Πραγματοποιήθηκε στη Νάουσα το 2ο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων
- Γράφτηκε από τον/την Αντώνης Χατζηκυριακίδης
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Απριλίου στη Νάουσα το 2ο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν συνολικά 20 μαθητές και μαθήτριες Λυκείου.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από:
- το 1ο Γενικό Λύκειο Νάουσας
- το 2ο Γενικό Λύκειο Νάουσας
- το ΕΠΑΛ Νάουσας
- το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Ειρηνούπολης
Οι μαθητές ανέδειξαν και κατέθεσαν προτάσεις για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν την καθημερινότητα και το μέλλον της πόλης, όπως:
η διαχείριση των αδέσποτων ζώων, η συγκοινωνία, οι σχολικές υποδομές, η ανεργία, ο αθλητικός τουρισμός, η κατάσταση των πεζοδρομίων, η διαχείριση απορριμμάτων και η καθαριότητα, ο δημοτικός φωτισμός, το οδικό δίκτυο και η σύνδεση με την Εγνατία Οδό, οι χώροι στάθμευσης, η προστασία του περιβάλλοντος, αγροτικά ζητήματα, καθώς και η προσβασιμότητα για άτομα με αναπηρία.
Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος κ. Νίκος Κουτσογιάννης υπογράμμισε τη σημασία της πρωτοβουλίας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι: «οι μαθητές πρέπει να λαμβάνουν τα απαραίτητα εφόδια για να εξελιχθούν σε ενεργούς και υπεύθυνους πολίτες. Τα παιδιά έχουν δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις, και οφείλουμε να ακούμε προσεκτικά τις απόψεις και τα προβλήματά τους, δίνοντάς τους ουσιαστικό βήμα έκφρασης και συμμετοχής».
Ακολούθησε αναλυτικός διάλογος, κατά τον οποίο ο Δήμαρχος και τα αρμόδια στελέχη απάντησαν στα ερωτήματα των μαθητών, ενισχύοντας το πνεύμα συμμετοχικότητας, συνεργασίας και δημοκρατικής έκφρασης.
Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν έπαινοι σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές και στις σχολικές μονάδες, ως αναγνώριση της συμβολής τους στην επιτυχία της δράσης.
Στην εκδήλωση παρέστησαν και οι Αντιδήμαρχοι:
- Πολιτισμού, κα Ταμάρα Λογγινίδου
- Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Δημοτικής Αστυνομίας, κ. Αντώνης Μπέζος
- Τεχνικών Έργων, Χωροταξίας & Πολιτικής Προστασίας, κ. Θωμάς Ορδουλίδης
- Παιδείας, Νεολαίας & Αθλητισμού, κα Χριστίνα Ράλλη, η οποία είχε και τον συντονισμό της συνεδρίασης
- Επιχειρηματικότητας, Αγροτικής Ανάπτυξης & Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας, κ. Άγγελος Σαββίδης
Παρόν ήταν επίσης ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ, κ. Νίκος Δ. Κουτσογιάννης, καθώς και στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου:
- ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, κ. Λάζαρος Ανθόπουλος
- ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Καθαριότητας, κ. Γιώργος Τανούσης
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:
- ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, κ. Αθανάσιος Αλατζόγλου
- ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φιλολόγων, κ. Θεόδωρος Χαμπίδης
- η Γλωσσολόγος και υπεύθυνη δράσεων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Δρ. Τζωρτζίνα Αθανασίου
Η συνεδρίαση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω του επίσημου καναλιού του Δήμου στο YouTube, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να παρακολουθήσουν τη διαδικασία και να ενημερωθούν για τα ζητήματα που απασχολούν τη νέα γενιά.














