tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Λύνεται το θέμα με τις εγκαταστάσεις του ΑΠΘ στις Βαρβάρες

panepistimio1

Με την υπογραφή, από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης , της απόφασης ανάκλησης της παραχώρησης έκτασης παλαιού Στρατοπέδου Αγ. Βαρβάρας στο ΑΠΘ, με όρο τη λειτουργία εκεί συγκεκριμένου Τμήματος του Πολυτεχνείου, φαίνεται να λύνεται οριστικά και το πρόβλημα στέγασης του Μουσικού Σχολείου Βέροιας.

Είναι η συνέχεια της ενημέρωσης που έκανε κατά την τελετή Παράδοσης –Παραλαβής στο Δημαρχείο της Βέροιας η πρώην Δήμαρχος κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, προς το νέο Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Βοργαζίδη και τους νέους Δημοτικούς Συμβούλους.

Οι θετικές εξελίξεις «έτρεξαν» νωρίτερα από τα αναμενόμενα. Χθες τις ανήγγειλε με τηλεφώνημά του προς την κ. Ουσουλτζόγλου, ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, προκειμένου να προχωρήσει το Υπουργείο σε προγραμματική σύμβαση με το Δήμο και το ΑΠΘ για χρήση του χώρου σύμφωνα με τις αποφάσεις των αντίστοιχων θεσμικών οργάνων.

Ο Δήμος δηλαδή, να στεγάσει εκεί το Μουσικό Σχολείο,όπως αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο προ μηνών, και το Α.Π.Θ να χρησιμοποιήσει το χώρο για θερινά τμήματα (summer school) . Οι εγκαταστάσεις θα παραμείνουν στην κυριότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και θα παραχωρηθούν στο Δήμο και στο Πανεπιστήμιο για χρήση σύμφωνα με όσα ο νόμος ορίζει. Η περαιτέρω συμφωνία αναμένεται να επισφραγιστεί με τριμερή προγραμματική σύμβαση που αναμένεται να ψηφιστεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, αφού την αποστείλει στο Δήμο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Για τα ευχάριστα αποτέλεσματα των δίχρονων προσπαθειών, της πρώην Δημάρχου, του πρώην αρμοδίου Αντιδημάρχου κ. Νίκου Μαυροκεφαλίδη και του νομικού συμβούλου του Δήμου κ. Γ. Παπαστεργίου, ενημέρωσε το νέο Δήμαρχο κ. Βοργιαζίδη και το νέο Αντιδήμαρχο κ. Γ. Σοφιανίδη, η κ. Ουσουλτζόγλου, γιατί η σκυτάλη των γραφειοκρατικών ενεργειών , μέχρι την λειτουργία εκεί του Μουσικού Σχολείου, περνάει πλέον στα χέρια τους.

Υπενθυμίζεται, ότι η έκταση είχε παραχωρηθεί κατά κυριότητα στο Α.Π.Θ, επι Υπουργίας στο Υπουργείο Γεωργίας του κ. Κοντού, για να λειτουργήσει συγκεκριμένο Πανεπιστημιακό Τμήμα στη Βέροια και ο Δήμος επι Δημαρχίας Χ. Σκουμπόπουλου είχε επενδύσει εκεί πλέον των 2εκ. ευρώ. Μετά από 5ετία με απόφαση της Συγκλήτου και βάσει του σχεδίου ΑΘΗΝΑ του Υπουργείου Παιδείας, το Τμήμα μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη και στις εγκαταστάσεις της Αγ. Βαρβάρας απέμεινε να στεγάζεται μόνο το Μουσείο Εκπαίδευσης ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69