tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Σε επετειακή εκδήλωση Μαχητικού Φιλελληνισμού στην Ιταλία ο δήμαρχος Βέροιας

Στις 19 Απριλίου, με απόφαση των ελληνικών αρχών, γιορτάζεται η ημέρα του μαχητικού Φιλελληνισμού.

Το Κάβα ντε Τιρένι, που ήταν η έδρα της εξόριστης ελληνικής κυβέρνησης για δύο μήνες το 1944, στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, σκόπευε και φέτος να γιορτάσει το γεγονός καταθέτοντας δάφνινο στεφάνι στον βωμό των πεσόντων. όλων των πολέμων, στη μνήμη των Ιταλών Φιλελλήνων που πέθαναν για την ανεξαρτησία της Ελλάδας και των Ελλήνων και Κυπρίων στρατιωτών που θυσιάστηκαν για να ελευθερώσουν την Ιταλία από τον γερμανικό στρατό στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο (μάχη του Ρίμινι και απόβαση του Σαλέρνο) .

Η φετινή τελετή ήταν ιδιαίτερα συγκινητική, καθώς ήταν μέρος των πρωτοβουλιών για τη θέσπιση αδελφοποίησης μεταξύ των πόλεων της Βέροιας και του Cava de' Tirreni, στην οποία συμμετείχε και ο Δήμαρχος της ελληνικής πόλης, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, ο οποίος ήθελε να διοργανώσει την επίσκεψή του στην Cava de' Tirreni ακριβώς με την ευκαιρία της 19ης Απριλίου, την οποία υποδέχθηκε με πνεύμα αδελφοσύνης ο δήμαρχος της Κάβα, Vincenzo Servalli.

Στην τελετή συμμετείχαν επίσης ο Παύλος Κυπριανού, πρόξενος της Κύπρου στη Νεάπολη, η Δέσποινα Καραγιάννη, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Νεάπολης και Καμπανίας, η Ευδοξία Μανωλοπούλου, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας - Αιγών, η Νικόλα Πισαπία, πρόεδρος της Επιτροπής για την προώθηση της αδελφοποίησης Cava de' Tirreni, ολόκληρο το διοικητικό συμβούλιο και διάφορα μέλη της Ιταλικής Φιλελληνικής Εταιρείας.

Ο Don Rosario Sessa, ιερέας της ενορίας του καθεδρικού ναού της Santa Maria della Visitazione, παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις και οι δύο χορωδίες των πόλεων που συμμετείχαν έψαλαν τους ιταλικούς και ελληνοκυπριακούς ύμνους.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69