tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

super course

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βέροιας παρουσίασε υποψήφιο δήμαρχο και συμβούλους (βίντεο, φωτογραφίες)

Τον υποψήφιο δήμαρχο της Παναγιώτη Χατζησάββα και τους πρώτους τριάντα υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους παρουσίασε η Λαϊκή Συσπείρωση Βέροιας. Στην παρουσίαση παραβρέθηκε και τοποθετήθηκε ο Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ Γιάννης Τσεχελίδης και οι νυν δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Μελιόπουλος και Γιάννης Τσαναξίδης. 

Δείτε στο βίντεο την παρουσίαση

Στις τοποθετήσεις έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην άνοδο των εκλογικών ποσοστών του ΚΚΕ και τονίστηκε ότι η ΛΑΣ διαφέρει από τους υπολοίπους συνδυασμούς διότι υποστηρίζει τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων κι όχι τα συμφέροντα των λίγων.

Οι πρώτοι 30 υποψήφιοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ:

ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΑΓΡΟΤΗΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΙΚΑ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΙΚΑ - ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΦΩΤΙΟΣ- ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

ΓΚΑΠΡΑΝΗΣ ΝΙΚΟΣ - ΑΝΕΡΓΟΣ

ΔΕΛΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

ΔΟΜΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΟΑΕΕ

ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ ΛΟΥΚΑΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΚΑΛΗΜΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ - ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΗ

ΚΟΚΟΖΙΔΟΥ ΑΝΝΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ - ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΚΟΣΚΕΡΙΔΗΣ ΦΩΤΙΟΣ - ΒΙΟΛΟΓΟΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΚΩΣΤΟΓΛΙΔΟΥ ΑΝΘΗ - ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΣΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΜΠΑΜΠΗΣ) - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΟΑΕΕ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΒΕΡΟΙΑ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

ΛΕΜΟΝΗΣ ΠΕΤΡΟΣ - ΑΓΡΟΤΗΣ

ΛΙΜΝΙΔΟΥ ΑΣΗΜΙΝΑ - ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΒΕΡΟΙΑ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ - ΧΗΜΙΚ0Σ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΜΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ - ΝΥΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΟΥΖΟΝΙΔΟΥ ΜΟΡΦΩ - ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ

ΣΙΛΙΓΚΟΥΝΑΣ ΠΕΤΡΟΣ - ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ

ΤΑΜΠΑΚΗ - ΣΟΦΡΟΝΩΦ ΙΩΑΝΝΑ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ - ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΤΑΜΟΓΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗΣ

ΤΣΑΝΑΚΤΣΙΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΤΣΑΝΑΞΙΔΟΥ ΔΑΦΝΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

ΤΣΙΑΠΛΙΑΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ - ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΤΣΟΤΟΥΛΙΔΟΥ ΑΓΑΠΗ - ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ

ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ - ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ - ΤΑΜΙΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ-ΠΕΛΛΑΣ

ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ - ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

Επίσης παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι Ημαθίας της ΛΑΣ στο Περιφερειακό Ψηφοδέλτιο. Αυτοί είναι οι:

Χρήστος Γαλατσίδας, συνταξιούχος υπάλληλος δημοσίου

Δημήτρης Κολιούκος, ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων Ποτών

Κατερίνα Μπόσκου, εκπαιδευτικός

Μαίρη Παπαδοπούλου, συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος

Μαριάννα Παπαδοπούλου, ιδιωτικός υπάλληλος, πρόεδρος του σωματίου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας

Γιάννης Τσαναξίδης, οικονομολόγος, γραμματέας του Μ.Σ. "Η Καλλιθέα"

Τάκης Τσιουλάκος, αγρότης, πρόεδρος του Α.Σ. "Μαρίνος Αντύπας"

Θωμάς Τσουκαλάς, ιατρός

Η τοποθέτηση του Παναγιώτη Χατζησάββα

"Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η παράταξη που στηρίζει παντού το ΚΚΕ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και στην οποία συσπειρώνονται και συμμετέχουν τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΚΚΕ κι όσοι άλλοι αγωνιστές συμπορεύονται με το κόμμα μας.

Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές γίνονται λίγους μόνο μήνες μετά τις εθνικές εκλογές στις οποίες το ΚΚΕ βγήκε σημαντικά ενισχυμένο. Η σημαντική άνοδος που κατέγραψε το κόμμα μας στις εργατικές - λαϊκές γειτονιές, όπως κι εδώ στον δήμο μας, είναι το μοναδικό ελπιδοφόρο μήνυμα για τον εργαζόμενο λαό και τα παιδιά του! Είναι ένα παράθυρο αισιοδοξίας κι ελπίδας μέσα σε έναν γενικότερο αρνητικό πολιτικό συσχετισμό.

Στη σημαντική πολιτική μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών που είναι μπροστά μας, μπορεί και πρέπει να εκφραστεί ακόμα πιο δυνατή η συσπείρωση εργατικών, νεανικών, λαϊκών δυνάμεων με την ενίσχυση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο μας, στην Περιφέρεια, πανελλαδικά, στα οποία συμμετέχουν δοκιμασμένοι και τίμιοι αγωνιστές του εργατικού- λαϊκού κινήματος, των ριζοσπαστικών συσπειρώσεων των επαγγελματιών, των επιστημόνων, των γυναικών, της νεολαίας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βέροιας δεν είναι άλλος ένας συνδυασμός, που ζητάει την ψήφο των δημοτών. Είναι ένας άλλος συνδυασμός, τελείως διαφορετικός από όλους τους άλλους που κατεβαίνουν στις εκλογές. Όλοι οι άλλοι συνδυασμοί – όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να εμφανίσουν τους εαυτούς τους ως δήθεν ανεξάρτητους - αποτελούνται από το πολιτικό προσωπικό των κομμάτων που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Είναι το πολιτικό προσωπικό της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, των κομμάτων των μνημονίων, της αντιλαϊκής πολιτικής, της φοροληστείας, των μισθών και ημερομισθίων πείνας, των συντάξεων – φιλοδώρημα, του εργασιακού μεσαίωνα, της ακρίβειας που τσακίζει κόκαλα, της ενεργειακής φτώχειας, των ατέλειωτων λουκέτων σε μαγαζιά και μικροεπιχειρήσεις. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ! Αυτοί ζητούν την ψήφο των δημοτών. Κι αυτό ας το λάβουν σοβαρά υπόψη οι συμπολίτες μας.

Κι όπως συμβαίνει στην κεντρική πολιτική σκηνή, έτσι και στην τοπική διοίκηση, συμφωνούν σε όλα. Άλλωστε η παράταξη του κ. Βοργιαζίδη (ΠΑΣΟΚ) συνδιοίκησε τον Δήμο Βέροιας με την παράταξη της κ. Μπατσαρά (ΝΔ) και μάλιστα σύμφωνα με τις δικές τους πρόσφατες δηλώσεις είχαν μια άριστη συνεργασία. Φυσικά τώρα παραμονές των εκλογών θα υψώσουν τόνους, θα επινοήσουν δήθεν διαφωνίες, αλλά όπως ο λαός μας λέει πως ο βήχας κι ο έρωτας δεν κρύβονται, έτσι κι η στρατηγική τους σύμπλευση και συμπόρευση δεν κρύβεται, βγάζει μάτια. Αρκεί να παρακολουθήσει κανείς μερικές μόνο συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου για να το αντιληφθεί. Από κοινού, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, συνεπικουρούμενοι πολλές φορές και από την παράταξη του κ. Μαρκούλη (ΣΥΡΙΖΑ) αλλά και από τους άλλους δύο δήθεν ανεξάρτητους συνδυασμούς ψήφισαν όλα τα κρίσιμα και τα επίδικα θέματα.

Κι επειδή συμφωνούν σε όλα, για αυτό και δεν έχουν πρόβλημα να μεταπηδούν από τη μία παράταξη στην άλλη, όπως βλέπουμε να συμβαίνει τον τελευταίο καιρό με τις μεταγραφές υποψήφιων δημοτικών συμβούλων.

Δεν έχουν ακόμα πρόβλημα να συνασπίζονται για να αποτρέψουν την εκλογή κομμουνιστών δημάρχων, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στο Περιστέρι και στην Καισαριανή, ακόμα και στην Πάτρα, όπου ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ από κοινού ενώνονται εναντίον ενός καταξιωμένου δημάρχου που έχει αφήσει το αποτύπωμά του στην πόλη της Πάτρας, του Κώστα Πελετίδη. Ενός κομμουνιστή  δημάρχου που δείχνει με τη στάση και το έργο του τι δημάρχους χρειάζεται ο τόπος μας. Δημάρχους αγωνιστές, που μαζί με τους εργαζόμενους και τον λαό της πόλης θα παλεύουν για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών κι όχι δημάρχους υπηρέτες των κυβερνήσεων του κεφαλαίου και των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων.

Σε όλα, λοιπόν, συμφωνούν. Παρά τις όποιες φραστικές διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου συμφωνούν για παράδειγμα στην υλοποίηση των κυβερνητικών οδηγιών για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου.

Συμφωνούν στην παραχώρηση του Δημοτικού Σταδίου της πόλης μας σε ΠΑΕ με αποτέλεσμα αυτό να έχει καταστεί άβατο για χρήση από τους δημότες.

Συμφωνούν στην ανάθεση σε εργολαβίες της εκπόνησης μελετών για την κατασκευή έργων, στην προώθηση του Εθελοντισμού ως απλήρωτη εργασία, στην επιβολή οποιουδήποτε είδους φοροχαρατσιού και δημοτικού τέλους δίνει την δυνατότητα ο νόμος να επιβληθεί.

Συμφωνούν στην άρνηση της μείωσης των δημοτικών τελών σε άνεργους φτωχούς δημότες, όπως θα έπρεπε να γίνει - και η Λαϊκή Συσπείρωση είχε προτείνει - σε κάθε περίπτωση την περίοδο της πανδημίας, στην παροχή έναντι πληρωμής όλων σχεδόν των υπηρεσιών που παρέχονται από τις διάφορες δομές του δήμου και των νομικών προσώπων, όπως π,χ.  συνδρομή στα ΚΑΠΗ, τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, δίδακτρα στα διάφορα τμήματα πολιτισμού, στα προγράμματα άθλησης, κ.λπ.

Συμφωνούν και βάζουν πλάτη στις ελλείψεις σε προσωπικό, οι οποίες είναι εμφανείς σε όλους σχεδόν τους τομείς και τις Υπηρεσίες των Δήμου. Μεγάλο μέρος των ελλείψεων αναπληρώνεται με συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου ή με την Κοινωφελή Εργασία με πληρωμές από ιδία έσοδα του δήμου ή μέσα από κυβερνητικά και ευρωπαϊκά προγράμματα που λήγουν έπειτα από κάποιο διάστημα και οι εργαζόμενοι πετιούνται στην ανεργία. Άλλωστε οι Δήμοι - μεταξύ αυτών και ο δήμος Βέροιας - είναι αυτοί που πρωτοστάτησαν στο πετσόκομμα των εργασιακών δικαιωμάτων με καθιέρωση τέτοιων μορφών εργασίας. Συμφωνούν δηλαδή και αποδέχονται την εφαρμογή και στου δήμους κάθε μορφής ελαστικής εργασίας. Εδώ αξίζει να τονιστεί πως η αναλογία μόνιμου προσωπικού και συμβασιούχων τείνει να γίνει πλειοψηφία υπέρ των δεύτερων. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως το 2021 από τα 383 άτομα που εργάζονται στον Δήμο Βέροιας, οι 108 είναι συμβασιούχοι, με ελαστικές μορφές εργασίας, δηλαδή πάνω από 28%, ποσοστό που αυξάνεται από χρονιά σε χρονιά γιατί οι όποιες αποχωρήσεις δεν αναπληρώνονται με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Αξίζει, επίσης, να τονιστεί πως τα προγράμματα με τα οποία έχουν προσληφθεί αυτοί οι 108 εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας δεν καλύπτουν το μισθολογικό κόστος στο 100% αλλά αναγκάζεται να συνεισφέρει και ο Δήμος μας, ενώ θα έπρεπε το σύνολο της μισθοδοσίας όλου του προσωπικού να καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Έχουν όμως και μία διαφορά, τη μόνη θα λέγαμε. Η μόνη διαφορά που έχουν  είναι για το ποια δημοτική παράταξη είναι ο καλύτερος διαχειριστής στην υλοποίηση των αντιλαϊκών πολιτικών. Για αυτό άλλωστε κατεβαίνουν τώρα χωριστά, ενώ διοίκησαν μαζί τον Δήμο Βέροιας τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια και καμαρώνουν μάλιστα για αυτό μοιράζοντας μεταξύ τους φιλοφρονήσεις.

Η Λαϊκή Συσπείρωση με τους δύο δημοτικούς μας συμβούλους αντιτάχθηκε και στάθηκε απέναντι σε όλα τα παραπάνω υλοποιώντας τη δέσμευσή μας για την οποία εκλεχτήκαμε: να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων της δήμου μας και όχι να είμαστε υπηρέτες της αντιλαϊκής πολιτικής.

Προτείναμε και δεν έγινε αποδεκτό την κατάργηση των τροφείων των παιδικών σταθμών, των διάφορων συνδρομών των δημοτών για υπηρεσίες των δήμων, την κατάργηση ή μείωση ανάλογα με την περίπτωση δημοτικών τελών και φοροχαρατσιών, τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για να προστατευθούν οι εργαζόμενοι στον Δήμο, ο λαός, εκπαιδευτικοί και μαθητές την περίοδο της πανδημίας.

Αναδείξαμε ζητήματα που υποβαθμίζουν την ζωή των δημοτών, όπως η εγκατάλειψη παιδικών χαρών,  των χώρων άθλησης και ψυχαγωγίας στα χωριά και στην πόλη του δήμου μας, την έλλειψη χώρων στάθμευσης, την απουσία ενός οργανωμένου σχεδίου για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη της πόλης μας, γιατί ας μη γελιόμαστε για ποια τουριστική ανάπτυξη μας μιλάει η παράταξη του κ. Βοργιαζίδη, όταν για παράδειγμα δεν έχουν λύσει βασικά και αυτονόητα ζητήματα όπως του χώρου στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων, των δημόσιων τουαλετών ή όταν η παλιά πόλη της Βέροιας που θα έπρεπε να είναι το στολίδι της πόλης μας παρουσιάζει αυτή την εικόνα της κατάρρευσης;

Αναδείξαμε, επίσης, ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ελλιπή πυροπροστασία, την αντισεισμική και αντιπλημμυρική θωράκιση των σχολικών κτιρίων κ.λπ. Αναδείξαμε την ανάγκη ο Δήμος μας να διεκδικήσει αγωνιστικά την απαιτούμενη χρηματοδότηση για να προχωρήσουν έργα όπως το δημοτικό κολυμβητήριο, καινούριοι παιδικοί σταθμοί, ανακαινίσεις σχολείων, αξιοποίηση παλιού κτηρίου δικαστηρίων στην Πλατεία Ωρολογίου.

Για όλα αυτά βέβαια, την πολιτική της δημοτικής Αρχής, τις θέσεις των υπόλοιπων παρατάξεων αλλά και για τις δικές μας θέσεις θα μιλήσουμε πιο αναλυτικά το επόμενο χρονικό διάστημα.

Μπορούμε, όμως, να πούμε συνοπτικά ότι οι θέσεις μας σε μια σειρά θέματα είναι οι παρακάτω.

Για την Πολιτική προστασία, περιβάλλον, χρήσεις γης:

 • Συνολικό  σχεδιασμό και  χρηματοδότηση με  ευθύνη του κράτους όλων  των αναγκαίων μέτρων και έργων για  την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.
 • Διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, στη δημόσια υγεία, στους φυσικούς πόρους, στο λαϊκό εισόδημα. 
 • Όχι σε κάθε  παραχώρηση δημόσιας - δημοτικής γης και υποδομών  σε επιχειρήσεις και για επιχειρηματική δράση. Αξιοποίηση τους  για την κάλυψη των  αναγκών σε σχολική στέγη, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, για υποδομές  αθλητισμού, πολιτισμού,  πάρκα και τους αναγκαίους   ελεύθερους χώρους.
 • Διαχείριση του νερού ως κοινωνικού αγαθού και όχι ως εμπόρευμα. Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού.
 • Είμαστε υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αλλά με κεντρικό σχεδιασμό για το πώς και πού θα γίνουν και με στόχο πάντα το φθηνό ρεύμα για τον λαό, σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει τώρα. Στεκόμαστε αντίθετοι στην παράδοση του Βερμίου στις εταιρείες ανανεώσιμων μορφών ενέργειας που είναι ένα πανέμορφο βουνό και το μετατρέπουν σε ένα δάσος από ανεμογεννήτριες. Με την ίδια λογική αντιμετωπίζουμε τις απόπειρες δημιουργίας φωτοβολταϊκών πάρκων και ιδιαίτερα σε περιοχές και χωριά εξαιρετικού φυσικού κάλλους, όπως π.χ. το Σέλι.

Θεσμικά, πόροι, χρηματοδότηση:

 • Πλήρης κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών Περιφερειών και Δήμων, με αύξηση της φορολόγησης του μεγάλου κεφαλαίου, τη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας,  της εκκλησιαστικής περιουσίας, την κατάργηση των νατοϊκών στρατιωτικών δαπανών.
 • Άμεση μείωση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης,  αύξησή του  στα είδη πολυτελείας, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου στα καύσιμα.
 • Εξασφάλιση από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των αναγκαίων λειτουργικών δαπανών και της μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων,  κατάργηση της ανταποδοτικότητας.
 • Να λυθεί το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους Δήμους με ευθύνη και χρηματοδότηση από το κράτος. Να αποδοθεί το σύνολο των πόρων που έχουν θεσπιστεί για την Τοπική Διοίκηση. και των οφειλόμενων σε αυτή. Να επισημάνουμε πως είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα, αφού αποστερεί από τους δήμους σημαντικούς πόρους. Για να το αντιληφθούμε καλύτερα για το 2021 από αυτούς τους Κεντρικούς Αποτελείς Πόρους έπρεπε να αποδοθούν σε όλους τους Δήμους συνολικά 6,5 δις και αποδόθηκαν 1,9, που σημαίνει 4,6 δις λιγότερα.
 • Κατάργηση όλου του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου, Καλλικράτης - Κλεισθένης, μνημονιακές κατευθύνσεις και εφαρμοστικοί νόμοι που κατευθύνουν την Τοπική Διοίκηση να δρα ανταποδοτικά και επιχειρηματικά. Κατάργηση του Οικονομικού παρατηρητηρίου και του καταναγκασμού εναπόθεσης  των όποιων αποθεματικών  των δήμων στην τράπεζα της Ελλάδας.
 • Μείωση των  ανταποδοτικών τελών, φόρων, ουσιαστική ελάφρυνση για εργατικά, λαϊκά στρώματα, ανέργους, μικρομάγαζα, φτωχών αγροτών,  κατάργηση όλου του αντιδραστικού πλαισίου που μετατρέπει τους Δήμους σε πολλαπλασιαστές των αντιλαϊκών φορομπηχτικών μηχανισμών, των  στοχεύσεων του κεφαλαίου και της Ε.Ε.
 • Κανένα σπίτι ή άλλο περιουσιακό στοιχείο  φτωχών και ανέργων νοικοκυριών σε πλειστηριασμό για οφειλές στους Δήμους. Άμεση  νομοθετική κατοχύρωση της δυνατότητας του  Δημοτικού Συμβουλίου να απαλλάσσει ή να μειώνει  χρέη οφειλετών  με βάση κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια. Καμία διακοπή νερού και ρεύματος σε ανθρώπους που διαβιούν στο όριο της φτώχειας.

Κοινωνική πολιτική, Πρόνοια, Υγεία:

 • Εξασφάλιση της λειτουργίας και ανάπτυξη νέων δημόσιων κοινωνικών δομών με σύγχρονες, δωρεάν παροχές και υπηρεσίες για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της ανταπόδοσης, των ΣΔΙΤ και των παραχωρήσεων στους ιδιώτες, των ΜΚΟ και των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ) σε υπηρεσίες και αρμοδιότητες Δήμων και Περιφερειών.
 • Επαρκής στελέχωση της λειτουργίας των υπηρεσιών και δομών των Δήμων (Βρεφικοί-Παιδικοί Σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι, Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΑμεΑ, ΚΑΠΗ κ.λπ.), με εργαζόμενους όλων των αναγκαίων επιστημονικών και άλλων ειδικοτήτων, με μόνιμη σταθερή δουλειά και πλήρη μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. 
 • Ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με δημόσια Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία σε όλους τους Δήμους, με πλήρη στελέχωση σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και οικογενειακούς γιατρούς, με υγειονομικούς όλων των κλάδων και σύγχρονο εξοπλισμό που να ικανοποιεί όλες τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών όλο το 24ωρο, όλες τις μέρες του χρόνου.
 • Αντιπαλεύουμε τη μεταφορά αρμοδιοτήτων  παιδείας, υγείας, πρόνοιας   στους φορείς της Τοπικής Διοίκησης.
 • Δημιουργία δωρεάν δημοτικών κατασκηνώσεων για τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών κατά τη θερινή περίοδο.

Υποδομές - Έργα:

 • Καμιά ιδιωτικοποίηση άμεση ή έμμεση κρίσιμων δημοτικών υπηρεσιών, όπως είναι η καθαριότητα (αποκομιδή και  διαχείριση των απορριμμάτων), ο ηλεκτροφωτισμός και το νερό που βρίσκονται στο στόχαστρο των επιχειρηματικών συμφερόντων. Να καταργηθεί το θεσμικό πλαίσιο που το  επιτρέπει.
 • Αξιοποίηση του Τριποτάμου ως χώρος ελεύθερης πρόσβασης και ψυχαγωγίας των δημοτών, πάντα με γνώμονα τον σεβασμό στο ιδιαίτερου κάλλους φυσικό τοπίο.
 • Αξιοποίηση του δικαστικού μεγάρου.
 • Ασφαλτοστρώσεις σε ολόκληρο τον Δήμο. Αποκατάσταση του οδικού δικτύου σε όσα χωριά γίνει αποχετευτικό σύστημα με νέα ασφαλτόστρωση κι όχι με μπαλώματα, όπως έγιναν π.χ. σε Πατρίδα και Μακροχώρι.
 • Αγροτική οδοποιία με συντήρηση των αγροτικών δρόμων και διάνοιξη νέων, όπου χρειάζονται.
 • Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων για σύγχρονες κτιριακές και κοινωνικές υποδομές που να καλύπτουν όλο το φάσμα των προνοιακών, αθλητικών και πολιτιστικών αναγκών, οδικό δίκτυο, δίκτυο νερού, εξοπλισμός και στόλος καθαριότητας, κ.λπ.

Εργαζόμενοι:

 • Άμεσες προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού, επάνοδος τουλάχιστον των χιλιάδων καταργημένων οργανικών θέσεων,  διαμόρφωση των  οργανισμών στην βάση των σύγχρονων και εξελισσόμενων αναγκών και  δυνατοτήτων.
 • Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων των δήμων, αφού αντικειμενικά καλύπτουν πάγιες ανάγκες της λειτουργίας των δήμων.
 • Ανάκτηση όλων των μισθολογικών απωλειών των εργαζομένων.
 • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που ανατρέπουν παραπέρα την Κοινωνική Ασφάλιση και μειώνουν τις συντάξεις. 
 • Πάλη ενάντια στην κατάργηση των ΒΑΕ  για τους εργαζόμενους που  προωθείται με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ και των αντιδραστικών ανατροπών στο ασφαλιστικό σύστημα.
 • Πλήρης διασφάλιση των όρων υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία των εργαζομένων στους δήμους, που τα τελευταία χρόνια  καταγράφουν ρεκόρ σε θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, αυστηρός ελεγκτικός μηχανισμός.

Απευθυνόμαστε κοιτώντας στα μάτια κάθε δημότη και δημότισσα και δεσμευόμαστε πως η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει να αναδεικνύει και να υπερασπίζεται τα δικαιώματα όλων ανεξαιρέτων των δημοτών για δωρεάν δημόσια υγεία, για ασφαλή σχολικά κτήρια, για δωρεάν φοίτηση όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, για ελεύθερους χώρους άθλησης κι αναψυχής, για μια πόλη καθαρή κι ανθρώπινη.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση δεσμευόμαστε πως θα είμαστε κερί αναμμένο δίπλα σε κάθε δημότη, σε κάθε αναξιοπαθούντα, σε κάθε συμπολίτη μας που πλήττεται από την αντιλαϊκή νεοφιλελεύθερη πολιτική, την οποία όλοι οι άλλοι συνδυασμοί στηρίζουν και εφαρμόζουν. Αταλάντευτα στο πλευρό κάθε συνδημότη μας που αδυνατεί να πληρώσει τα δημοτικά χαράτσια, που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του από τα κοράκια των funds και των τραπεζών.

Λιγότερο από 100 μέρες απέμειναν για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Έχοντας την τιμή και την ευθύνη να είμαι ο υποψήφιος δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο της Βέροιας θα ήθελα να απευθύνω κάλεσμα συμπόρευσης και συστράτευσης σε κάθε εργαζόμενο, βιοπαλαιστή αγρότη, μικρομεσαίο επαγγελματοβιοτέχνη. Σε κάθε γυναίκα, εργαζόμενη ή νοικοκυρά, στους απόμαχους της δουλειάς και σε όλους τους νέους και τις νέες του δήμου μας. Απλώνουμε το χέρι και απευθυνόμαστε σε κάθε δημότη και δημότισσα ζητώντας τη στήριξη της Λαϊκής Συσπείρωσης γιατί ισχυρή Λαϊκή Συσπείρωση σημαίνει ακόμα πιο δυνατή λαϊκή διεκδίκηση μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο. Γιατί η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση είναι η μόνη ψήφος που δεν είναι χαμένη γιατί θα τη βρίσκουν συνέχεια οι δημότες στο πλευρό τους σε κάθε μικρή και μεγάλη διεκδίκηση, μέσα κι έξω από το δημοτικό συμβούλιο, όταν όλοι οι άλλοι θα στηρίζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Ιδιαίτερα απευθύνομαι σε έναν κόσμο που συμπορευτήκαμε μαζί ως το 2015 και που βλέπει σήμερα τα όνειρα, τις ελπίδες και τις προσδοκίες του να έχουν διαψευστεί. Απλώνουμε το χέρι σε αυτόν τον κόσμο και τον καλούμε να κάνει τώρα το βήμα, να βάλει οριστικά τέλος στις αυταπάτες της σοσιαλδημοκρατίας και του ευρωμονόδρομου και να στηρίξει με κάθε τρόπο τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Τώρα είναι η ώρα η Λαϊκή Συσπείρωση να βγει ακόμα πιο ενισχυμένη και στον Δήμο Βέροιας. Γιατί ο  Δήμος μας  δεν έχει ανάγκη από έναν καλό διαχειριστή που θα πλέει στις «ίδιες θάλασσες» της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά από μια δημοτική αρχή που θα μπορεί να εμπνέει το σύνολο του λαού, να διεκδικεί τα δικαιώματά του για να βρίσκουν δρόμο επίλυσης οι καθημερινές του ανάγκες, όπως ακριβώς συμβαίνει στην Πάτρα. Γιατί ο  Δήμος μας  έχει ανάγκη ισχυρή τη Λαϊκή Συσπείρωση, που είναι η μόνη δύναμη που θα προασπίζεται ασυμβίβαστα τα συμφέροντα του λαού και του τόπου.

Προχωράμε δυνατά! Είμαστε αισιόδοξοι! Θα τα καταφέρουμε!"

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

methodos orizontio

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69