tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Οι αρμοδιότητες των αντιδημάρχων Βέροιας

dimarxeio veria

Ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης όρισε  Αντιδημάρχους Βέροιας το διάστημα 2/9/2014 – 28/2/2017 τους παρακάτω δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας :

  1. Ασλάνογλου Στυλιανό του Ευαγγέλου
  2. Κορωνά Θεόφιλο του Αντωνίου
  3. Λαζαρίδη Αριστομένη του Αιμίλιου
  4. Λυκοστράτη Βασίλειο του Κωνσταντίνου
  5. Παπαδόπουλο Βασίλειο του Δημητρίου
  6. Σιδηρόπουλο Αθανάσιο του Αποστόλου
  7. Σοφιανίδη Γεώργιο του Ηλία

Α) Στους παραπάνω Αντιδημάρχους Βέροιας μεταβιβάζονται οι πιο κάτω αρμοδιότητές μας, που προβλέπονται από το Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α΄/7-6-10) «Πρόγραμμα Καλλικράτης» και από την κείμενη νομοθεσία, ως εξής:

1. Στον Αντιδήμαρχο Ασλάνογλου Στυλιανό, στον οποίο παρέχεται αντιμισθία, αρμοδιότητες σχετικά με θέματα Οικονομικών, ως εξής:

 α) Την εποπτεία των παρεχόμενων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Οικονομικών, που σχετίζονται ειδικότερα με :

-Τον προγραμματισμό και είσπραξη όλων των φόρων, εισφορών, τελών και δικαιωμάτων,

-Την παρακολούθηση εξέλιξης του ετήσιου Προϋπολογισμού και την υπογραφή του ετήσιου ισολογισμού και των αποτελεσμάτων χρήσης,

-Τον έλεγχο διενέργειας όλων των εισπράξεων και όλων των δαπανών,

-Την τήρηση των απαιτούμενων διαδικασιών για τις προμήθειες λειτουργίας των υπηρεσιών και τη διαχείριση υλικών.

-Την παραλαβή όλων των κατασχετηρίων εγγράφων και των διαταγών πληρωμής.

β) Την υπογραφή όλων των εγγράφων και δικαιολογητικών των σχετικών με τη λειτουργία των Τμημάτων της πιο πάνω Διεύθυνσης (Αποφάσεις τελών και εισφορών, βεβαιωτικούς και χρηματικούς καταλόγους, αποφάσεις αναλήψεων υποχρεώσεων, χρηματικά εντάλματα πληρωμής δαπανών, χρηματικά εντάλματα παγίας προκαταβολής, χρηματικά εντάλματα προπληρωμής, κ.λ.π.).

γ) Την εποπτεία του Τμήματος Αδειών Εμπορίου και Καταστημάτων (άδειες ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, άσκησης πλανόδιου και στάσιμου εμπορίου, διαφήμισης, περιπτέρων, κ.λ.π.)

δ) Την εποπτεία του Γραφείου Προστασίας Καταναλωτή (σύσταση – λειτουργία και συντονισμός επιτροπής φιλικού διακανονισμού για την εξώδικη επίλυση των διαφορών ανάμεσα σε προμηθευτές και σε καταναλωτές ή ενώσεις καταναλωτών).

2. Στον Αντιδήμαρχο Κορωνά Θεόφιλο, στον οποίο παρέχεται αντιμισθία, αρμοδιότητες σχετικά με την Κοινωνική Προστασία, την Υγεία και τον Εθελοντισμό, ως εξής:

-Το σχεδιασμό και εποπτεία Κοινωνικής Μέριμνας και το συντονισμό εφαρμογής προγραμμάτων Κοινωνικής Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας.

-Την ευθύνη συντονισμού δικτύωσης εθελοντικών φορέων.

-Την ευθύνη εφαρμογής προγραμμάτων Κοινωνικής Πρόνοιας, όπως αυτή απορρέει από την κείμενη νομοθεσία, προκειμένου να διασφαλισθεί η Τοπική Υγεία και Πρόνοια με Ανθρώπινο Πρόσωπο.

-Το σχεδιασμό και εποπτεία θεμάτων σχετικά με την ένταξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

-Την ευθύνη εφαρμογής προγραμμάτων εμβολιασμών.

-Την ευθύνη εφαρμογής προγραμμάτων τήρησης κανόνων υγιεινής των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων.

3. Στον Αντιδήμαρχο Αριστομένη Λαζαρίδη, στον οποίο παρέχεται αντιμισθία, αρμοδιότητες σχετικά με θέματα Τεχνικών, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ως εξής:

Την εποπτεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και συγκεκριμένα των Τμημάτων α)Τεχνικού – Συντήρησης Έργων, β)Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων (πλην του Γραφείου Εξοικονόμησης Ενέργειας) και γ)Συγκοινωνιών – Κυκλοφορίας – Αδειών Μεταφορών, την εποπτεία της Διεύθυνσης Προγραμματισμού – Οργάνωσης – Πληροφορικής και την εποπτεία του Γραφείου Διαφάνειας και ειδικότερα:

-Την εποπτεία – συντονισμό υλοποίησης έργων ΣΕΣ (και συνεχιζόμενων ΕΣΠΑ).

-Την αξιοποίηση Εθνικών και Κοινοτικών πόρων.

-Το σχεδιασμό, προγραμματισμό και συντονισμό των έργων του Δήμου.

-Το Συγκοινωνιακό και Επιχειρησιακό Έργο.

-Την καταγραφή και ιεράρχηση έργων υποδομής τοπικής σημασίας σε συνεργασία με τους Προέδρους και Εκπροσώπους Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, προκειμένου να διασφαλισθεί η ισόρροπη ανάπτυξη.

4. Στον Αντιδήμαρχο Βασίλειο Λυκοστράτη, στον οποίο δεν παρέχεται αντιμισθία, αρμοδιότητες σχετικά με θέματα Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής, ως εξής:

Την εποπτεία του Γραφείου Τουρισμού του Δήμου.

Ειδικότερα:

-Το σχεδιασμό & συντονισμό ενεργειών και την εφαρμογή προγραμμάτων παρέμβασης του Δήμου για την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή με έμφαση σε όλες τις σύγχρονες μορφές τουρισμού, (πολιτιστικός, ιστορικός, θρησκευτικός, συνεδριακός, ορεινός, οικοτουρισμός, αγροτουρισμός, κ.λ.π.).

-Το σχεδιασμό υποστήριξης φορέων που συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή του Δήμου.

5. Στον Αντιδήμαρχο Παπαδόπουλο Βασίλειο, στον οποίο παρέχεται αντιμισθία, αρμοδιότητες σχετικά με θέματα Καθαριότητας – Ανακύκλωσης – Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, ως εξής:

-Την εποπτεία (επίβλεψη, κατεύθυνση, έλεγχο) της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος - Καθαριότητας – Πολιτικής Προστασίας, τη μελέτη και εισήγηση προτάσεων για την αποτελεσματικότερη οργάνωση και λειτουργία της υπηρεσίας αυτής. Ειδικότερα :

-Την εποπτεία της προσωρινής αποθήκευσης, συλλογής, μεταφόρτωσης - μεταφοράς και διάθεσης των σύμμεικτων αστικών στερεών αποβλήτων του Δήμου.

-Την εποπτεία της προσωρινής αποθήκευσης και συλλογής των ανακυκλώσιμων υλικών.

-Την προστασία και διαχείριση των Δημοτικών δασών.

-Την εποπτεία του αστικού και περιαστικού πρασίνου.

-Την παρακολούθηση λειτουργίας των λατομείων.

-Την εποπτεία λειτουργίας των κοιμητηρίων.

-Την εποπτεία του Γραφείου Εκτάκτων Αναγκών και Πολιτικής Προστασίας .

-Την εποπτεία κίνησης & συντήρησης των οχημάτων και μηχανημάτων.

6. Στον Αντιδήμαρχο Σιδηρόπουλο Αθανάσιο, στον οποίο παρέχεται αντιμισθία, αρμοδιότητες σχετικά με θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Υπηρεσίας Δόμησης – Περιουσίας, ως εξής:

α) Την εποπτεία του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής και ιδίως:

-Την ευθύνη για τη σύσταση και λειτουργία Γραφείων Γεωργικής Ανάπτυξης (Γ.Γ.Α.).

-Την ευθύνη συντονισμού ενημέρωσης του αγροτικού πληθυσμού για τις βελτιωμένες μεθόδους παραγωγής και οργάνωσης των εκμεταλλεύσεων για την αντιμετώπιση των τεχνικών, οικονομικών και διαρθρωτικών προβλημάτων στο πλαίσιο των προγραμμάτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

β) Την εποπτεία : της Διεύθυνσης Πολεοδομίας – Κτηματολογίου – Περιουσίας και  του Τμήματος Υδραυλικών & Εγγειοβελτιωτικών έργων, ήτοι :

-Την εποπτεία όλων των συνενωμένων πολεοδομικών υπηρεσιών και υπογραφή όλων των εγγράφων αρμοδιότητά του.

-Την ευθύνη συντονισμού για την προστασία και ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της πόλης (διατηρητέα κ.λ.π.).

-Την ευθύνη συντονισμού εκπόνησης Γ.Π.Σ. για τον Ενιαίο Δήμο Βέροιας.

-Την ευθύνη συντονισμού εφαρμογής πολεοδομικών σχεδίων και συναφών εκτελεστών πράξεων, που δεν έχουν γενικότερο χαρακτήρα.

-Την εποπτεία και ευθύνη συντονισμού σύνταξης των πράξεων αναλογισμού αποζημίωσης, τακτοποίησης, προσκύρωσης κατά τις διατάξεις του ν.δ. 17.7.1923 συμπεριλαμβανομένων και όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών.

-Την ευθύνη συντονισμού αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας, με πλήρη ηλεκτρονική χαρτογράφηση της περιουσίας του Δήμου

-Την άσκηση εποπτείας του Τ.Ο.Ε.Β., των Προσωρινών Διοικουσών Επιτροπών (Π.Δ.Ε.) και των Τοπικών Επιτροπών Άρδευσης (Τ.Ε.Α.) σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.δ. 3881/1958 (ΦΕΚ 181 Α΄), όπως ισχύει και τις κατ’ εξουσιοδότησή του εκδοθείσες κανονιστικές πράξεις, καθώς και την αξιοποίηση εγγειοβελτιωτικών έργων με εφαρμογή σωστής άρδευσης και στράγγισης.

-Την εποπτεία – συντονισμό προγραμμάτων άρδευσης εκτάσεων των δημοτικών ενοτήτων Απ. Παύλου, Βεργίνας, Μακεδονίδος.

-Τον εντοπισμό και την υπόδειξη στην αρμόδια υπηρεσία, για εκτέλεση έργων τεχνικής υποδομής, τοπικής σημασίας, που αφορούν στη γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία και ιδίως αυτών που σχετίζονται με την αγροτική οδοποιία, την κατασκευή λιμνοδεξαμενών, τα έργα βελτίωσης βοσκοτόπων και τα εγγειοβελτιωτικά έργα.

-Την εποπτεία του Γραφείου Περίθαλψης και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων.

7. Στον Αντιδήμαρχο Γεώργιο Σοφιανίδη, στον οποίο δεν παρέχεται αντιμισθία, αρμοδιότητες σχετικά με θέματα Παιδείας, ως εξής :

Την εποπτεία των Γραφείων Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού – Αθλητισμού – Νέας Γενιάς της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας – Παιδείας – Πολιτισμού, και ειδικότερα :

-Το σχεδιασμό και εποπτεία θεμάτων σχετικά με την Παιδεία, τη Δια Βίου Μάθηση, και την Ισότητα των δύο φύλων.

-Την εποπτεία των Κ.Ε.Π. του Δήμου.

Β) Στους ορισθέντες με την παρούσα απόφασή μας Αντιδημάρχους Βέροιας, αναθέτουμε την εποπτεία των αντίστοιχων με τις μεταβιβασθείσες αρμοδιότητες υπηρεσιών, καθώς και την υπογραφή όλων των σχετικών εγγράφων, πιστοποιητικών, αποφάσεων, των χορηγούμενων αδειών, αδειοδοτήσεων και ανακλητικών αποφάσεων, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.

Γ) Αν οι αντιδήμαρχοι απουσιάζουν ή κωλύονται, τις αρμοδιότητές τους ασκεί ο ίδιος ο Δήμαρχος.

Δ) Ο αντιδήμαρχος Αθανάσιος Σιδηρόπουλος θα αναπληρώνει τον Δήμαρχο, όταν απουσιάζει ή κωλύεται, για το διάστημα 2/9/2014 – 31/12/2015.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69