tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μικρά – μικρά από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Σε χαμηλούς τόνους αλλά με ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των δημοτών διεξήχθη η προ ημερησίας συζήτηση στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας.

Δικαιωμένος δήλωσε ο Παύλος Παυλίδης από την εξέλιξη που είχε η υπόθεση των Ριζωμάτων (διεκδικούσε ποσοστό  των εκτάσεων το Δημόσιο).  Με αιχμές προς τον κ. Δέλλα, ο κ. Παυλίδης είπε ότι δεν λύνονται όλα τα προβλήματα με χορούς και με τραγούδια αλλά χτυπώντας τις κατάλληλες πόρτες. Ο κ. Παυλίδης απένειμε και τα εύσημα στον κ. Βεσυρόπουλο για την παρέμβασή του στην λύση του προβλήματος.  Η παρέμβαση του Βεσυρόπουλου ήταν καταλυτική, σχολίασε ο δήμαρχος, αλλά και η υπόδειξη του κ. Δέλλα θα διορθώσει την απόφαση προς όφελος των πολιτών, πρόσθεσε ο κ. Βοργιαζίδης στην απάντησή του στον κ. Παυλίδη.

Ο Γιώργος Μελιόπουλος χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόφαση για τα Ριζώματα και ζήτησε την ανάκληση και την αντικατάστασή της, διότι η λύση που επιλέχθηκε μπορεί να αποδειχθεί πολύ ακριβή για τους κατοίκους.

Φέρνοντας ως παράδειγμα την συνάντηση Μουσικών Σχολείων στην Ξάνθη, που συγκέντρωσε πολύ νεολαία στην πόλη, ο κ. Παυλίδης προέτρεψε στην δημοτική αρχή να κινηθεί σε τέτοια κατεύθυνση και να φέρει στην πόλη μεγάλες εκδηλώσεις. «Δεν έχουμε να ζηλέψουμε σε τίποτα από την Ξάνθη. Τέτοιες εκδηλώσεις φιλοξενούμε και εμείς στην Βέροια» σχολίασε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Λάζαρος Ασλανίδης και πρόσθεσε ότι η Βέροια φέτος έχει μπει αυξημένη επισκεψιμότητα τους τελευταίους μήνες.

Ο κ. Ασλανίδης γνωστοποίησε ακόμη ότι ο δήμος Βέροιας είναι έτοιμος να καταθέσει φάκελο για να ενταχθεί στους πρότυπους τουριστικούς προορισμούς καθώς επίσης είναι να καταθέσει φάκελο στο πρόγραμμα για τα μονοπάτια. Τέλος ο κ. Ασλανίδης δήλωσε ότι ο αριθμός των συμμετοχών στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών θα είναι υψηλότερος από αυτόν που ανακοινώθηκε λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος συλλόγων από άλλες πόλεις.

Ο κ. Παυλίδης κατέθεσε ότι δεν λειτουργούν οι ηλεκτρονικές πινακίδες στην είσοδο της Βέροιας. Επίσης ρώτησε γιατί δεν γίνεται σε άλλη εποχή το φρεσκάρισμα των διαβάσεων για να πιάσει τόπο η παρέμβαση, τι γίνεται με την ρήψη αδρανών υλικών σε ρέμα και τέλος που βρίσκεται η υπόθεση με το κτίριο των παλαιών δικαστηρίων. Απαντώντας ο δήμαρχος είπε ότι για την ρήψη αδρανών απάντησε η εταιρεία. Για τις διαβάσεις είπε ότι ο ανάδοχος έχει την δυνατότητα να εξαντλεί το χρονοδιάγραμμα που προβλέπεται από το έργο. Τέλος για το κτίριο των Παλαιών Δικαστηρίων, ο κ. Βοργιαζίδης σημείωσε ότι αυτή την περίοδο γίνεται η μελέτη, η οποία θέλει χρόνο για να ολοκληρωθεί.

 Την παρέμβαση του δήμου για διοικητικές μεταβολές σε οικισμούς του δήμου ώστε να μετατραπούν κάποια χωριά από συνοικισμοί σε κοινότητες (πχ Μέση, Ταγαροχώρι, Λαζοχώρι).

Ο Κυριάκος Θεοδωρίδης κατήγγειλε ότι ενώ καταθέτει ερωτήματα δεν λαμβάνει απαντήσεις.

Ο Γιάννης Τσαναξίδης πρότεινε στην Δημοτική Αρχή να διεκδικήσει την διεξαγωγή παράλληλων εκδηλώσεων στην Βέροια, στο πλαίσιο της Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Ενημέρωση για τα διατηρητέα ακίνητα που έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνα και προκάλεσαν κλείσιμο δρόμων για λόγους ασφαλείας, ζήτησε ο Κώστας Παλουκίδης. Απαντώντας ο κ. Τσαχουρίδης είπε ότι για το κτίριο Καραναστάση στην Βερμίου, το Υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε την καθαίρεση των επικίνδυνων τμημάτων και την στήριξη του υπολοίπου κτιρίου. Για το κτίριο της οδού Πατριάρχη Ιωακείμ, ο κ. Τσαχουρίδης είπε γίνεται μια μελέτη για την κατασκευή ενός τούνελ για να πραγματοποιείται με ασφάλεια η διέλευση των πολιτών.

Ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης κατήγγειλε ότι η δυσοσμία του βιολογικού ενοχλεί κατοίκους που έχουν σπίτια κοντά.  Ο κ. Θεοδωρίδης ρώτησε σε τι κατάσταση είναι ο βιολογικός Ριζωμάτων και γιατί άλλαξε συνεργάτη ο εργολάβος που διαχειρίζεται τα αδρανή υλικά, στο έργο της αποχέτευσης Βεργίνας.

Σε ερώτημα για τις παιδικές χαρές που δεν έχουν πιστοποίηση, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για να αλλαχτούν όργανα και δάπεδα και πρόσθεσε ότι η πιστοποίηση είναι μια πολύ χρονοβόρος διαδικασία.

Με αφορμή το παράδειγμα του δήμου Ξάνθης, που δίνει μετάλλια σε εθελοντές αιμοδότες που συμπληρώνουν 50 μονάδες, ο κ. Ακριβόπουλος πρότεινε να κάνει το ίδιο και ο δήμος Βέροιας.

Τα συλλυπητήριά τους προς τον Δημήτριο Τσανακτσίδη που πρόσφατα έχασε τον πατέρα του Παύλο, εξέφρασαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επίσης οι σύμβουλοι ευχήθηκαν περαστικά στον πρόεδρο της ΚΕΠΑ, ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69