tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Χάρτη για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση θα υπογράψει ο δήμος Βέροιας

Χάρτη για την Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση στα πλαίσια της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 θα υπογράψει ο δήμος Βέροιας, δεδομένου, ότι η πολυεπίπεδη διακυβέρνηση αναγνωρίζεται ως κατευθυντήρια αρχή στους νέους κανόνες της ΕΕ για τη διαχείριση των διαρθρωτικών και επενδυτικών ταμείων κατά την περίοδο 2014-2020.

Ο «Χάρτης για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση στην Ευρώπη» είναι ένα πολιτικό μανιφέστο των ευρωπαϊκών δήμων και περιφερειών, που καλεί όλες τις δημόσιες αρχές να εφαρμόζουν πραγματικά την «πολυεπίπεδη διακυβέρνηση» κατά την καθημερινή χάραξη και υλοποίηση των πολιτικών τους. Αυτό σημαίνει, κατά πρώτο λόγο, σύμπραξη των διάφορων διοικητικών επιπέδων (του τοπικού, του περιφερειακού, του εθνικού και του ευρωπαϊκού) για τη διαμόρφωση αποτελεσματικών δημόσιων πολιτικών, με την εφαρμογή μιας σειράς αρχών όπως η συμμετοχή, η συνεργασία, η διαφάνεια, η καθολικότητα και η συνέπεια, που αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την εξασφάλιση της επιτυχίας των πολιτικών αυτών προς όφελος των πολιτών. Αν και δεν είναι νομικά δεσμευτικός, ο Χάρτης θα δεσμεύει τους υπογράφοντες να εφαρμόζουν την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση στη διαχείριση των δημόσιων πολιτικών, να συνάπτουν εταιρικές σχέσεις για την υλοποίηση έργων τόσο με τον δημόσιο όσο και με τον ιδιωτικό τομέα, να αναπτύσσουν περαιτέρω την εδαφική συνεργασία και να εκσυγχρονίσουν τις διοικητικές τους υπηρεσίες. Όλα αυτά αποτελούν τμήμα της δέσμευσης της ΕτΠ να διασφαλίσει την ορθή εφαρμογή της «επικουρικότητας», η οποία προκρίνει τη λήψη αποφάσεων στο πλέον αποτελεσματικό επίπεδο και όσο το δυνατόν εγγύτερα στους πολίτες.

Ο Χάρτης μπορεί να υπογραφεί από:

  • τις ευρωπαϊκές τοπικές και περιφερειακές αρχές: δήμους, νομαρχίες, διοικητικά διαμερίσματα, μητροπολιτικές περιοχές, επαρχίες, περιφέρειες κλπ.
  • τις ευρωπαϊκές και εθνικές ενώσεις τοπικών και περιφερειακών αρχών, καθώς και τα δίκτυά τους,
  • τους αιρετούς εκπροσώπους όλων των επιπέδων διακυβέρνησης.

Προσχωρώντας στον Χάρτη, οι υπογράφοντες αναλαμβάνουν τη δέσμευση:

  • να χρησιμοποιούν την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση για την προώθηση ενός «ευρωπαϊκού προσανατολισμού» στο δήμο ή την περιφέρειά τους και να συνεργάζονται με όλα τα πολιτικά όργανα και τις διοικητικές αρχές, από το τοπικό επίπεδο ως το ευρωπαϊκό και αντιστρόφως
  • να προωθούν τη διασυνοριακή συνεργασία με άλλους δήμους και περιφέρειες, πέραν των διοικητικών εμποδίων και των γεωγραφικών ορίων
  • να εκσυγχρονίσουν τις διοικητικές τους υπηρεσίες με πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ψηφιακής τεχνολογίας και άλλες καινοτόμους λύσεις, για να αυξηθεί η διαφάνεια και να παρέχονται ποιοτικές και ευπρόσιτες δημόσιες υπηρεσίες στους πολίτες
  • να προωθούν τη συμμετοχή των πολιτών και της κοινωνίας των πολιτών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, αναπτύσσοντας έτσι περαιτέρω τη συμμετοχική δημοκρατία.

Η προσχώρηση στο Χάρτη θα δώσει μεγαλύτερη προβολή στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν οι υπογράφοντες σύμφωνα με το Χάρτη. Οι πρωτοβουλίες αυτές θα παρουσιάζονται στον ιστότοπο του Χάρτη και σε εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου που θα διοργανώνονται από τις τοπικές και περιφερειακές αρχές, τα κράτη μέλη και τα όργανα της ΕΕ. Ο ιστότοπος και οι εκδηλώσεις θα αποτελέσουν χώρους ανταλλαγής ιδεών με στόχο:

  • τον εντοπισμό ορθών πρακτικών και καινοτόμων σχεδίων που έχουν αναπτυχθεί από άλλους υπογράφοντες·
  • την αναζήτηση δυνητικών εταίρων πριν από την έναρξη κοινών πρωτοβουλιών·
  • την προετοιμασία και την παρακολούθηση της εφαρμογής των πολιτικών της ΕΕ στο τοπικό και το περιφερειακό επίπεδο, αλλά και σε συνεργασία με τα ευρωπαϊκά όργανα.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69