tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει την παράταση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους

Τον αγώνα των 36.500 συμβασιούχων εργαζομένων σε Δήμους και Περιφέρειες, για παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, μέσα από το οποίο απασχολούνται, στηρίζει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, (ΠΕΔΚΜ), λαμβάνοντας υπόψη ότι λήγει τον Απρίλιο του 2021 και στη συνέχεια πολλές δημοτικές υπηρεσίες θα αποδυναμωθούν, και μάλιστα μέσα στην κρίσιμη περίοδο  της πανδημίας.

Ειδικότερα, στη διάρκεια της συνεδρίασης του, το Δ.Σ της ΠΕΔΚΜ συζήτησε το ψήφισμα του συντονιστικού οργάνου των εργαζομένων και αποφάσισε ομόφωνα να υιοθετήσει το αίτημα τους για παράταση του τρέχοντος προγράμματος, που λήγει τον Απρίλιο του 2021, μέχρι την έναρξη υλοποίησης του νέου κύκλου και σε κάθε περίπτωση για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Επίσης, συμφώνησε να κοινοποιηθεί η απόφαση αυτή στα συναρμόδια υπουργεία, μεταξύ αυτών το υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ, ζητώντας να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες και να εγκρίνουν την αναγκαία, όπως τονίστηκε στη συνεδρίαση, παράταση των συμβάσεων, προκειμένου να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία δημοτικών υπηρεσιών.

«Θεωρώ ότι το αίτημα των εργαζομένων είναι δίκαιο και πρέπει να συνταχθούμε με αυτό» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, και πρόσθεσε ότι «εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να ζητήσουμε την παράταση του προγράμματος μέχρι την έναρξη υλοποίησης του νέου και σε κάθε περίπτωση να είναι διάρκειας ενός έτους».

Εξάλλου, όπως είπε, ένα από τα βασικά προβλήματα που έχει αυτό το πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται περιοδικά, είναι τα κενά που δημιουργούνται στις υπηρεσίες των Δήμων με τη λήξη του. «Είμαστε ανακόλουθοι απέναντι στους πολίτες, γιατί ξαφνικά βλέπουν για παράδειγμα ότι στα σχολεία, στις κοινωνικές υπηρεσίες υπάρχει παρουσία προσωπικού και όταν αυτό φεύγει δημιουργούνται μεγάλα  κενά» επισήμανε ο κ. Καϊτεζίδης και για το λόγο αυτό, τόνισε χαρακτηριστικά, το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας θα πρέπει να είναι αλληλοδιάδοχο, ώστε οι δημοτικές υπηρεσίες να είναι διαρκώς στελεχωμένες.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά σε ευπαθείς ομάδες πολιτών, με χαμηλό εισόδημα, μακροχρόνια ανέργους κλπ. Όπως αναφέρουν οι απασχολούμενοι σε σχετικό ψήφισμα τους «οι συμβάσεις θα πρέπει να ανανεωθούν, από 1 έως 3 έτη, ώστε οι υπηρεσίες να μην απογυμνωθούν από προσωπικό, που διαθέτει πλέον εργασιακή εμπειρία, καθώς έχει ήδη ανακοινωθεί πως δε θα υπάρξει άλλο αντίστοιχο πρόγραμμα εντός του έτους».

Αναφέρουν ακόμη ότι αντίστοιχες παρατάσεις δόθηκαν στο παρελθόν για εργαζόμενους στην πυροπροστασία, στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και στις ΥΠΕ της χώρας.

«Λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης της χώρας, της πανδημίας και του ιδιαίτερα υψηλού ποσοστού ανεργίας, θα είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο να εργαστούμε μετά τη λήξη του προγράμματος. Αδύνατη θα είναι και η θεμελίωση δικαιώματος ταμείου ανεργίας, αλλά ο σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να προσφέρουμε και όχι απλά η εξασφάλιση ενός επιδόματος ανεργίας» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69