tsakiridis ban july21

Δείτε το φυλλάδιο προσφορών!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 fancy jewelry store

access ban20

Κουτσούμπας από την Βέροια: "Ρεαλιστικό είναι ό,τι υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού"(φωτογραφίες, βίντεο)

Με κεντρική ομιλία στο Φιλίππειο Γυμναστήριο, ολοκληρώθηκε η περιοδεία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. 

Τον κ. Κουτσούμπα υποδέχθηκε ο Τομεάρχης Ημαθίας ΚΚΕ Γιάννης Τσεχελίδης, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση.

Μετά την ομιλία του κ. Κουτσούμπα, χαιρετισμό απηύθυνε ο εκπρόσωπος της Νηματουργείας Βαρβαρέσος κ. Ρήγας Μενέλαος, το μέλος του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» κ. Σιδερίδης Γιάννης και ο μαθητής του 2ου ΓΕΛ Νάουσας Μπίνος Χρήστος.

Δείτε την εκδήλωση, όπως μεταδόθηκε ζωντανά από τον "Πληροφοριοδότη".

«Υπάρχει εναλλακτική για το λαό κι αυτή δεν βρίσκεται μέσα στο σύστημα της εκμετάλλευσης, αλλά στην πάλη ενάντιά του που βάζει στο στόχαστρο τις κυβερνήσεις του, τα αστικά κόμματα, τις συμμαχίες τους και την εξουσία τους. Αυτή η εναλλακτική για το λαό βρίσκεται μόνο στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, που είναι ρεαλιστική, γιατί ρεαλιστικό είναι ό,τι υπηρετεί τα συμφέροντα των πολλών: της εργατικής τάξης, του λαού και όχι των λίγων, των καπιταλιστών» τόνισε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του ομιλία στη Βέροια.

Επισήμανε, αναφερόμενος στη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ότι «ο ρεαλισμός τους χωράει μόνο ότι συμφέρει το μεγάλο κεφάλαιο» ενώ «το εφικτό στο δικό τους πολιτικό σχέδιο, είναι μόνο ότι υπηρετεί τις επενδύσεις και τα κέρδη των καπιταλιστών».

«Γι' αυτό κάθε διεκδίκηση, κάθε εργατικό λαϊκό αίτημα, σκοντάφτει κάθε φορά πάνω στον τοίχο των αντοχών της καπιταλιστικής οικονομίας» πρόσθεσε, αναφέροντας, ότι «ακόμα κι όταν υπόσχονται μια μικρή έστω βελτίωση της ζωής του λαού, έρχεται και την κλείνει το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης... Μια με την κρίση του, μια με την πανδημία. Τώρα και με έναν πόλεμο και μια νέα κρίση που βρίσκεται προ των πυλών».

«Ο λαός πραγματικά ξέρει και τι ζει και τι τον περιμένει! Κι όλα αυτά που του λέει ο Μητσοτάκης πως «μέσα σε ένα αβέβαιο διεθνές περιβάλλον στόχος είναι η Ελλάδα να καταστεί πόλος σταθερότητας και προόδου», δεν είναι απλά γελοία, είναι κυρίως επικίνδυνα» είπε.

Ανέφερε ότι μεγαλώνει ο κίνδυνος γενίκευσης του πολέμου στην Ουκρανία, σημειώνοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση με την ανοχή, αν όχι με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, τα έχει δώσει όλα: Στρατιωτικές βάσεις σε όλη τη χώρα, ελληνικά εδάφη και θάλασσες, πολεμικό υλικό, ακόμα και στρατιωτικές δυνάμεις, παιδιά του ελληνικού λαού στέλνουν στο μέτωπο προς την Ουκρανία».

Tόνισε ότι «οι μεγαλύτεροι «αναθεωρητές» είναι οι σύμμαχοί τους, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, που με την μεζούρα του πολέμου χαράζουν σύνορα, διαλύουν χώρες. Την ίδια μεζούρα κρατάει και η Ρωσία στην Ουκρανία».

Είπε ότι η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, δεν θωρακίζει τη χώρα απέναντι στις απειλές, στις αμφισβητήσεις της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων, προσθέτοντας, μεταξύ άλλων, «σε αυτές τις συνθήκες που η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας μεγαλώνει, που τα περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών που είναι ψηλά στις απαράδεκτες αξιώσεις της, η κυβέρνηση της ΝΔ με την αποστολή πολεμικού υλικού, αλλά και τεθωρακισμένων στην Ουκρανία, βάζει σε κίνδυνο ακόμα και την άμυνα της χώρας, όπως προειδοποιούν στρατιωτικοί».

«Ακόμα περιμένουμε απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουμε διατυπώσει και μέσω του Ριζοσπάστη για την τεράστια ποσότητα πολεμικού υλικού που έχει σταλεί στην Ουκρανία και μάλιστα με περισσότερες από 20 εναέριες αποστολές και βέβαια, με την επικείμενη αποστολή των δεκάδων ελληνικών τεθωρακισμένων που θα αποσυρθούν από μονάδες νευραλγικής σημασίας για να αντικατασταθούν - όποτε και αν - από τα γερμανικά που στην κυριολεξία σαπίζουν εδώ και χρόνια» πρόσθεσε.

«Είμαστε 100 μέρες μετά την έναρξη του πολέμου και ήδη αποδεικνύεται τι εννοούσε η κυβέρνηση της ΝΔ όταν έλεγε ότι η εμπλοκή συνιστά 'μια νέα ευκαιρία'. Το ακούσαμε να το περιγράφει ο Μητσοτάκης στους Έλληνες εφοπλιστές, στο τμήμα αυτό του κεφαλαίου που θα κάνει χρυσές δουλειές με την μεταφορά του πανάκριβου αμερικάνικου υγροποιημένου φυσικού αερίου στο όνομα της απεξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Για ευκαιρίες μιλούσαν και στην κρίση, και στην πανδημία, και τώρα στον πόλεμο. Και είδαμε, πως αυτές οι τραγικές καταστάσεις για το λαό για τους λίγους, τους καπιταλιστές, αποτέλεσαν 'χρυσή ευκαιρία' για να υλοποιούν οι κυβερνήσεις μία-μία τις απαιτήσεις τους» είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

Σημείωσε ότι ο νομός Ημαθίας «προσφέρει πολλά παραδείγματα, ποιοι πληρώνουν τελικά τη λυπητερή για να τη βγάλει καθαρή το κεφάλαιο και τα κέρδη του» αναφερόμενος στη συνέχεια στην κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Νηματουργεία Βαρβαρέσος».

«Οι εργαζόμενοι της «Νηματουργείας Βαρβαρέσος» δεν είναι μόνοι τους σ' αυτό το δύσκολο δρόμο του αγώνα. Στο ίδιο δρόμο βαδίζουν και οι εργαζόμενοι και άλλων κλάδων, άλλων επιχειρήσεων που δεν κάνουν πίσω, δεν λυγίζουν, βαδίζουν μπροστά γιατί ξέρουν πως μόνο τότε μπορούν κάτι να κερδίσουν» υπογράμμισε.

Ανέφερε, με συγκεκριμένα παραδείγματα ότι «καμία αστική κυβέρνηση δεν πρόκειται να στηρίξει τους εργαζόμενους γιατί όλες νομοθετούσαν εναντίον τους», όπως και καμία κυβέρνηση «δεν στήριξε τους βιοπαλαιστές αγρότες» και πρόσθεσε: «Το κόμμα μας στηρίζει τον αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών για να μην ξεκληριστούν από την γη τους, για να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα αγροτικό σπίτι, για να μην κατασχέσει η τράπεζα χωράφια ή σπίτια βιοπαλαιστών αγροτών».

Μίλησε για «πράσινες μπίζνες» και στην περιοχή της Ημαθίας σημειώνοντας «ολόκληρες περιοχές που μπορούν να αξιοποιηθούν για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων παραδίδονται σε μεγάλους επιχειρηματίες για να γίνουν φωτοβολταϊκά πάρκα και ενώ όλοι μιλούν για πιθανότητα επισιτιστικής κρίσης. Κι ενώ όλοι ξέρουμε πως η χώρα μας έχει και το κλίμα, και τις εκτάσεις και το αγροτικό δυναμικό να παράγει αγροτικά προϊόντα για να θρέψει το λαό της».

Είπε ότι οι προτάσεις του ΚΚΕ για την ενέργεια βρίσκονται σε σύγκρουση με τη στρατηγική που ακολουθούν όλοι τους, κι ας τσακώνονται τώρα, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ».

«Οι μετεκλογικές συνεργασίες ανάμεσα στη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ήδη ψήνονται» είπε ο Δ. Κουτσούμπας, αναφέροντας ότι οι στόχοι τους είναι οι στρατηγικοί στόχοι του κεφαλαίου, με πρώτο «το Ταμείο Ανάκαμψης που κατευθύνεται στους μεγάλους ομίλους αλλά θα το πληρώσει ο λαός, όπως πλήρωσε και τα μνημόνια», δεύτερο «την «πράσινη μετάβαση» για να προχωρήσουν οι «πράσινες» επενδύσεις με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος» και τρίτο την «ενεργή εμπλοκή στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που έχει μετατρέψει τη χώρα μας, το λαό μας σε στόχο αντιποίνων, εμπλοκή βέβαια που ακουμπά και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τους επικίνδυνους συμβιβασμούς που προετοιμάζονται».

«Το ΚΚΕ βρίσκεται σταθερά απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, γιατί βρίσκεται σταθερά δίπλα στο λαό. Το ίδιο θα κάνει και τώρα, θα δώσει όλες του τις δυνάμεις η εργατική τάξη, ο λαός με την οργανωμένη δράση του κάτι να εμποδίσει, κάτι να κερδίσει και το κυριότερο να αρχίσει να προετοιμάζεται για να επιβάλει ριζικές αλλαγές προς όφελος του. Αυτό χρειάζεται σήμερα να συζητήσουμε» τόνισε, προσθέτοντας πως «μέσα στο λαό και το κίνημά του το ΚΚΕ καταθέτει το δικό του σχέδιο, τη δική του πρόταση για την εργατική λαϊκή διακυβέρνηση, η οποία βέβαια στην προμετωπίδα της θα γράφει με μεγάλα γράμματα: ικανοποίηση όλων των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».

«Αυτό τον δρόμο φιλοδοξούμε να ανοίξουμε με την αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ, με την ενεργητική συμβολή και συμμετοχή στους καθημερινούς αγώνες. Με μια κοινωνική συμμαχία που δε θα κάνει έναν αγώνα αμυντικό απέναντι στη σημερινή επίθεση, όσο κι αν αυτή σήμερα είναι σημαντική, αλλά θα περνά στην αντεπίθεση. Θα αλλάζει συσχετισμούς παντού, θα συγκεντρώνει δυνάμεις ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο. Θα αξιοποιεί κάθε δυσκολία, 'ρωγμή' κι αστάθεια στο αστικό πολιτικό σύστημα, με σκοπό να περνάει ο λαός και το κίνημά του σε καλύτερες θέσεις μέχρι τη ριζική ανατροπή, τη ριζική αλλαγή» είπε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, τονίζοντας, τέλος, «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό. Υπάρχει ελπίδα λαϊκής ευημερίας και ανάτασης».

View this gallery on Flickr

H iRepair σας περιμένει στην Βέροια!

100% Ελληνικά χειροποίητα κοσμήματα!

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69