tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Σφοδρή κριτική της παράταξης 'ΕΝΑ ΜΑΖΙ' για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Νάουσας: Ανεπαρκής αντίδραση από την τοπική πολιτική ηγεσία

Η παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας "ΕΝΑ ΜΑΖΙ" του πρώην δημάρχου Νικόλα Καρανικόλα εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την πρόσφατη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Νάουσας, εκφράζοντας έντονη ανησυχία για το μέλλον της μονάδας. Το νοσοκομείο, το οποίο εξυπηρετεί την τοπική κοινωνία εδώ και 80 χρόνια, έχει δείξει σημαντική βελτίωση στην παραγωγικότητά του τα τελευταία έτη, χάρη και στα κίνητρα παραμονής του ιατρικού προσωπικού που απορρέουν από την ένταξή του στις άγονες και προβληματικές περιοχές κατηγορίας Α, όπως προέβλεπε ο Ν. 4600/2019.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κατάσταση αυτή αλλάζει δραματικά μετά την έκδοση της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Αριθμ. Γ4α/οικ. 46490) του Υπουργείου Υγείας. Η ΚΥΑ αφαιρεί το νοσοκομείο της Νάουσας από τις προβληματικές περιοχές κατηγορίας Α και το εντάσσει στην κατηγορία Β, μαζί με το νοσοκομείο Βέροιας. Αντίθετα, στην κατηγορία Α παραμένουν ή εντάσσονται νοσοκομεία σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως η Έδεσσα, η Αριδαία, τα Γιαννιτσά, οι Σέρρες, η Φλώρινα, η Δράμα και άλλες.

Η παράταξη επισημαίνει ότι ενώ διοικητικά μπορεί να φαίνεται πως υπάρχει αναβάθμιση του νοσοκομείου, αυτή οφείλεται κυρίως στο έργο του προσωπικού και της διοίκησης, το οποίο διευκολύνθηκε από την προηγούμενη ένταξη στην κατηγορία Α. Με τη νέα ΚΥΑ, οι νέοι γιατροί θα προτιμήσουν άλλες μονάδες της κατηγορίας Α λόγω των καλύτερων οικονομικών κινήτρων, ενώ υπάρχει και κίνδυνος αποχώρησης υπάρχοντος προσωπικού. Αυτό, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην υποβάθμιση του νοσοκομείου τα επόμενα χρόνια, με τραγικές συνέπειες για την τοπική κοινωνία.

Επιπλέον, η παράταξη "ΕΝΑ ΜΑΖΙ" επικρίνει τη στάση του πολιτικού προσωπικού του Δήμου Νάουσας και του Νομού Ημαθίας, κατηγορώντας τους για αδράνεια και για το γεγονός ότι δεν υπερασπίστηκαν τα κεκτημένα του νοσοκομείου. Ως παράδειγμα αναφέρεται η έντονη αντίδραση βουλευτών άλλων περιοχών, όπως του βουλευτή Πέλλας κ. Καρασμάνη, για την ένταξη των νοσοκομείων τους στην κατηγορία Α.

Η ανακοίνωση κλείνει με σκληρή κριτική προς την τοπική ηγεσία, προβλέποντας ότι η κατάρρευση του νοσοκομείου θα είναι αναπόφευκτη, ενώ τα γειτονικά νοσοκομεία θα αναπτύσσονται και θα βελτιώνουν τις υπηρεσίες τους.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69