Η Περιφέρεια στη διεθνή έκθεση London Wine Fair
- Γράφτηκε από τον/την Αντώνης Χατζηκυριακίδης

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την προβολή των διακεκριμένων οινικών προϊόντων της περιοχής, συμμετείχε για τέταρτη φορά στη διεθνή έκθεση London Wine Fair.
Η συγκεκριμένη έκθεση, που πραγματοποιείται στο Λονδίνο, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στον παγκόσμιο οινικό χάρτη, συγκεντρώνοντας επαγγελματίες από τον χώρο των διανομών, του χονδρεμπορίου, των σούπερ μάρκετ, των καταστημάτων λιανικής, από τον τομέα των ξενοδοχείων, των εστιατορίων και της εστίασης καθώς και συλλέκτες και ειδικούς του κρασιού. Στη φετινή έκθεση συμμετείχαν 442 εκθέτες, οι οποίοι ήλθαν σε επαφή με εισαγωγείς και διανομείς της on-trade και off-trade αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς και με πλήθος καταξιωμένων δημοσιογράφων και wine experts.
Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως, επηρεάζοντας σημαντικά και άλλες αγορές, όπως αυτές της Αμερικής, του Καναδά, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, του Χονγκ Κονγκ, της Κίνας, του Βελγίου, του Λουξεμβούργου, της Ολλανδίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Περισσότεροι από 10.000 επαγγελματίες επισκέφθηκαν στην έκθεση, έχοντας την ευκαιρία να ανακαλύψουν καινοτόμες τάσεις και προϊόντα, να συμμετάσχουν σε γευσιγνωσίες και να παρακολουθήσουν ομιλίες, masterclasses και παρουσιάσεις που εστίασαν στις σύγχρονες προκλήσεις της οινικής βιομηχανίας.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε φέτος με έξι οινοποιεία, στο Εθνικό Περίπτερο, το οποίο βρισκόταν σε εξαιρετικά προνομιακό χώρο στο κέντρο της έκθεσης. Στο περίπτερο οργανώθηκαν δύο wine bars, στα οποία οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τρία αντιπροσωπευτικά κρασιά από κάθε οινοποιείο της ελληνικής συμμετοχής. Όλα τα κρασιά συμπεριλήφθηκαν σε ειδικό οδηγό με πληροφορίες για τις ετικέτες και το αντίστοιχο οινοποιείο. Το τριήμερο της έκθεσης ολοκληρώθηκε με το Masterclass Session του Master of Wine Demetri Walters, με τίτλο «Greece – Wines of Personality and Diversity», στο οποίο παρουσιάστηκαν επιλεγμένοι ελληνικοί οίνοι, αποσπώντας εξαιρετικές εντυπώσεις.
«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με συνέπεια στον στρατηγικό προγραμματισμό για την προβολή και προώθηση των αντιπροσωπευτικών προϊόντων της περιοχής, προσέφερε και φέτος τη δυνατότητα σε οινοποιούς να παρουσιάσουν τα μοναδικά κρασιά τους στο απαιτητικό κοινό της Αγγλίας και στους χιλιάδες επαγγελματίες από όλο τον κόσμο που επισκέφθηκαν την έκθεση. Το έντονο ενδιαφέρον των επισκεπτών επιβεβαιώνει τη διεθνή αναγνωρισιμότητα των ελληνικών κρασιών και την αυξανόμενη ζήτηση για ετικέτες με αυθεντικό και σύγχρονο χαρακτήρα. Με τη σταθερή και επιτυχημένη συμμετοχή μας στη London Wine Fair, τη σημαντικότερη εμπορική έκθεση κρασιού στο Ηνωμένο Βασίλειο, στοχεύουμε στη διεύρυνση της παρουσίας των εξαιρετικών οίνων της Κεντρικής Μακεδονίας όχι μόνο στη βρετανική αγορά, αλλά και στις δεκάδες διεθνείς αγορές που επηρεάζονται από αυτή», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας Μπράνισλαβ (Μπάνε) Πρέλεβιτς.