BANNER ME POS 987x100px

tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Νέο κεφάλαιο για το Ξενοδοχείο Βέρμιο: Στον Δήμο Νάουσας και προς αξιοποίηση το εμβληματικό ακίνητο

Σε συνέντευξη τύπου, ο δήμαρχος Νάουσας, Νίκος Κουτσογιάννης, παρουσίασε τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν το εμβληματικό ξενοδοχείο Βέρμιο στον Άγιο Νικόλαο.

Η εντυπωσιακή αυτή εγκατάσταση, η οποία είχε βρεθεί σε δεινή οικονομική κατάσταση στα προηγούμενα χρόνια, επιστρέφει πλέον στον δήμο Νάουσας, ανοίγοντας τον δρόμο για την αξιοποίησή της προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Το ξενοδοχείο Βέρμιο, το οποίο είχε υπαχθεί στη δημοτική επιχείρηση ΕΤΑ ΑΕ, βρισκόταν αντιμέτωπο με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, όπως ανέφερε ο κ. Κουτσογιάννης.

Από το 2014, η επιχείρηση είχε σημειώσει τρεις συνεχόμενες ζημιογόνες χρήσεις, κάτι που καθιστούσε αδύνατο τον υγιή ανταγωνισμό με άλλες επιχειρήσεις του κλάδου.

Ο δήμαρχος υπογράμμισε τις προσπάθειες που έγιναν τότε για να σωθεί το ακίνητο, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, καθιστώντας αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας του ξενοδοχείου.

Ωστόσο, η εκκαθάριση της επιχείρησης αποτέλεσε τη μοναδική λύση για να προστατευθούν τα συμφέροντα του δήμου και να αποτραπεί ο κίνδυνος πλειστηριασμού του ακινήτου.

Η επιστροφή του ξενοδοχείου στον δήμο, σύμφωνα με τον κ. κ. Κουτσογιάννη, αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές εξελίξεις για τη Νάουσα, καθώς ανοίγει νέες προοπτικές για την αξιοποίηση της περιοχής. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, το ακίνητο θα εγγραφεί στο Κτηματολόγιο με ιδιοκτήτη τον δήμο Νάουσας, χάρη σε μια τροπολογία που ψηφίστηκε πρόσφατα και επέτρεψε στον δήμο να αποκτήσει την κυριότητα χωρίς να χρειαστεί να καταβληθούν επιπλέον χρήματα.

Στην ίδια συνέντευξη, ο ορκωτός λογιστής και εκκαθαριστής της ΕΤΑ ΑΕ, Αθανάσιος Τσιαμούλος, εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο το ακίνητο πέρασε στον δήμο.

Τόνισε ότι η επιτυχία αυτή δικαιώνει τις επιλογές της προηγούμενης δημοτικής αρχής υπό τον κ. Κουτσογιάννη, ενώ οι εργαζόμενοι διασφάλισαν τις θέσεις εργασίας τους και έλαβαν τα δεδουλευμένα τους.

Σχετικά με την μελλοντική αξιοποίηση του ξενοδοχείου, ο κ. Κουτσογιάννης ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό για τη μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου.

Θα προσληφθεί τεχνικός σύμβουλος για να αξιολογήσει τις προτάσεις, ενώ οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα πρέπει να καταθέσουν και επιχειρηματικό σχέδιο. Ο δήμος επιδιώκει να εξασφαλίσει ένα μίσθωμα που θα καλύπτει τουλάχιστον τον ΕΝΦΙΑ, ενώ θα αναζητήσει συνεργασία με έναν επενδυτή που θα βοηθήσει στην αναπτυξιακή προοπτική του ακινήτου. Το φιλόδοξο αυτό έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως το ερχόμενο φθινόπωρο, με την επιλογή του κατάλληλου αναδόχου.

Παράλληλα, ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές κατά της προηγούμενης δημοτικής αρχής του Νικόλα Καρανικόλα, σχετικά με τη διαχείριση του χιονοδρομικού κέντρου.

Σημείωσε ότι η συμφωνία που υπάρχει σήμερα επιβαρύνει τον δήμο, καθώς το ποσό που καταβάλλεται για τον ΕΝΦΙΑ υπερβαίνει τα έσοδα από την παραχώρηση του ακινήτου, κάτι που συνεπάγεται ζημία της τάξης των 11.000 ευρώ. Ωστόσο, ο κ. Κουτσογιάννης τόνισε ότι θα σεβαστεί τη σύμβαση παραχώρησης του χιονοδρομικού κέντρου, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα επιδιωχθούν καλύτεροι όροι στο μέλλον.

Η εξέλιξη αυτή, παρά τις δυσκολίες των προηγούμενων ετών, φέρνει νέο αέρα αισιοδοξίας στην περιοχή και δείχνει πως ο δήμος Νάουσας είναι αποφασισμένος να προωθήσει την ανάπτυξη της περιοχής, με οφέλη τόσο για τους κατοίκους όσο και για τον τουρισμό της περιοχής.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69