tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τζιτζικώστας: «Ανακαλέστε άμεσα την απαράδεκτη απόφαση απένταξης των δικτύων φυσικού αερίου Βέροιας και Γιαννιτσών γιατί θα μας βρείτε όλους απέναντι»

Επιστολή στους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη και στους συναρμόδιους Υφυπουργούς για το ζήτημα της απένταξης των δικτύων φυσικού αερίου της Βέροιας και των Γιαννιτσών, έστειλε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Με την επιστολή του ο κ. Τζιτζικώστας καθιστά σαφές ότι οποιαδήποτε σκέψη για απένταξη της κατασκευής των δικτύων από το πρόγραμμα ανάπτυξης της ΔΕΔΑ, όχι μόνο δεν πρόκειται να γίνει δεκτή, αλλά θα βρει απέναντί της όλους τους πολίτες και τους φορείς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε έντονο ύφος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, τονίζει πως είναι απαράδεκτος ο τρόπος με τον οποίο ενημερώθηκε μέσω του Τύπου για την απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και ζητά από τα συναρμόδια Υπουργεία να ανακαλέσουν άμεσα τη συγκεκριμένη απόφαση.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής Τζιτζικώστα είναι το εξής:

«Έκπληξη και αγανάκτηση προκαλεί η αιφνιδιαστική απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας να απεντάξει την κατασκευή των δικτύων φυσικού αερίου στη Βέροια και τα Γιαννιτσά από το πρόγραμμα ανάπτυξης της ΔΕΔΑ. Απόφαση την οποία πληροφορούμαστε από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, χωρίς καμιά προειδοποίηση και επίσημη ενημέρωση, γεγονός απαράδεκτο και εξοργιστικό.

Η κατασκευή δικτύων φυσικού αερίου στις δύο πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, συμπεριλαμβάνεται στο έργο της επέκτασης του φυσικού αερίου στα αστικά κέντρα της Περιφέρειας, το οποίο έχει ήδη διασφαλισμένη χρηματοδότηση από πόρους του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και αποτελεί τόσο για τις τοπικές κοινωνίες, όσο και για την Περιφέρεια, απόλυτη προτεραιότητα.

Τυχόν εφαρμογή αυτής της ανεκδιήγητης απόφασης, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην υλοποίηση του συγχρηματοδοτούμενου έργου, με ορατό τον κίνδυνο απένταξης του συνόλου των επεκτάσεων των δικτύων φυσικού αερίου στην Κεντρική Μακεδονία.

Για το λόγο αυτό σας καλούμε άμεσα να κινήσετε όλες τις νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να ανασταλεί η απόφαση απένταξης της αδειοδότησης για τη Βέροια και τα Γιαννιτσά και να μεριμνήσετε έτσι ώστε να επιλυθούν όλα τα ζητήματα και να ξεκινήσει η κατασκευή των δικτύων φυσικού αερίου σε όλες τις πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας από τη ΔΕΔΑ το συντομότερο δυνατόν, χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δεν μπορούμε να δεχτούμε οποιαδήποτε αναθεώρηση του εγκεκριμένου σχεδιασμού από πλευράς του αρμόδιου Υπουργείου και της ΔΕΔΑ. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα βρείτε απέναντί σας όλους τους πολίτες και τους φορείς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Αναμένοντας τις άμεσες ενέργειές σας για την επίλυση του ζητήματος».

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69