tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Συνάντηση Θεοχαρόπουλου - Τζιτζικώστα

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο είχε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και θέματα που αφορούν στις αρμοδιότητες και την εξέλιξη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, τη συνταγματική αναθεώρηση και ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας.

Οι κ.κ. Θεοχαρόπουλος και Τζιτζικώστας συμφώνησαν ότι πλέον είναι κατάλληλες οι συνθήκες στη χώρα μας, προκειμένου να μετεξελιχθεί η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση σε Περιφερειακή Διακυβέρνηση και να αρθούν τα εμπόδια που βάζει η κεντρική διοίκηση στην τοπική αυτοδιοίκηση συνολικά.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος αναφερόμενος στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα και στις προσπάθειες που καταβάλλει σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος, συντάχθηκε με το πάγιο αίτημα που εκφράζει ο κ. Τζιτζικώστας για αναλογικό επιμερισμό των προσφύγων και μεταναστών, τόσο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και σε επίπεδο χώρας, μεταξύ των Περιφερειών της χώρας.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος επέμεινε στην ανάγκη για προώθηση της περιφερειακής ανάπτυξης και της παραγωγικής ανασυγκρότησης, στο πλαίσιο ενός εθνικού σχεδίου εξόδου της χώρας από την κρίση και επισήμανε ότι στόχος όλων πρέπει να είναι η δημιουργία μιας κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας.

«Εμείς θεωρούμε ότι το μέλλον της χώρας είναι μόνο εντός Ευρώπης και ότι μόνο μέσα από ένα σχέδιο συγκεκριμένο χωρίς λαϊκισμούς και αυταπάτες, μπορούμε να βγούμε από την κρίση, αλλά παράλληλα με την περιφερειακή ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Εδώ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που γίνεται προσπάθεια να δοθούν λύσεις και να παραχθεί έργο δυστυχώς βάζει πολλά εμπόδια το κράτος. Η περιφερειακή ανάπτυξη έχει ξεχαστεί ως σύνθημα και αυτό με θλίβει ως νέο άνθρωπο. Με θλίβει το γεγονός ότι δεν μπορούμε να δούμε μπροστά με μακρόπνοο σχέδιο ως χώρα», επισήμανε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Στη συνάντηση αναλύθηκαν επίσης θέματα περιβάλλοντος, κοινωνική πολιτικής και υποδομών.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξήρε τις προσπάθειες της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε μια σειρά από τομείς, προκειμένου να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της περιοχής και να δοθούν λύσεις στα προβλήματα της περιοχής.

«Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τον Περιφερειάρχη για τα ζητήματα της Κεντρικής Μακεδονίας. Θα ήθελα να τονίσω το γεγονός ότι ο κ. Τζιτζικώστας λαμβάνει πρωτοβουλίες οι οποίες είναι πολύ σημαντικές στην περίοδο της κρίσης που διανύουμε. Συζητήσαμε για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα να λύσει βασικά προβλήματα των πιο αδύναμων πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι ένα θέμα κοινωνικής πολιτικής και αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Βαθιά πεποίθησή μας είναι ότι χρειάζεται να υπάρξει ενίσχυση της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και πρέπει να περάσουμε επιτέλους στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση της χώρας. Πρέπει να περάσουμε σε μια λογική όπου οι Περιφέρειες θα έχουν σοβαρές αρμοδιότητες διακυβέρνησης, διότι γνωρίζουν καλύτερα τα προβλήματα των πολιτών και κάθε περιοχής ξεχωριστά και αποδεικνύεται ότι μπορούν και δίνουν λύσεις. Παράλληλα συζητήσαμε την ανάγκη για συνταγματική αναθεώρηση. Συμφωνούμε ότι απαιτείται συναίνεση στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης, όπως το ίδιο το Σύνταγμα επιτάσσει εξάλλου», επισήμανε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ για το ενδιαφέρον του να ενημερωθεί για τα θέματα της περιοχής μας. Ενημέρωσα αναλυτικά τον κ. Θεοχαρόπουλο για τα θέματα του ΕΣΠΑ 2007-2013, που ολοκληρώθηκε και στο οποίο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναδείχτηκε πρώτη σε όλη την Ελλάδα σε απορρόφηση κονδυλίων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, εισόδημα, αλλά και να επιτευχθεί ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Επίσης, τον ενημέρωσα για το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 όπου και πάλι η Περιφέρειά μας είναι μία από τις πέντε πρώτες Περιφέρειες στην ΕΕ που έχει κάνει δαπάνες, δηλαδή απορρόφησε ευρωπαϊκά κονδύλια τόσο νωρίς. Συζητήσαμε και μια σειρά από θέματα που απασχολούν την περιοχή μας, όπως είναι το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, η σύνδεση των αστικών κέντρων της Κεντρικής Μακεδονίας με το δίκτυο φυσικού αερίου, που ήταν πάγιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών και προεκλογική μας δέσμευση που γίνεται πράξη με την έναρξη του 2017. Σύνδεση, που θα βελτιώσει τα οικονομικά όχι μόνο των επιχειρήσεων, αλλά και κάθε νοικοκυριού σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Ένα επίσης σημαντικό έργο, που ξεκινάει από το Νοέμβριο φέτος είναι το πρόγραμμα της επισιτιστικής βοήθειας.

Ενημέρωσα τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ ότι το πρόγραμμα αυτό θα ανακουφίσει από τις καθημερινές τους ανάγκες σε τρόφιμα περίπου 60.000 πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας. Τον ενημέρωσα επίσης για το ιδιαίτερα σημαντικό πρόγραμμα της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, που υλοποιούμε, ύψους περίπου 85 εκ. ευρώ για τη Θεσσαλονίκη και 100 εκ. ευρώ για όλη την Περιφέρεια. Μέσω του προγράμματος δίνεται βαρύτητα στην ανάπλαση και αναβάθμιση του δυτικού παράκτιου μετώπου της Θεσσαλονίκης. Σε ό,τι αφορά στη συνταγματική αναθεώρηση, θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει η μέγιστη δυνατή συναίνεση και συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων. Δεν έχουμε την πολυτέλεια ως χώρα να χάσουμε και αυτή την ευκαιρία αναθεώρησης του Συντάγματος. Και βέβαια είναι καιρός πια να περάσουμε από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση».

Νωρίτερα, ο κ. Θεοχαρόπουλος επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Σπύρο Μάμαλη, ενώ παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ε. Σπυρίδης και τα μέλη του Δ.Σ. Σ. Κυρίτση, Σ. Δελέπογλου και Ρ. Γιοβαννόπουλος.

Κατά τη συνάντηση έγινε ουσιαστικός διάλογος και αναπτύχθηκε γόνιμος προβληματισμός. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. έθεσε μία σειρά σημαντικών ζητημάτων του αγροτικού τομέα και εξέφρασε τις απόψεις του στον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, ενώ ο από την πλευρά του ο κ. Θεοχαρόπουλος δήλωσε ότι στον αγροτικό τομέα υπάρχει έλλειμμα στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων αλλά και έλλειμμα στη χάραξη στρατηγικών και προσδιορισμού των συγκεκριμένων μέτρων που θα τις υπηρετήσουν. Εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα και του δημόσιου τομέα, στα πλαίσια της αρμονικής συνύπαρξής τους αλλά σε μία κατεύθυνση που να παράγει προστιθέμενη αξία στην πρωτογενή παραγωγή. Αναφορικά με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. δήλωσε ότι κατανοεί πλήρως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ότι θα πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε λύση σε αυτά, τονίζοντας ότι μέχρι τώρα η Πολιτεία δεν έχει αποδώσει στο ΓΕΩΤ.Ε.Ε. το ρόλο που του αρμόζει και που δικαιούται, παρόλο που τα τελευταία χρόνια το Επιμελητήριο έχει πολλαπλώς καταθέσει ουσιαστικές και ολοκληρωμένες θέσεις και προτάσεις σε σειρά ζητημάτων που έχουν κατά καιρούς τεθεί.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος επισκέφθηκε επίσης την Ελληνική Βιομηχανία Ζωοτροφών στο Πλατύ Ημαθίας, όπου συναντήθηκε με την διοίκηση και τους εργαζόμενους, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την παραγωγική διαδικασία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως τα υψηλά επιτόκια, ο αθέμιτος ανταγωνισμός από εισαγόμενα διακινούμενα προϊόντα. Επίσης, επισκέφθηκε στην ίδια περιοχή τις υγιείς επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα Vitro και Novacert.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος παρουσίασε το νέο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και αγροτικής ανάπτυξης που περιλαμβάνει και εθνική πολιτική στο θέμα των ζωοτροφών και του πολλαπλασιαστικού υλικού με στόχο την μείωση του κόστους παραγωγής, και τόνισε πως αν δεν υπάρξει η χώρα δεν θα βγει από την κρίση.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69