BANNER ME POS 987x100px

tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής Βέροιας: Ερωτήματα για Αιολικούς Σταθμούς, Αμίαντο, Καταπατημένες Εκτάσεις και Στάθμευση

Πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας η διαδικασία λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής, για το τελευταίο δίμηνο. Στην συνεδρίαση, κατατέθηκαν τέσσερα ερωτήματα.

Αναλυτικά τα ερωτήματα που τέθηκαν είναι:

Δημοτικός Σύμβουλος Θεόφλος Κορωνάς: Παροχή στοιχείων για αιολικούς σταθμούς παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Βέροιας.

Απαντώντας ο Δήμαρχος σημείωσε ότι η ισχύς του από 365MW μειώθηκε σε 293MW ενώ οι ανεμογεννήτριες που θα τοποθετηθούν στον δήμο Βέροιας από 55 μειώθηκαν σε 23. Το έργο είναι σε φάση υλοποίησης, η εκτίμηση είναι ότι θα ολοκληρωθεί εντός του 2025 και θα ξεκινήσει η λειτουργία του το 2026. Συνεπώς δεν υπάρχουν ακόμη έσοδα. Όταν θα λειτουργήσει, τα έσοδα για τον δήμο θα είναι 460.000 ευρώ, 275.000 ευρώ στο ταμείο του δήμου και 185.000 ευρώ για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού οικιακών καταναλωτών του δήμου. Στην τοποθέτησή του ο κ. Βοργιαζίδης τοποθετήθηκε υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά η διοίκηση δεν είναι διατεθειμένη να δεχθεί όποιο πρόταση κατατίθεται.

Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Χατζησάββας: Ύπαρξη αμίαντου στο δίκτυο ύδρευσης και τρόποι αποκατάστασης

Στην απάντησή του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Βέροιας Στέργιος Διαμάντης ανέφερε το έργο αντικατάστασης που έγινε πρόσφατα στην Βέροια και τόνισε ότι η υπηρεσία είναι έτοιμη να ενταχθεί σε νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για να αντικαταστήσει και τα υπόλοιπα τμήματα που υπάρχουν στο δίκτυο ύδρευσης. Τα υπόλοιπα τμήματα σύμφωνα με τον κ. Διαμάντη είναι 700 μέτρα στην οδό Κομνηνών, ένα τμήμα προς την Βίλα Βικέλα, 880 μέτρα προς το Λαζοχώρι κοντά στις γραμμές του τρένου, 76 μ. στην Αγία Μαρίνα, 995 μ. στην Κουλούρα, 2400 μ. στη Νέα Λυκογιάννη, 800 μ. στη Νέα Νικομήδεια, 100 μ. στην Πατρίδα, 40 μ. στην Φυτειά και 188 μ. στον Διαβατό. Ο κ. Διαμάντης είπε ακόμη ότι ο αμίαντος είναι επικίνδυνος όταν εισπνέεται και δεν αποδείχθηκε επικίνδυνος στα δίκτυα ύδρευσης.

Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Μακρίδης: Ενημέρωση για καταπατηθέντες χώρους γης και τυχόν ενέργειες του Δήμου

Υπάρχουν και στην Βέροια και στα χωριά, απάντησε ο αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Τσαχουρίδης και πρόσθεσε ότι έχουν υποβληθεί αγωγές. Επίσης είπε ότι υπάρχουν καταπατημένα που είναι δηλωμένα στο Κτηματολόγιο και από τον δήμο και από τους πολίτες και άλλα που είναι δηλωμένα μόνο από τον δήμο.

Δημοτικός Σύμβουλος Άρης Βενιόπουλος: Στάθμευση οχημάτων και τουριστικών λεωφορείων στον αστικό ιστό

Στην απάντησή του ο κ. Βοργιαζίδης, είπε ότι αυτό που λείπει από την Βέροια είναι οι δωρεάν θέσεις στάθμευσης, διότι γύρω από το κέντρο υπάρχουν ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης, οι οποίοι έχουν πάντα ελεύθερες θέσεις αλλά με χρέωση. Για τα λεωφορεία, ο Δήμαρχος είπε ότι η κλίση του εδάφους στο πάρκινγκ κάτω από την Ελιά (κάτω από την Λεωφόρο Στρατού) δεν επιτρέπει τα λεωφορεία να σταθμεύσουν. Αυτοκίνητα μπορούν να σταθμεύσουν εκεί, σημείωσε ο κ. Βοργιαζίδης αλλά πρόσθεσε εκεί δεν υπάρχει φύλαξη και μπορούν να γίνουν κλοπές.

 

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69