tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Σε τι φάση βρίσκεται η πορεία των έργων της ΔΕΥΑΒ - Μικρά μικρά από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Χωρίς μεγάλα θέματα αλλά και χωρίς ειδήσεις (αν εξαιρέσουμε την ενημέρωση για την πορεία των έργων της ΔΕΥΑΒ) η προ ημερήσιας συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Βέροιας. Απόψεις για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, απαντήσεις σε ζητήματα που τέθηκαν σε άλλη συνεδρίαση, και θέματα καθημερινότητας ήταν σε γενικές γραμμές η θεματολογία στην περίπου τρίωρη συζήτηση.

Ειδήσεις είχε μόνο η ενημέρωση του προέδρου της ΔΕΥΑΒ Στέργιου Διαμάντη για την πορεία των έργων που υλοποιεί η Δημοτική Επιχείρηση. Το έργο ύδρευσης στο Μακροχώρι βρίσκεται στην φάση συνδέσεων στο νέο δίκτυο. Η αποχέτευση στον Διαβατό βρίσκεται στο 95% της υλοποίησή της. Η αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων στην Βέροια βρίσκεται στο τελείωμα. Η αποχέτευση σε Βεργίνα – Παλατίτσια ξεκίνησε και προχωρά με καλό ρυθμό.  Η αποχέτευση στο Σέλι δημοπρατήθηκε με χρήματα της ΔΕΥΑΒ αλλά το θέμα κόλλησε στις ενστάσεις εργολάβων που συμμετείχαν. Η αποχέτευση στην ενότητα Δοβρά (Άγιος Γεώργιος, Τρίλοφος, Αγία Μαρίνα) δημοπρατήθηκε και βρίσκεται στην φάση ανάδειξης αναδόχου. Στο έργο των ενεργειακών έγινε δημοπρασία ενώ σύντομα θα δημοπρατηθούν οι βιολογικοί καθαρισμοί σε Άγιο Γεώργιο και Βεργίνα.

Καταδικαστέα η προσπάθεια αλλαγής των συνόρων, σχολίασε ο κ. Βοργιαζίδης με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται στην Ουκρανία αλλά δεν είπε περισσότερα γιατί υποστήριξε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι χώρος άσκησης εξωτερικής πολιτικής. Ο δήμαρχος παρατήρησε μόνο ότι η εισβολή στην Ουκρανία προκαλεί πλήγμα στην Ημαθία, αφενός γιατί ο τουρισμός του νομού θα στερηθεί επισκέπτες από εκείνη την περιοχή και αφετέρου θα κλείσει μια αγορά για τα νωπά προϊόντα των παραγωγών μας.

Για τα προβλήματα που δημιουργεί η ενεργειακή κρίση, ο κ. Βοργιαζίδης είπε ότι οι δήμοι θα λάβουν από την πολιτεία μια επιπλέον χρηματοδότηση από τους ΚΑΠ και μια δόση ακόμη για τα έξοδα των σχολείων αλλά αυτό δεν θα λύσει το πρόβλημα. Είναι θετικό είπε ο κ. Βοργιαζίδης και πρόσθεσε ότι υπάρχει υπόσχεση από τον κ. Πέτσα ότι η πολιτεία θα στηρίξει τους δήμους. «Δεν έχει απαντηθεί τι θα γίνει με τις ΔΕΥΑ» είπε ο κ. Βοργιαζίδης.

Απαντήσεις σε ερωτήματα που έθεσε σε προηγούμενη συνεδρίαση ο κ. Μαρκούλης, έδωσε ο νομικός σύμβουλος του δήμου, ο κ. Παπαστεργίου. Είπε ότι η σχέση εργασίας με τον δήμο δεν είναι υπαλληλική γι αυτό δεν υπάρχει η υποχρέωση τήρησης ωραρίου. Επίσης σημείωσε ότι το ότι δεν παραβρίσκεται μέλος της νομικής υπηρεσίας στα δημοτικά συμβούλια σημαίνει ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι κατανοούν τις εισηγήσεις της υπηρεσίες και πρόσθεσε ότι νομικός θα παραβρεθεί σε συνεδρίαση αν προκύψει σοβαρό θέμα. Για το ταξίδι στην Αθήνα, σε μια ημερομηνία που είχε και ο ίδιος προσωπική υπόθεση εναντίον του δήμου, εξήγησε ότι τότε βόλεψε τον Υπουργό και κλείστηκε το ραντεβού για τα ακίνητα του ΟΣΚ.

Τα προβλήματα που παρουσιάζουν σημεία του αστικού οδικού δικτύου ανέδειξε ο Παύλος Παυλίδης. Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Αλέκος Τσαχουρίδης είπε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται έργο ασφαλτοστρώσεων ενώ ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Στέργιος Διαμάντης πρόσθεσε ότι οι τομές στο οδικό δίκτυο που δημιουργήθηκαν για να αλλαχθούν οι αμιαντοσωλήνες του δικτύου ύδρευσης, σύμφωνα με υπόσχεση του εργολάβου θα κλείσουν έως το Πάσχα.

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ο Γιώργος Μελιόπουλος και πρόσθεσε ότι οι ιμπεριαλιστές την γη μοιράζουν ξανά.

Για την κατάσταση στους δήμους, ο κ. Μελιόπουλος σημείωσε ότι η υποχρηματοδότηση, η έλλειψη προσωπικού και η αύξηση αρμοδιοτήτων θα οδηγήσουν στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.

Την ανάγκη να γίνει ένα «φρεσκάρισμα» στον ξύλινο διάδρομο στο πάρκο της Ελιάς ανέδειξε ο Δημήτρης Τσανακτσίδης. Απαντώντας ο κ. Τσαχουρίδης είπε ότι είναι στο πρόγραμμα να αλλαχθεί όλος.  Ο Δημήτρης Τσανακτσίδης τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει παρέμβαση και στις στάσεις των λεωφορείων που είναι βρόμικες και σκουριασμένες και χαλούν την εικόνα της πόλης.

Αιχμές για την σύνταξη της προκήρυξης που αφορά την πρόσληψη νέου διευθυντή στην ΚΕΠΑ άφησε ο πρώην πρόεδρος Θεόφιλος Κορωνάς. Ο κ. Κορωνάς είπε ότι τα μόρια της προσωπικής συνέντευξης είναι υψηλότερα από τα συνηθισμένα (40% έναντι 25% ανάλογων περιπτώσεων). Επίσης είπε ότι το υποκειμενικό στοιχείο στην αξιολόγηση αυξάνεται με την συνάφεια που προβλέπεται στην προϋπηρεσία. Απαντώντας ο κ. Ρίζος είπε ότι η παρέμβαση Κορωνά γίνεται σε λάθος χρόνο επειδή η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και πρόσθεσε ότι η προκήρυξη συντάχθηκε μετά από πολυήμερη διαβούλευση των μελών του Δ.Σ.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69