν ότι καταστρέφει το ΕΣΥ ενώ άσκησε καυστική κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το έργο χαρακτήριζοντας τα στελέχη της "άχρηστα". Ο κ. Γεωργιάδης απένειμε τα εύσυμα στον κ. Πλιόγκα για την προσπάθεια που κατέβαλε στην υλοποίησή του έργου. "Αυτό το έργο δεν θα τελείωνε αν δεν ήταν ο κ. Πλιόγκας. Δικαιούται στο μέλλον να έχει το όνομά του" σχολίασε ενώ το ίδιο έκανε και για τον κ. Κοντοζαμάνη. Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι μετά τις τελευταίες προσλήψεις δεν υπάρχουν οργανικά κενά στο Νοσοκομείο της Βέροιας.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Εδώ στο νοσοκομείο της Βέροιας, είναι η πλάκα της θεμελίωσης του έργου όταν ήμουν Υπουργός Υγείας πριν από 10 χρόνια, μία εποχή πάρα πολύ δύσκολη. Ήμασταν στον πυρήνα των μνημονιακών χρόνων. Τα χρήματα ελάχιστα, με μεγάλη προσπάθεια είχαμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε τους αναγκαίους Ευρωπαϊκούς πόρους για να δώσουμε στο νοσοκομείο της Βέροιας έναν ρόλο πολύ μεγαλύτερο από αυτόν που είχε. Η αντιπολίτευση παρέλαβε ένα έργο που το χρονοδιάγραμμά του ήταν ότι αυτά τα εγκαίνια που κάνουμε σήμερα, θα γίνονταν μέσα στο 2016, και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 2019, ο ελληνικός λαός να ψηφίσει την Κυβερνητική αλλαγή και τον Κυριάκο Μητσοτάκη Πρωθυπουργό, για να αντιμετωπίσουμε το χάος που άφησαν πίσω τους εδώ στην Βέροια. Και ευτυχώς όλα πήγαν καλά, το έργο ολοκληρώθηκε, το νοσοκομείο λειτουργεί, η περίοδος των «αχρήστων» περνάει ως μία περίοδος απλώς για να τη θυμόμαστε και να τη διηγούμαστε στα παιδιά μας και να γελάμε όταν τους βλέπουμε να μας κατηγορούν. Αυτοί που έχουν το θράσος να μας κατηγορούν ότι εμείς θέλουμε να διαλύσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να έρθουν να το πουν εδώ στη Βέροια μπροστά σε εσάς. Αυτήν την περίοδο που μιλάμε η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που έχω την τύχη να είμαι αυτή την περίοδο αρμόδιος Υπουργός Υγείας, εκτελεί ταυτόχρονα το μεγαλύτερο έργο αναβάθμισης κτιριακών υποδομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που έχει συντελεστεί εδώ και πενήντα χρόνια. Αν αθροίσετε τα χρήματα του νέου κτιρίου, της νέας πτέρυγας, μαζί με το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης, πλησιάζουμε σχεδόν τα 40 εκατομμύρια ευρώ, ένα τεράστιο ποσό για ένα περιφερειακό νοσοκομείο. Αυτό που έχει συμβεί στη Βέροια είναι ένα παράδειγμα καλής συνεργασίας πολιτικής ηγεσίας, διοικήσεως του νοσοκομείου, εργαζομένων του νοσοκομείου και τοπικής κοινωνίας».

Στην τελετή παραβρέθηκε ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο διοικητής του νοσοκομείου Φλώρινας Γιώργος Μάντζιος, ο διοικητής του νοσοκομείου Πτολεμαΐδας Γιάννης Κετικίδης, ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Παπανικολάου Δημήτριης Βαλαρούτσος, η διοικήτρια του νοσοκομείου Γρεβενών Ευτυχία Καπάτου, η διοικήτρια του ΕΚΕΠΥ Βόρειας Ελλάδας Τζίνα Λεπτοκαρίδου Λακασά, οι βουλευτές Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, Αναστάσιος Μπαρτζώκας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και νυν υποψήφιος ευρωβουλευτής Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ημαθίας Σταύρος Γιανναβαρτζής, ο δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, οι αντιδήμαρχοι Βέροιας Βασίλης Παπαδόπουλος και Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, ο πρώην νομάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης, η πρώην βουλευτής Γεωργία Μπατσαρά, η διοικήτρια του κέντρου υγείας Βέροιας Χριστίνα Αθανασιάδου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Στέργιος Διαμάντης, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ Ημαθίας Φίλιππος Παπαστεργιόπουλος, ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Αλέξανδρος Κουβακάς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας Ανδρέας Καλογερόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας Γιώργος Μπίκας, ο προϊστάμενος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ημαθίας Αθανάσιος Αλατζόγλου, ο προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων ΔΔΕ Ημαθίας Βασίλης Δαβόρας, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας Βέτα Γεωργάκαρου, πολιτευτές, εκπρόσωποι του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ημαθίας, του Συλλόγου Νεφροπαθών Ημαθίας, του Ομίλου Προστασίας Παιδιού, του παραρτήματος Βέροιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σπουδαστές της νοσηλευτικής σχολής του νοσοκομείου με τις καθηγήτριες τους κ.α.

Στην εκδήλωση δεν παραβρέθηκε κανείς από την Περιφέρεια.

Την εκδήλωση παρουσίασε η επικουρική υπάλληλος του τμήματος πληροφορικής Ελένη Αβέλλα.

Πριν τα εγκαίνια, διαμαρτυρία μέλη του ΚΚΕ στην είσοδο του Νοσοκομείου.

View this gallery on Flickr

{gallery}{/gallery}

 

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69