tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Βολές Μαρκούλη στην διοίκηση του δήμου Βέροιας για Εύηχη Πόλη και αντιδημάρχους

Κριτική στην Δημοτική Αρχή ασκεί με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Προτεραιότητα στον Πολίτη» Αντώνης Μαρκούλης, σχολιάζοντας την επιλογή να ξεκινήσει το φεστιβάλ "Εύηχη Πόλη" και την προσθήκη δυο νέων αντιδημάρχων στο σχήμα διοίκησης. Στην ανακοίνωσή του ο κ. Μαρκούλης αναφέρει:

"Ετέθησαν πρόσφατα στον δημόσιο διάλογο δύο διαφορετικά ερωτήματα. Και επειδή δεν αρέσκομαι στον λαϊκισμό, το πρώτο αφορούσε στην απόφαση του Δήμου να προχωρήσει στις εκδηλώσεις της «Εύηχης Πόλης».

Έπρεπε να γίνει η εκδήλωση; Άποψη δική μου και των συνεργατών μου είναι ότι με βάση την εικόνα του σήμερα προφανώς όχι! Είναι μια ενέργεια που σίγουρα  εγκυμονεί  κινδύνους για την δημόσια ασφάλεια.

Ήταν παράνομη; Όχι φυσικά, με βάση τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, είναι σύννομη επιλογή. Μάλιστα πληροφορήθηκα από έγκυρες πηγές ότι καταβλήθηκε προσπάθεια να τηρηθούν τα μέτρα στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, με καλά αναλογικά αποτελέσματα.

Αυτά εν συντομία για το θέμα της εκδήλωσης και προφανώς συναινούμε στην ακύρωση όλων των επόμενων εκδηλώσεων για προληπτικούς και μόνο λόγους, όπως άλλωστε ήδη έχουμε τοποθετηθεί αρμοδίως.

Το δεύτερο θέμα που απασχόλησε τον δημόσιο διάλογο ήταν οι επιλογές στελεχών για την επόμενη χρονιά.

Παρακάμπτω τα όσα έλαβαν χώρα στο ψηφοδέλτιο της κατ’ ευφημισμό “αξιωματικής" αντιπολίτευσης και τα οποία γελοιοποιούν την επιλογή στελεχών, θέτοντας ως μοναδικό κριτήριο την οικονομική τακτοποίηση και αν δεν κάνω λάθος ανάγνωση, τον διασυρμό κάποιων στελεχών της ομάδας, εις εξόφληση άγνωστων σε εμάς κομματικών λογαριασμών. Θεωρώ τραγικό όμως το ότι στην λογική αυτή μπήκε και ο Δήμαρχος με την «τακτοποίηση» στεναχωρημένων, απαξιώνοντας ακόμη περισσότερο την ήδη απαξιωμένη στα μάτια της κοινωνίας εικόνα των υπαρχόντων στελεχών.

Σε ότι αφορά την επιλογή και δύο επιπλέον αντιδημάρχων, ανεβάζοντας τον αριθμό από επτά (7) σε εννέα (9). Είναι φανερό ότι επιλέγονται με βάση τις κομματικές ισορροπίες, τις τακτοποιήσεις (οικονομικές κύρια, αλλά και υπαρξιακές σε ορισμένες περιπτώσεις) των στελεχών, αυτό όμως που απουσιάζει ολοκληρωτικά, είναι η σχετικότητα των επιλεγέντων με το αντικείμενο, καθώς επίσης και ο ετήσιος δημόσιος απολογισμός δράσης, αν υπήρξε δράση.

Είναι μακράν της λογικής επιλογών για το συμφέρον του Δήμου συνολικότερα. Επικρατεί η λογική του να πάρουν όλοι μερίδιο εξουσίας και προνόμια.

Παράλληλο και συναφές θέμα είναι η πρόσληψη ειδικού συνεργάτη του Δημάρχου, δημοσιογράφου. Είναι άξιο απορίας, ο Δήμος έχει την ευτυχία να έχει πλεόνασμα ικανότατων δημοσιογράφων και μάλιστα όλων των αποχρώσεων. Αναφέρομαι στον τρόπο που αντιλαμβάνονται τα πράγματα και στον τρόπο που τα παρουσιάζουν και είναι θετικό ως γεγονός. Τι ακριβώς θα προσθέσει η νέα συνεργάτης (όπως ακούγεται) που έλειπε σήμερα; Το όλο έργο περιγράφεται σε μια σελίδα με μεγάλα γράμματα! Εκτός και αν επρόκειτο για προεκλογική υπόσχεση έναντι στήριξης, οπότε και με βάση την λογική των «τακτοποιήσεων», είναι απολύτως λογική η επιλογή. Με μία επισήμανση ότι τις προσωπικές του υποχρεώσεις, καλό και έντιμο πολιτικά θα ήταν να τις πλήρωνε ο Δήμαρχος από την τσέπη του και όχι από τα πενιχρά έσοδα του Δήμου.

Πάντως, δεν μας προκαλούν καμία έκπληξη αυτές οι πρακτικές της διοίκησης Βοργιαζίδη. Είναι οι συνηθισμένες. Business as usual...

Είναι πλέον έκδηλη η πορεία αποσύνθεσης της δημοτικής Αρχής. Οι πολίτες θέλω να πιστεύω και παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, θα δώσουν την απάντηση που αρμόζει".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69