tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Καρασαρλίδου: Περιοδεία στην αγορά της Βέροιας

Από το Πολιτικό Γραφείο της βουλευτή Φρόσω Καρασαρλίδου ανακοινώθηκαν τα εξής: 

"Την Τρίτη 26/1 μαζί με τον συντονιστή της Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τάσο Κωστόπουλο  και στελέχη  του κόμματος επισκεφθήκαμε την υπαίθρια λαϊκή αγορά της Βέροιας και την Πέμπτη 28/1 τα εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της πόλης.

Κατά την επίσκεψή μας στη λαϊκή αγορά συναντηθήκαμε και συζητήσαμε με δεκάδες καταναλωτές, παραγωγούς και εμπόρους πωλητές, όπως και με τις διοικήσεις των εν λόγω φορέων .

Συνομιλήσαμε με τον πρόεδρο των παραγωγών αγροτικών προϊόντων κ.Τσιλίκα και τον αντιπρόεδρο των πωλητών βιομηχανικών ειδών κ. Σαμαρά.

Από τις συζητήσεις προέκυψε πως οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων των λαϊκών αγορών με τα συνεχή lock down αλλά και με την περιοδική συμμετοχή στις λαϊκές σε ποσοστό 50% κάθε φορά έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές, καθώς η παραγωγή τους είναι προσαρμοσμένη στα προηγούμενα δεδομένα, έτσι ώστε να καλύπτει τις απαιτήσεις της λαϊκής αγοράς σε εβδομαδιαία βάση. Το αποτέλεσμα της περιοδικής συμμετοχής είναι οι παραγωγοί  αναγκάζονται να πετάνε την μισή τους παραγωγή.

Επίσης και οι καταναλωτές από την πλευρά τους έχουν επηρεαστεί αρνητικά από την κατάσταση, οπότε λόγω φόβου για τον κορωνοϊό και της οικονομικής κρίσης που βιώνουν έχουν περιορίσει κατά πολύ την κατανάλωση στα προϊόντα της λαϊκής αγοράς. Αυτό έχει ως συνέπεια οι πωλητές να εμφανίζουν μείωση του τζίρου πάνω από 60%.

Την Πέμπτη κατά την επίσκεψή μας στην αγορά στο εμπορικό κέντρο της πόλης συναντηθήκαμε με την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας  κ. Τσιπουρίδου, τον κ. Γαλανομάτη, μέλος του δ.σ. του συλλόγου, αλλά και με άλλους εμπόρους, όπως επίσης και με καταναλωτές.

Τα προβλήματα που κυριαρχούν στην αγορά της πόλης είναι τα χρέη των εμπόρων, η έλλειψη ρευστότητας, η μείωση των εισοδημάτων τους αλλά και ο φόβος και η αβεβαιότητα για το μέλλον των καταστημάτων τους.

Οι καταστηματάρχες μας μετέφεραν επίσης τον θυμό και την αγανάκτησή τους για την έλλειψη ουσιαστικής στήριξης από το κράτος, αλλά και για την προκλητική στήριξη και χρηματοδότηση «ημετέρων», π.χ. εταιριών κούριερ, και επιχειρήσεων που ενώ δεν θίχτηκαν ουσιαστικά από την κρίση απολαύσανε γενναίες χρηματοδοτήσεις.

Επίσης ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας κατήγγειλε τη διαδικασία χρηματοδότησης μέσω του προγράμματος ΔΙΕΞΟΔΟΣ της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από το οποίο αποκλείστηκαν τα 2/3 των επιχειρήσεων.

Κατά την επίσκεψή μας ενημερώσαμε τον κόσμο της αγοράς για τις προτάσεις του κόμματος σχετικά με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αφορούν σε μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση και ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, ώστε να αποφευχθεί το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και η εκτόξευση της ανεργίας στη χώρα μας".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69