tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Περιφέρεια: Δωρεάν γεύματα σε 1.767 δικαιούχους της Ημαθίας

Διανομή έτοιμων γευμάτων και δεμάτων με τρόφιμα σε δεκαεπτά χιλιάδες πολίτες σε όλη την Κεντρική Μακεδονία πραγματοποιεί η Περιφέρεια, σε συνεργασία με τους κατά τόπους δήμους, στο πλαίσιο του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», με τον συντονισμό των Περιφερειακών Ενοτήτων ανά περιοχή. Σκοπός της πρωτοβουλίας, όπως τόνισε και ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, είναι η υποστήριξη ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων που έχουν ανάγκη αντίστοιχης βοήθειας και συμπαράστασης, ακόμη περισσότερο λόγω και της υγειονομικής κρίσης.

Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησε η διανομή γευμάτων και στην Ημαθία. Σε καθημερινή βάση, από τις 28 Απριλίου 2020 και για διάρκεια 14 ημερών (σε πρώτη φάση) 1.767  δικαιούχοι πολίτες (739 στο δήμο Βέροιας, 498 στον δήμο Αλεξάνδρειας και 530 στον δήμο Νάουσας) λαμβάνουν ζεστό φαγητό δύο φορές την ημέρα (γεύμα και δείπνο). Η διανομή γίνεται μέσω του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι” των δήμων της Ημαθίας, με τον συντονισμό της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας.

Για τον σκοπό αυτό, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, με την έναρξη του προγράμματος, είχε επικοινωνία με τους δημάρχους Βέροιας κ. Κώστα Βοργιαζίδη, Νάουσας κ. Νικόλα Καρανικόλα και Αλεξάνδρειας κ. Παναγιώτη Γκυρίνη, προκειμένου να υπάρξει η βέλτιστη συνεργασία όλων των πλευρών και να έχει άμεσο αποτέλεσμα στους δικαιούχους συμπολίτες, η καθημερινή διανομή των γευμάτων στην Ημαθία. Παράλληλα, τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, ο Κώστας Καλαϊτζίδης επισκέφθηκε τους χώρους διανομής των γευμάτων, σε Αλεξάνδρεια και Νάουσα προκειμένου να ενημερωθεί επιτόπου για την πορεία της διανομής και της υλοποίησης του προγράμματος (παρουσία και των δημάρχων Αλεξάνδρειας και Νάουσας αντίστοιχα), ενώ ενημερώθηκε για την πορεία της διανομής από αρμόδιους εκπροσώπους του δήμου Βέροιας (αντίστοιχη επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις επόμενες ημέρες).

Με αφορμή το πρόγραμμα διανομής γευμάτων, σε δικαιούχους πολίτες της Ημαθίας, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης δήλωσε τα εξής:

“Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και προσωπικά ο Απόστολος Τζιτζικώστας, τον οποίο και ευχαριστώ, είναι για μια ακόμη φορά στο πλευρό μας, στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε όλοι μας, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Αυτή τη φορά μέσω διανομής χιλιάδων μερίδων έτοιμου φαγητού σε συμπολίτες μας, που το έχουν ανάγκη. Μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία, σε συνέχεια των όσων προηγήθηκαν με τη διανομή υλικών ατομικής προστασία και υγιεινής που κάναμε, σε δομές και υπηρεσίες σε όλη την Ημαθία και άλλες δράσεις μας.  Ευχαριστώ τους δημάρχους της Ημαθίας για τη συνεργασία, που σε κρίσιμες περιόδους αποδίδει άμεσα καρπούς και δείχνει τον δρόμο που πρέπει να βαδίζουμε, για το συμφέρον του τόπου και των πολιτών. Ευχαριστώ τα στελέχη και το προσωπικό της Π.Ε. Ημαθίας, των δήμων και του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι”  για τις ακούραστες προσπάθειες που καταβάλουν, στην κατεύθυνση της βοήθειας και της συμπαράστασης των συμπολιτών που έχουν ανάγκη.  Συνεχίζουμε την προσπάθεια, στεκόμαστε στο πλευρό των πολιτών και δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν αβοήθητο, για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία του κορονοϊού και η υγειονομική κρίση".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69