tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Καρασαρλίδου: Ανοιχτή Επιστολή προς Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για την Κάθετο προς Εγνατία και τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

Ανοιχτή Επιστολή προς Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για την Κάθετο προς Εγνατία και τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης απηύθυνε η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου. Αναλυτικά:

Κύριε Περιφερειάρχη, 

Εδώ και έξι μήνες ζητώ συνάντηση από εσάς προσωπικά και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας ώστε να ενημερωθώ για σημαντικά ζητήματα της Ημαθίας. Δυστυχώς παρά τα επαναλαμβανόμενα αιτήματά μου, δεν υπήρξε μέχρι σήμερα ανταπόκριση, ούτε έχω λάβει καμία απάντηση. Σας απευθύνω λοιπόν ανοιχτή επιστολή για δυο πολύ σοβαρά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη της Ημαθίας και τη δημιουργία νέων κοινωνικών δομών για τη στήριξη και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

1. Για τον δρόμο Έδεσσα - Σ.Σ. Νάουσας - Πατρίδα - Εγνατία

Ο δρόμος Έδεσσα - Σ.Σ. Νάουσας - Πατρίδα - Εγνατία είναι ένα κομβικό έργο υποδομής για την ανάπτυξη της Ημαθίας, έργο αρμοδιότητας της Περιφέρειας, που δυστυχώς καρκινοβατεί ενώ θα μπορούσε να συμβάλει ουσιαστικά στην “έξοδο” της περιοχής της Νάουσας από την απομόνωση, τη βελτίωση των μεταφορών και των συγκοινωνιών και τη δυνατότητα τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής. Πέρα από το τμήμα Νάουσα - Πατρίδα, το οποίο κατασκευάστηκε μεν, αλλά είναι ουσιαστικά “δώρον-άδωρον” για τους μετακινούμενους, που χρησιμοποιούν μόνο τα τέσσερα από τα έξι του χιλιόμετρα, παραμένουν ακόμη ανεκτέλεστα τα τμήματα Πατρίδα - Εγνατία και Νάουσα- Έδεσσα, καθώς και ο ανισόπεδος κόμβος Μονοσπίτων, που θα συνδέσει την αρχή του κατασκευασμένου τμήματος με την πόλη της Νάουσας.

Ως θετική καταγράφεται η πρόσφατη ανάθεση της μελέτης για το τμήμα Πατρίδα - Εγνατία Οδός, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής της τους 18 μήνες. Παραμένει όμως το μεγάλο ερώτημα, τι θα γίνει μετά. Τι θα γίνει με τη χρηματοδότηση υλοποίησης του έργου που είναι το μεγάλο ζητούμενο και για το οποίο δεν έχουμε ακόμη κάποια ενημέρωση από την Περιφέρεια.

Ειδικότερα για τον κόμβο των Μονοσπίτων, είναι ένα έργο χαμηλού προϋπολογισμού που έχει έτοιμη μελέτη και άρα μπορεί άμεσα να εκτελεστεί. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 6 εκατομ. ευρώ, πλην των απαλλοτριώσεων που εκτιμώνται σε 1 εκατομ. ευρώ περίπου. Το έργο αυτό πρέπει να βρεθεί άμεσα τρόπος να κατασκευαστεί γιατί, εκτός των άλλων, η υφιστάμενη κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους τροχαίων ατυχημάτων.

Εύχομαι τη φορά αυτή να υπάρξει θετική ανταπόκριση από την πλευρά σας, ώστε να ενημερωθεί και ο λαός της Ημαθίας για τις προθέσεις και τις ενέργειές σας. Η Ημαθία έχει ανάγκη από σημαντικά έργα και θέλει την Περιφέρεια αρωγό των προσπαθειών για την ανάπτυξή της.

2. Για τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

Κύριε Περιφερειάρχη,

Όπως γνωρίζετε, χιλιάδες οικογένειες και γονείς, βιώνουν τραγικές καταστάσεις ανασφάλειας, αγωνίας και ψυχικής ταλαιπωρίας, από την απουσία ενός κράτους πρόνοιας που θα ήταν ικανό να εξασφαλίσει μια ποιοτική διαβίωση για το ανάπηρο παιδί τους, κυρίως όταν αυτοί δε θα μπορούν να το φροντίσουν λόγω γηρατειών ή θανάτου.

Η ανάγκη για ένα μόνιμο μηχανισμό υποστήριξης αυτών των ανθρώπων και κατ’ επέκταση των οικογενειών τους, καθιστά επιτακτική την ανάγκη αύξησης των υποδομών και ενίσχυσης της λειτουργίας των ΣΥΔ (Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης) μέσα από την εξεύρεση χρηματοδότησης, ώστε να μην εξαρτώνται από τη φιλανθρωπία ή από προσωρινά προγράμματα που μετά την λήξη τους αυξάνουν ακόμα περισσότερο την αγωνία για το μέλλον.

Για το θέμα αυτό έχω ένα συνεχές ενδιαφέρον, για την πραγμάτωση της αγωνιώδους επιθυμίας των οικογενειών που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. Μια οριστική λύση, δεν αφορά μόνο το πρακτικό κομμάτι του προβλήματος, αλλά διακρίνει και την κοινωνική ευαισθησία- πολιτισμό, ενός κράτους, αφού οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, είναι δομές για μια αξιοπρεπή υποστηριζόμενη διαβίωση ατόμων με αναπηρία. Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επικαιροποίησε το πλαίσιο ίδρυσης και λειτουργίας των ΣΥΔ, εξασφαλίζοντας κονδύλια του ΕΣΠΑ σχετικά με τις υφιστάμενες και άλλες επερχόμενες (τότε) ΣΥΔ, με στόχο την αποϊδρυματοποίηση και τη δημιουργία ΣΥΔ σε διαμερίσματα μέσα σε αστικό ιστό.

Στην κατεύθυνση και στον στόχο αυτό επανέρχομαι σήμερα με την επιστολή μου, αφού κατόπιν πολλών οχλήσεων, δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατή μια προσωπική συνάντηση στο Γραφείο σας. Ζητώ λοιπόν να με ενημερώσετε και μαζί με εμένα και όλους τους γονείς που ρωτούν μεταφέροντας την αγωνία τους, τι πρόβλεψη και προγραμματισμός υπάρχει για τις ΣΥΔ και πιο συγκεκριμένα για την Ημαθία και αν σκοπεύετε να δεσμεύσετε χρήματα για υποδομές από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και μέσω ΕΣΠΑ, να χρηματοδοτήσετε είτε την δημιουργία νέων ΣΥΔ, είτε τροποποιήσεις διαμερισμάτων για νέες ΣΥΔ.

Σας ευχαριστώ, σε αναμονή της ανταπόκρισής σας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69