tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μήνυμα του Δημάρχου Βέροιας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Για την σημερινή εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης έκανε την εξής δήλωση:

"Η 25η Μαρτίου, ημέρα διπλής γιορτής του Έθνους μαζί με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, εκπέμπει μηνύματα ελπίδας και πίστης. Είναι η μέρα αγαλλίασης και τιμής για τον Ελληνισμό και τη Χριστιανοσύνη που συνδέεται άρρηκτα στη συνείδηση όλων μας με τον αγώνα για την ελευθερία και την Έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε τα διαχρονικά μηνύματα για ομοψυχία, αλληλεγγύη και ενότητα παραμένουν ισχυρά, διατηρώντας επίκαιρο το παράδειγμα του αγώνα των ηρώων μας. Ο ξεσηκωμός του Γένους, με στόχο την απόκτηση της ελευθερίας και της εθνικής μας ανεξαρτησίας, έγινε μέσα από θυσίες, αίμα και δάκρυα... Ο διακαής πόθος για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού οδήγησε τον Αδαμάντιο Κοραή, τον Ρήγα Φεραίο αλλά και τους ιδρυτές της Φιλικής Εταιρείας, που ήταν προετοιμασμένοι από τον Γαλλικό και Ελληνικό Διαφωτισμό, στην εθνική και θρησκευτική συνάμα, επανάσταση των Ελλήνων.

Οι κλέφτες και αρματολοί έχουν χαραχθεί στην εθνική συλλογική μνήμη ως οι γνήσιοι ήρωες του αγώνα της Ελληνικής Επανάστασης, οι υπερασπιστές του Γένους και ο τρομερός εφιάλτης των Τούρκων, αποτελώντας σταθερά εκείνα τα πρόσωπα που ο περισσότερος κόσμος θυμάται και προφέρει με τ’ όνομά τους, όποτε διερωτάται για το εικοσιένα. Οι Οδυσσέας Ανδρούτσος, Αθανάσιος Διάκος, Γεώργιος Καραϊσκάκης, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης είναι σαφώς οι πλέον αναγνωρίσιμοι «κλεφταρματολοί» ανάμεσα στις πολλές προσωπικότητες που συνεισέφεραν με κάθε τρόπο στην ίδρυση του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους.

Είχαν κατανοήσει ότι θα στηρίζονταν στις δικές τους δυνάμεις για να οδηγήσουν το έθνος στο θαύμα, στη δημιουργία ενός σύγχρονου κράτους με βάση φιλελεύθερες διακηρύξεις και προοδευτικά συντάγματα. Η Επανάσταση του 1821 ως καταστατικό στοιχείο της ελληνικής Ιστορίας, αλλά και ως ψηφίδα της παγκόσμιας Ιστορίας είναι σήμερα για όλους μας πηγή έμπνευσης και διατήρησης του ιδεώδους των αγωνιστών του Έθνους. Ως πηγή διδαγμάτων, όπως ο ηρωισμός, η αγωνιστικότητα, το υψηλό φρόνημα και η πίστη στο Θεό. Χρόνια Πολλά σε όλους τους δημότες".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69