tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Προς πιστοποίηση η θρησκευτική διαδρομή στα "Βήματα του Αποστόλου Παύλου"

Μετά από σχεδόν τρία χρόνια εργασιών, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μπήκε στην τελική ευθεία για την πιστοποίηση μιας πολύ σημαντικής θρησκευτικής, πολιτιστικής, προσκυνηματικής και τουριστικής διαδρομής: Τα «Βήματα του Αποστόλου Παύλου» (In the footsteps of St Paul the Apostle of the nations). Δημιουργώντας ένα εταιρικό σχήμα με την Περιφέρεια της Πάφου στην Κύπρο και την Περιφέρεια Λάτσιο στην Ιταλία, οι τρεις χώρες παρουσιάζουν ένα κοινό τουριστικό προϊόν, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού στο Βέλγιο.

Όπως δήλωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Τομεάρχης Τουρισμού της ΠΚΜ Αλέξανδρος Θάνος, πρόκειται για την πρώτη πιστοποιημένη διαδρομή της Κεντρικής Μακεδονίας από το Συμβούλιο της Ευρώπης, η οποία θα συνδράμει στην τόνωση του τουρισμού στη μετα-κορονοϊό εποχή, καθώς έλκει πλήθος επισκεπτών από όλον τον κόσμο που θέλουν να ακολουθήσουν τη διαδρομή του Απόστολου των Εθνών, γνωρίζοντας ταυτόχρονα και τα μέρη από όπου πέρασε. «Την ίδια ώρα, η συνεργασία που προέκυψε, σε συνδυασμό με την πιστοποίηση δημιουργεί προϋποθέσεις ένταξης σε ευρωπαϊκά προγράμματα που θα συμβάλουν ακόμη περισσότερο στην ανάπτυξη του τουρισμού, τόσο στον τομέα της προβολής, όσο και των υποδομών", πρόσθεσε ο κ.Θάνος.

Με αφορμή το συνέδριο -επίλογο του έργου «Cult-RinG» - Πολιτιστικές Διαδρομές ως Επενδύσεις για Ανάπτυξη και Απασχόληση - Cultural Routes as Investments for Growth and Jobs που πραγματοποιήθηκε σήμερα μέσω του διαδικτύου, οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν για μια ακόμη φορά τις εμπειρίες και τις απόψεις τους και ουσιαστικά σηματοδότησαν την ολοκλήρωση της εν λόγω προσπάθειας.

«Η εποχή που διανύουμε είναι πολύ ιδιαίτερη λόγω των νέων δεδομένων που έφερε στη ζωή μας ο νέος κορονοϊός. Εκτιμώ ότι τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να επενδύσουμε στην διαπεριφερειακή συνεργασία και στις συνέργειες σε επίπεδο ευρωπαϊκών χωρών αλλά και στην ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού, καθώς το “ ήλιος-θάλασσα” δεν αρκεί», σημείωσε ο κ.Θάνος.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου έγινε επίσης αναφορά σε δύο υφιστάμενες πολιτιστικές διαδρομές πιστοποιημένες από το Συμβούλιο της Ευρώπης, στις οποίες κατάφερε να συμμετάσχει και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η πρώτη αφορά στην πολιτιστική διαδρομή του Συμβουλίου της Ευρώπης “ Iter Vitis” (Δρόμοι της Αμπέλου) και η δεύτερη στην πολιτιστική διαδρομή του Συμβουλίου της Ευρώπης “ Iron Curtain Trail” (Ποδηλατικό Μονοπάτι του Σιδηρού Παραπετάσματος). Με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο Iter Vitis θα δοθεί ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη του οινοτουρισμού στην περιοχή ενώ το Iron Curtain Trail συνδυάζει τον ποδηλατικό τουρισμό με την ιστορία, καθώς περιλαμβάνει τα μνημεία του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, όπου εντάσσονται τα ελληνικά οχυρά του Ρούπελ κ.α., σύμφωνα με τον κ.Θάνο.

Σημειώνεται ότι το “ Cult-RΙnG: Cultural Routes as Investments for Growth and Jobs” (Πολιτιστικές Διαδρομές ως Επενδύσεις για Ανάπτυξη και Απασχόληση) είναι ένα έργο διαπεριφερειακής συνεργασίας, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg Europe, που αναδεικνύει την αξία των επενδύσεων στις ευρωπαϊκές πολιτιστικές διαδρομές και τη συνεισφορά της ανάπτυξης νέων πολιτιστικών διαδρομών στην ανάπτυξη και την απασχόληση. Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για λογαριασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συμμετέχει, ως επικεφαλής του εταιρικού σχήματος, στο οποίο εκπροσωπούνται έξι ευρωπαϊκές Περιφέρειες και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού ως συμβουλευτικός εταίρος. Υπενθυμίζεται ότι το έργο Cult-RInG είχε επιλεγεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως αντιπροσωπευτικό στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69