tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Επίσκεψη στην Βεργίνα θα κάνει ο Θ. Καράογλου

Επίσκεψη σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους παγκόσμιας εμβέλειας, οι οποίοι είναι συνυφασμένοι με την ιστορική διαδρομή της Μακεδονίας και αναδεικνύουν τον αρχαιολογικό της πλούτο, θα πραγματοποιήσει ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου, την Παρασκευή 03 Ιουλίου 2020.

Πρώτος σταθμός θα είναι στις 09.00 π.μ. το Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών στη Βεργίνα, ενώ στις 11.30 π.μ. θα ξεναγηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου, που βρίσκεται στο Δήμο Δίου-Ολύμπου της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Με την επίσκεψή του ο κ. Καράογλου θέλει να στείλει μήνυμα ασφάλειας προς όσους σχεδιάζουν να επισκεφθούν τη Βόρεια Ελλάδα για να γνωρίσουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και τις ομορφιές της, αλλά και να αναδείξει τη στενή σχέση που συνδέει τον τουρισμό με τον πολιτισμό.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), «με την παρουσία μου στο Μουσείο των Βασιλικών Τάφων των Αιγών στη Βεργίνα και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου, απευθύνω κάλεσμα στους εγχώριους και ξένους τουρίστες να επισκεφθούν τους αρχαιολογικούς χώρους της Μακεδονίας και της Θράκης προκειμένου να βιώσουν τη ζώσα ιστορία.

» Τα αρχαιολογικά ευρήματα στην Πέλλα και την Πιερία πιστοποιούν, διατρανώνουν και κατοχυρώνουν την ιστορική αλήθεια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Μια αλήθεια που θέλουμε να επικοινωνήσουμε στους ταξιδιώτες που επιλέγουν για τουρισμό τη Βόρεια Ελλάδα, ώστε να γνωρίσουν την ιστορική παρακαταθήκη που κοσμεί τη Μακεδονική γη.

» Κάθε επίσκεψη σε μουσείο και αρχαιολογικούς χώρους είναι ένα ερέθισμα που μετατρέπεται σε γνώση. Παράλληλα, ο πολιτισμός είναι προϋπόθεση ώστε να υπάρχει βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, αφού αποτελεί ένα αγαθό με ισχυρούς συμβολισμούς. Η Ελλάδα ανοίγει τις πύλες της έτοιμη να υποδεχθεί στους αρχαιολογικούς της χώρους όσους θέλουν να γνωρίσουν την πλούσια ιστορική κληρονομιά της, ακολουθώντας φυσικά τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα και τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας».

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, στις 20.00 μ.μ., ο κ. Καράογλου θα επισκεφθεί το Παλαιοχώρι Χαλκιδικής, όπου ο Δήμος Αριστοτέλη θα αναβιώσει το σπίτι του θρυλικού Αλέξη Ζορμπά. Σήμερα, Πέμπτη 02 Ιουλίου 2020, στις 18.30 μ.μ., ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) θα επισκεφθεί το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού στη Θεσσαλονίκη.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69