tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Στην πόρτα της εξόδου ο Τσιούντας

Στην πόρτα της εξόδου του συνδυασμού "Βέροια πρωτεύουσα πόλη" στέκεται ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Τσιούντας. Ο πρώην δήμαρχος Δοβρά, διαφώνησε τόσο με την επιλογή της επικεφαλής Γεωργίας Μπατσαρά όσο και με τον τρόπο που προσπάθησε να την επιβάλει στην παράταξη.

Σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης, ο κ. Τσιούντας στάθηκε στην αντικατάσταση του αντιδημάρχου Στάθη Κελεσίδη λέγοντας ότι η κ. Μπατσαρά προσπάθησε να επιβάλει την απόφασή της χωρίς να προηγηθεί διαδικασία εκλογής μέσα στην παράταξη. Ο κ. Τσιούντας τόνισε ότι η κ. Μπατσαρά δεν γνώριζε τον κανονισμό και αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει δεύτερη συνάντηση με τα μέλη της παράταξης και να εφαρμόσει ότι προβλέπει ο νόμος (επιλογή με ψηφοφορία).

Σε ερώτηση αν έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από την παράταξη, ο κ. Τσιούντας είπε ότι δεν έχει μιλήσει με άλλες παρατάξεις, ωστόσο η παρουσία του Μιχάλη Σουμελίδη στην ενημέρωση αλλά και οι βολές προς την επικεφαλής του συνδυασμού άλλο πράγμα δείχνουν.

Η συνέντευξη τύπου

Συνέντευξη παραχώρησε στους δημοσιογράφους ο Χρήστος Τσιούντας, το απόγευμα της Παρασκευής στην Sala Εληά, νιώθοντας την ανάγκη να αναφερθεί στα τελευταία γεγονότα, της ανάθεσης καθηκόντων των νέων αντιδημάρχων, με μία δόση χιούμορ, όπως είπε αφού «γίνονται πολλά ευτράπελα».

Συγκεκριμένα ο κος Τσιούντας αναφέρθηκε στο χρονικό της απόφασης της αρχηγού της παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ΒΕΡΟΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΠΟΛΗ», Γεωργίας Μπατσαρά, να αναλάβει την αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Εθελοντισμού, αντικαθιστώντας τον Στάθη Κελεσίδη.

Ξεκινώντας ο κος Τσιούντας μίλησε για τον πολύχρονο αγώνα του και την συνεργασία του στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με την Γεωργία Μπατσαρά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην 30η Αυγούστου όπου και κλήθηκε στο Δημαρχείο της Βέροιας για να συζητηθούν θέματα που απασχολούν την αλλαγή αντιδημάρχων. Όπως ο ίδιος δήλωσε δέχθηκε μια έντονη και ξαφνική επίθεση από την κα Μπατσαρά, όσων αφορά την ΑΝΗΜΑ, για το θέμα του οποίου ο Δήμαρχος ήταν ενήμερος, και για ερώτημα που διατύπωσε ο κος Αγγέλου στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Έπειτα όπως ανέφερε ο κος Τσιούντας η κα Μπατσαρά ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος μπαινοβγαίνει στο γραφείο του Απόστολου Βεσυρόπουλου. Ο ίδιος δεν το αρνήθηκε καθώς τον υποστηρίζει από το 2012 κι έκτοτε έχει επισκεφθεί το γραφείο του τρεις φορές σε αυτά τα οκτώ χρόνια.

Και στις δύο περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκε ανάρμοστη φρασεολογία.

Ο κος Τσιούντας ακολούθως αναφέρθηκε στην διαδικασία κι όσα ορίζει ο νόμος για την εκλογή των αντιδημάρχων από την συνεργαζόμενη παράταξη. «Η Γεωργία Μπατσαρά έπρεπε να είναι ήδη ενημερωμένη, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα».

Μιλώντας για τις δυο συναντήσεις που πραγματοποίησε η παράταξη με στόχο την επιλογή αντιδημάρχων, ο κ. Τσιούντας είπε ότι στην πρώτη δεν κατέληξαν πουθενά. Την επόμενη (31/8), τελευταία ημέρα που έπρεπε να γίνει η συνεδρίαση για  να δοθεί η απόφαση στον Δήμαρχο, έγινε η επιλογή των τριών αντιδημάρχων με 5 ψήφους υπέρ και 2 κατά ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενα της αρχηγού όποιος δεν θα ψήφιζε την πρότασή της έθετε εαυτόν εκτός παράταξης.

Σε ερώτημα που του τέθηκε εάν θα δηλώσει ανεξαρτητοποίηση, ο ίδιος το άφησε να εννοηθεί πως θα γίνει ενώ σε επόμενο ερώτημα εάν κάνει συζητήσεις με άλλες παρατάξεις και δη του κου Παυλίδη είπε πως δεν έχει γίνει καμία. Πάντως το σίγουρο είναι αν Τσιούντας και Κελεσίδης αποχωρήσεις,  θα αλλάξουν οι ισορροπίες και μπορεί να γίνει η παράταξη του κου Παυλίδη αξιωματική αντιπολίτευση.

Σε ερώτημα εάν όλα γίνονται γιατί δεν έγινε αντιδήμαρχος ο ίδιος, ο κος Τσιούντας το αρνήθηκε, λέγοντας ότι είχε προτείνει τον Στάθη Κελεσίδη. «Δεν ευσταθούν αυτά που ακούγονται. Δεν ξέρω ποιες είναι οι φιλοδοξίες της Γεωργίας Μπατσαρά» σχολίασε.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69