tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ο Λάζαρος Ασλανίδης στο "Εξ αποστάσεως" - Τι είπε για τα προβλήματα των επαγγελματοβιοτεχνών και για τον δήμο Βέροιας

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Βέροιας και αντιπρόεδρος του ΚΑΠΑ Βέροιας Λάζαρος Ασλανίδης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Πληροφοριοδότη "¨Εξ αποστάσεως". Στην συνέντευξη, μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί του ελεύθεροι επαγγελματίες από τα περιοριστικά μέτρα και απάντησε σε ζητήματα που αφορούν τον δήμο Βέροιας. 

Ο κ. Ασλανίδης τόνισε ότι το lockdown χάλασε την διάθεση του κόσμου στην αγορά πάνω που ήρθαν 1-2 χρόνια καλά μετά τα μνημόνια. Για τα προβλήματα του χώρου, σημείωσε ότι πολλοί επαγγελματίες έμειναν έξω από την επιστρεπτέα προκαταβολή και σε συνδυασμό με την μείωση του εισοδήματος αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Ο κ. Ασλανίδης υποστήριξε ότι μετά την καραντίνα θα πρέπει να δοθούν στους ελευθέρους επαγγελματίες κίνητρα για να μην χαθούν θέσεις εργασίας, να υπάρξουν προγράμματα ΕΣΠΑ για να χρηματοδοτηθούν οι επιχειρήσεις, να υπάρξει κούρεμα οφειλών, αύξηση αφορολόγητου και γενικά να σκύψει η κυβέρνηση πάνω από τους επαγγελματίες για να μπορέσουν να σταθούν όρθιοι. "Η αλήθεια είναι ότι θα έρθουν και λουκέτα τον επόμενο χρόνο" τόνισε.

Μιλώντας για τον δήμο Βέροιας ο κ. Ασλανίδης σημείωσε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο και σχεδιάζει αναπτυξιακά έργα όπως το νέο κλειστό γυμναστήριο, το φωτοβολταϊκό έργο της ΔΕΥΑΒ αλλά και μεγάλα έργα αποχέτευσης στα δημοτικά διαμερίσματα. Σε ερώτηση για το που βρίσκεται η κατασκευή του κολυμβητηρίου, απάντησε ότι παραμένει παγωμένη αλλά παρά τις προσπάθειες της διοίκησης του δήμου να το ξεκολλήσει, δύσκολα θα ξεμπλοκάρει.

Ως μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΒ, δήλωσε ικανοποιημένος από την λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού. Σε ερώτηση για το αν η ανάθεση της λειτουργίας του σε ιδιώτη δημιουργεί προβλήματα, δήλωσε ότι δεν υπάρχει ρύπανση ούτε λυματολάσπη ενώ η αύξηση στην χρήση ηλεκτρικού ρεύματος θα αντιμετωπιστεί με την παραγωγή ηλεκτρικού από το φωτοβολταϊκό.

Αναφορικά με την συνεργασία των δυο παρατάξεων, είπε ότι με την απλή αναλογική ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να γίνει και τόνισε ότι θα ήθελε να δει την παράταξη Μπατσαρά να μετακινείται στα έδρα της πλειοψηφίας και να γίνονται κοινές προσυσκέψεις. 

Σχετικά με το αν ως ελεύθερος επαγγελματίες έχει χρόνο να αναλάβει θέση ευθύνης στον δήμο, απάντησε αν υπάρξει πρόταση και μπορεί να βοηθήσει, θα βρει τον χρόνο και θα αναλάβει την θέση.

Δείτε την συνέντευξη

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69