tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Σε ρυθμούς Μεγάλης Εβδομάδας το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Σε ρυθμούς Μεγάλης Εβδομάδας με κατεβασμένους τους τόνους και χωρίς πολλά ζητήματα κύλησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας.

Στην κουβέντα κυριάρχησε το ιδιοκτησιακό ζήτημα κτημάτων των Ριζωμάτων, μετά την τελευταία εξέλιξη που υπόσχεται να δώσει λύσει (τροπολογία Βεσυρόπουλου). Σχολιάζοντας την τελευταία εξέλιξη ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης τόνισε ότι χαιρετίζει ως θετική την τροπολογία που κατατέθηκε όμως πρόσθεσε ότι το θέμα πρέπει να λυθεί για το σύνολο των αγροκτημάτων κι όχι μόνο γι αυτά που αφορούσε η απόφαση της δεκαετίας του 1950 και με συμβολικό τίμημα.

«Είμαστε σίγουροι ότι το θέμα θα λυθεί μετά την παρέμβαση Βεσυρόπουλου» σχολίασε η Γεωργία Μπατσαρά.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Μελιόπουλος τόνισε ότι θα πρέπει να κατατεθεί μια τροπολογία που να παραχωρεί την έκταση στους δικαιούχους χωρίς κανένα τίμημα.

«Να μην ξαναγοράσουμε την γη μας. Το θέμα θα λυθεί όταν οι δικαιούχοι πάρουν τους τίτλους κυριότητας χωρίς να πληρώσουν ακριβό τίμημα» πρόσθεσε ο κ. Δέλλας.

Ένα άλλα θέμα που έθεσε ο δήμαρχος αφορούσε τα προβλήματα που δημιουργεί στους δήμους η αύξηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος. «Ανακοινώθηκε αύξηση 39%. Θα είναι το ταβάνι αυτό; Ποιος θα πληρώσει αυτές τις αυξήσεις; Δεν θα περάσει σύντομα αυτή η κρίση και δεν θα επιστρέψουν οι τιμές στα προηγούμενα επίπεδα» σχολίασε ο κ. Βοργιαζίδης.

Δυο ζητήματα έβαλε ο Παύλος Παυλίδης. Το πρώτο αφορούσε την μετακίνηση ΤΕΙ από την Σύνδο στις Σέρρες, προτείνοντας να διεκδικηθεί από τον δήμο Βέροιας. Το άλλο θέμα αφορούσε την δομή μεταναστών και προσφύγων στην Αγία Βαρβάρα. Ο κ. Παυλίδης τόνισε στην δομή η κατάσταση είναι τραγική και πρότεινε να παρέμβει ο δήμος στο Υπουργείο, να μετακινηθούν οι εναπομείναντες μετανάστες στην Αλεξάνδρεια και στην Αγία Βαρβάρα να φιλοξενηθούν πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Δυο ζητήματα έθεσε και ο Δημήτρης Τσανακτσίδης. Ρώτησε τι γίνει με την ανάπλαση της Βεργίνας και που βρίσκεται η εγκατάσταση τελωνείου στην αγορά της Κουλούρας. Για την Βεργίνα, ο δήμαρχος είπε ότι υπάρχει πολύ δουλειά να γίνει ακόμη. Αναφορικά με την υπόθεση του Τελωνείου, ο κ. Βοργιαζίδης είπε ότι παραχωρήθηκε ένα μέρος του ακινήτου στο Δημόσιο για το τελωνείο αλλά το θέμα έμεινε εκεί. Όσον αφορά τους επιχειρηματίες που ήταν διατεθειμένοι να βάλουν χρήματα για την δημιουργία του τελωνείου, ο δήμαρχος είπε ότι δεν υπάρχει πλέον η διάθεση να χρηματοδοτήσουν το έργο. Όσον αφορά τα 200.000 ευρώ από την ΤΕΡΝΑ, που επρόκειτο να επενδυθούν εκεί, ο κ. Βοργιαζίδης είπε ότι ίσως θα πρέπει να τα αξιοποιήσει ο δήμος Βέροιας κάπου αλλού.

Ο κ. Στεφανόπουλος έθεσε θέμα «φρεσκαρίσματος» των διαβάσεων στην πόλη και των διαγραμμίσεων των δρόμων εκτός πόλης. Απαντώντας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αλέκος Τσαχουρίδης είπε ότι οι παρεμβάσεις θα γίνουν το επόμενο διάστημα, οι διαβάσεις με προσωπικό που θα προσληφθεί και οι διαγραμμίσεις με εργολαβία.

Ο Γιάννης Τσαναξίδης ζήτησε από την δημοτική αρχή να ασφαλτοστρωθεί η οδός Περγάμου στο Τσερμένι. Απαντώντας ο κ. Τσαχουρίδης είπε ότι έως το καλοκαίρι ο συγκεκριμένος δρόμος θα ασφαλτοστρωθεί έως το καλοκαίρι.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69