tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μείωση αντικειμενικών αξιών διεκδικεί ο δήμος Βέροιας

Παρέμβαση για την μείωσε την αντικειμενικών αξιών σε περιοχές του δήμου, έκανε ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, συμμετέχοντας στην έκτακτη διαδικασία επανακαθορισμού των αντικειμενικών τιμών, σε μια προσπάθεια να πείσουν το υπουργείο να ανακαλέσει τις μεγάλες αυξήσεις που αποφάσισε,

Στην ενημέρωσή του στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Βοργιαζίδης είπε αυξήθηκαν οι τιμές των ακινήτων που ίσχυαν μέχρι το 2018 για τη Βέροια. Για παράδειγμα στη Βέροια η πιο ακριβή τιμή το 2018 ήταν στα 1.150 ευρώ το τετραγωνικό και με την αύξηση ανήλθε στα 1.300 ευρώ ανα τ.μ. «Εμείς λοιπόν ζητήσαμε από την Πολιτεία, όλες αυτές οι αντικειμενικές τιμές να μειωθούν, με όποιο όφελος θα υπάρξει για όλο τον κόσμο, εφόσον βέβαια αυτό γίνει αποδεκτό από την Πολιτεία», είπε και έφερε παραδείγματα ανα ζώνη: Η ζώνη Α που είναι πιο ακριβή, το 2018 είχε τιμή 1.150 ευρώ το τ.μ. και το 2021 ανέβηκε στα 1.300 ευρώ. Ο δήμος πρότεινε στο υπουργείο να κατέβει η τιμή στα 900 ευρώ. Κατά αναλογία ζητήθηκαν αντίστοιχες μειώσεις και σε όλες τις υπόλοιπες ζώνες.

Όσον αφορά τις τοπικές κοινότητες στις οποίες δεν υπήρχαν τιμές ζώνης μέχρι το 2021, ο δήμος Βέροιας ζήτησε περεταίρω μείωση, από τις αντικειμενικές που όρισε το Υπουργείο. «Για παράδειγμα στο Μακροχώρι που η τιμή ζώνης ορίστηκε στα 700 ευρώ το τ.μ. ο δήμος πρότεινε να κατέβει η τιμή στα 500 ευρώ. Για τον Άγιο Γεώργιο, από τα 600 ευρώ, προτείναμε να πάει στα 450 ευρώ το τ.μ., στα Ριζώματα από τα 550 ευρώ προτείναμε να πάει στα 400 ευρώ, κ.ο.κ.», υπογράμμισε ο δήμαρχος, εκτιμώντας ότι αν γίνει αποδεκτή η πρόταση, θα είναι προς όφελος όλων των δημοτών».

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69