tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τον Απόστολο Βεσυρόπουλο τίμησε η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουρισμού Ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων & Λεωφορείων Ελλάδος

Τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο τίμησε η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουρισμού Ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων Ελλάδος και η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Ημαθίας – Πέλλας.

Σε μια σεμνή τελετή το απόγευμα της Τρίτης, στο ξενοδοχείο Αιγές στην Βέροια, παρουσία μελών του ΔΣ της Ομοσπονδίας και της Ένωσης απονεμήθηκαν δύο τιμητικές πλακέτες στον κ. Βεσυρόπουλο, για την αμέριστη συμπαράστασή του στον κλάδο του τουρισμού, ιδιαίτερα στην δύσκολη περίοδο της πανδημίας.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Α’ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωνσταντίνος Πραχάλης, ο Β’ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχαήλ Πεζίκογλου, ο έφορος της Ομοσπονδίας Ιωάννης Στογιάννης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βορείου Ελλάδος Γιώτης Χαραλάμπους και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Απόστολος Εμμανουηλίδης.

Ο κ. Εμμανουηλίδης είπε ότι ο κ. Βεσυρόπουλος αντιλήφθηκε τα θέματα που απασχολούν την Ομοσπονδία. «Νοιάστηκε και μελέτησε ώστε να λυθούν θέματα, όπως τα τέλη κυκλοφορίας, που απασχολούσαν τους επαγγελματίες επί 59 χρόνια. Μείωσε τον ΦΠΑ, κατά την πανδημία και μπήκαμε σε αναστολή εργασίας. Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος είναι πολιτικός με ‘Π’ κεφαλαίο». Έκλεισε με ευχές για καλή επιτυχία στον προεκλογικό του αγώνα.

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος ευχαρίστησε τους κατά τόπους πράκτορες της χώρας για την ιδιαίτερη τιμή και χαρά της βράβευσής του. Κατά την πανδημία συνεργάστηκε με την Ομοσπονδία και έδωσε λύσεις σε θέματα που απασχολούσαν τον κλάδο του τουρισμού, πέρα από την ένταξη στα γενικά μέτρα στήριξης. Έγιναν τρία εξειδικευμένα μέτρα:

α) Εξομοιώθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων με αυτά των υπεραστικών ΚΤΕΛ, δηλαδή από 600€ σε 300€, β) Μειώθηκε ο ΦΠΑ στις μεταφορές προσώπων από 24% στο 13% και γ) Η φορολογία της υπεραξίας. Παρατάθηκε για δύο ακόμη χρόνια ο αντικειμενικός τρόπος υπολογισμού του φόρου υπεραξίας κατά την μεταβίβαση των τουριστικών λεωφορείων, που είναι ευνοούμενοι τα τουριστικά λεωφορεία, τα ΚΤΕΛ, τα ταξί και τα φορτηγά δημοσίας χρήσεως.

Κλείνοντας την ομιλία του είπε ότι δεσμεύεται εφόσον εκλεγεί και είναι σε κυβερνητική θέση – θέση ευθύνης να βοηθήσει τα μέγιστα και να ακούσει προσεκτικά τα προβλήματα του κλάδου.

Ο κος Εμμανουηλίδης, αφού τόνισε ότι μετά από 59 χρόνια η Ομοσπονδία έχει έδρα την Ημαθία, ενημέρωσε ότι τον Σεπτέμβριο θα διοργανωθεί στην Ημαθία διημερίδα με εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Μετά την τελετή, ο Υφυπουργός συζήτησε με τους παρευρισκόμενους τουριστικούς πράκτορες για τα προβλήματα και τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο του τουρισμού.

Την εκδήλωση συντόνισε η γενική γραμματέας της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Ημαθίας – Πέλλας Πηνελόπη Μαυρομαρά.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69