tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας ζητούν θέσπιση ετήσιου τέλους διέλευσης δικτύων προς τους δήμους

Αίτημα προς τα αρμόδια υπουργεία ώστε να θεσπιστεί απόδοση ειδικού Τέλους Διέλευσης στους δήμους από όλους τους Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας, πρώην ΔΕΚΟ, τα δίκτυα των οποίων περνούν μέσα από δημοτικούς δρόμους και κοινόχρηστους χώρους, καταθέτει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), ενώ θα το θέσει και υπόψιν της ΚΕΔΕ.

Σύμφωνα με τους δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας, οι Οργανισμοί (ΔΕΗ, ΟΤΕ, Φυσικό Αέριο, ΕΥΑΘ, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και ευρυζωνικών δικτύων κ.ά) που σήμερα δεν είναι κρατικοί, αλλά ανώνυμες εταιρείες, εκτελούν προγραμματισμένες εργασίες σε δρόμους και πεζοδρόμια, και στη συνέχεια δεν αποκαθιστούν τις ζημιές, με αποτέλεσμα να δημιουργούν προβλήματα στην κίνηση πεζών και οχημάτων,  αλλά και στην αισθητική και λειτουργική υποβάθμιση ολόκληρων περιοχών.

Την πρόταση για την καταβολή Τέλους Διέλευσης στους δήμους από αυτές τις εταιρείες, η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή, κατέθεσε στη τελευταία για φέτος τηλε-συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΔΚΜ, ο πρόεδρος, δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

«Για χρόνια ολόκληρα οι συμπολίτες μας βιώνουν μια κατάσταση τριτοκοσμική στις πόλεις με κοινόχρηστους χώρους και δημόσια οδικά δίκτυα να κακοποιούνται από τα έργα των Οργανισμών με ορατό το ενδεχόμενο σοβαρών ατυχημάτων. Το θέμα θα πρέπει να τελειώνει οριστικά και να μπει τάξη, όπως επίσης και να ενταθούν οι έλεγχοι στους εργολάβους. Οι Δήμοι πρέπει να σταματήσουν να πληρώνουν τα “ σπασμένα” των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καϊτεζίδης.

Στη διάρκεια της συζήτησης, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης και Α' αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου, αναφέρθηκε στην ανάγκη απόδοσης και κατανομή τέλους Φυσικού Αερίου για τα έτη 2019 και 2020 στους δικαιούχους Δήμους από την ΔΕΠΑ Α.Ε, ενώ το Δ.Σ της ΠΕΔΚΜ  ενέκρινε και την πρόταση του δημάρχου Νεάπολης - Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη, αναφορικά με την ανάγκη να εκδοθεί από το υπουργείο Εργασίας νέο πρόγραμμα για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69