tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Καρασαρλίδου: «Στόχος της κυβέρνησης η δραστική συρρίκνωση του αριθμού των μικρών επιχειρήσεων»

Με αφορμή την γνωστοποίηση των επιχειρήσεων που χρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα "Διέξοδος" της Περιφέρειας και τις αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου της Βέροιας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου έκανε την εξής δήλωση:

"Δυσάρεστη έκπληξη επεφύλασσαν για τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο τα αποτελέσματα του προγράμματος “ΔΙΕΞΟΔΟΣ” της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως καταγράφεται και στην επιστολή διαμαρτυρίας-καταγγελίας του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας. Όπως ανακοινώθηκε, από το πρόγραμμα αποκλείστηκαν 13.317 μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εγκρίθηκαν μόνο οι 6.683, δηλαδή το 1/3 των αιτήσεων, διότι εξαντλήθηκε ο προϋπολογισμός του προγράμματος.

Η συνολική χρηματοδότηση του προγράμματος “ΔΙΕΞΟΔΟΣ” ήταν 200 εκατομμύρια ευρώ. Έλειπαν δηλαδή από το πρόγραμμα 400 εκατομμύρια για να ενισχυθούν και οι υπόλοιπες 13.317 ή αλλιώς τα 2/3 των αιτήσεων. Όχι γιατί δεν υπάρχουν χρήματα, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αφήσει στην κυβέρνηση το “μαξιλάρι” των 37 δις, ενώ υπάρχουν και άφθονες ενισχύσεις και χαμηλότοκες χρηματοδοτήσεις από την Ε.Ε.

Ωστόσο, αυτό που διαπιστώνουμε κάθε φορά είναι ότι οι περισσότερες ενισχύσεις κατευθύνονται προς τους λίγους μεγαλοεπιχειρηματίες, ενώ παράλληλα διαγράφονται και χρέη των “ημετέρων”.

Το συμπέρασμα που βγαίνει από την όλη κατάσταση είναι ότι η κυβέρνηση της ΝΔ χρησιμοποιεί την πανδημία και την οικονομική κρίση για να υλοποιήσει τη στρατηγική της και το πρόγραμμα Πισσαρίδη που στοχεύει στη δραστική συρρίκνωση του αριθμού των μικρών επιχειρήσεων στο όνομα της εξασφάλισης “βιώσιμων μεγεθών” και στην απελευθέρωση της εργασίας από την αυτοαπασχόληση.

Σ’ αυτήν την κατεύθυνση κινείται και η ψήφιση του νέου Πτωχευτικού Κώδικα, που η εφαρμογή του θα αρχίσει το 2021 μετά τη λήξη των αναστολών πληρωμών και θα αποτελέσει την ταφόπλακα για μικρά και μεγάλα νοικοκυριά. Θα είναι το επόμενο βήμα για να πετύχουν την αναδιανομή του πλούτου και της αγοράς υπέρ των συμφερόντων των ολίγων μεγάλων κεφαλαίων που υπηρετούν.

Οι έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες όμως ήδη κατεβαίνουν στους δρόμους αντιδρώντας στην απαξίωση και την αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αντιδρούν στη διαρκή αδράνεια της κυβέρνησης που τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πτώχευση και τον αφανισμό.

Από την κατακραυγή του κόσμου την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα σώσουν στο τέλος ούτε οι επικοινωνιακού χαρακτήρα ανασχηματισμοί, ούτε τα ανοίγματα προς την ακροδεξιά και ο πακτωλός χρημάτων προς τα “φιλικά” μέσα ενημέρωσης για να λιβανίζουν το ανύπαρκτο έργο της".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69