tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

super course

Καλαϊτζίδης: «Συνεχίζουμε μαζί, λέγοντας λίγα και κάνοντας πολλά»

Τον απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το 2022 παρουσίασαν στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου  (στις 30-01-2023), ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας καθώς και οι Αντιπεριφερειάρχες (θεματικοί και τοπικοί) μεταξύ αυτών και ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης ο οποίος παρουσίασε τον απολογισμό της Π.Ε. Ημαθίας για τη χρονιά που πέρασε.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες, τα έργα και τις δράσεις που υλοποιήθηκαν στη διάρκεια του προηγούμενου έτους από τη διοίκηση της Περιφέρειας τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Βάζουμε τα θεμέλια, που αλλάζουν κάθε μέρα τον τόπο μας και με τα οποία χτίζουμε την Μακεδονία της επόμενης ημέρας”.

Στην αναλυτική παρουσίαση των πεπραγμένων της Π.Ε, Ημαθίας ο Κώστας Καλαϊτζίδης αναφέρθηκε σε στοιχεία και αριθμούς για έργα που πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν να γίνονται στην Ημαθία κάνοντας ξεχωριστή αναφορά σε τρία από αυτά το Πολυκεντρικό Μουσείο Βεργίνας, τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Βέροιας και το Διοικητήριο Ημαθίας.  Ευχαριστώντας πρώτα τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα για τη συνεχή και ουσιαστική μέριμνα που δείχνει για τον τόπο και τους πολίτες της Ημαθίας και αμέσως μετά όλους τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες και τα στελέχη της Περιφέρειας καθώς επίσης και τα στελέχη και τους εργαζόμενους της Π.Ε. Ημαθίας για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν και καταβάλουν σχετικά με την ανάπτυξη και την πρόοδο των έργων που γίνονται στην Ημαθία, ο Κώστας Καλαϊτζίδης παρουσίασε αναλυτικά τα πεπραγμένα της Π.Ε. Ημαθίας, ανά τομέα και μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ ΟΥΣΙΑΣ

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων υλοποίησε σε μεγάλο βαθμό το πρόγραμμα που ψηφίσθηκε. Προχώρησε σε έργα ουσίας, συντήρησης του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς μας, την τοποθέτηση στηθαίων, τη διαγράμμιση καθώς και σε ασφαλτοστρώσεις ορισμένων τμημάτων του. Εκτέλεσε έργα αποκατάστασης κατολισθήσεων και καθιζήσεων και έφερε εις πέρας το έργο του αποχιονισμού κατά την χειμερινή περίοδο. Συγκεκριμένα:

-Συντάσσονται μελέτες συνολικού προϋπολογισμού 3.400.000 ευρώ που αφορούν 360 km επαρχιακού οδικού δικτύου ΠΕ Ημαθίας

-Συντάσσονται μελέτες συνολικού προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ που αφορούν 50 km καθαρισμό ρεμάτων αρμοδιότητας Π.Ε. Ημαθίας

-Ολοκληρώθηκαν και εγκρίθηκαν μελέτες:

·       Συντήρησης οδικού δικτύου προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ που αφορούν 36 km επαρχιακού οδικού δικτύου

·       Συντήρησης πρασίνου προϋπολογισμού 350.000 ευρώ που αφορά το σύνολο του δικτύου των 360 km

·       Αποχιονισμού προϋπολογισμού 140.000 ευρώ που αφορά το σύνολο των 360 χιλιομέτρων του οδικού δικτύου.

·       Αντιπλημμυρικών έργων προϋπολογισμού 350.000 €.

Η ΠΕ Ημαθίας αυτή την στιγμή εκτελεί νέα οδικά έργα συνολικού μήκους 53Km  προϋπολογισμού 3.900.000€ και προβαίνει στην συντήρηση με ασφαλτοστρώσεις και σημάνσεις, άρσεις καταπτώσεων και συντήρησης ηλεκτροφωτιμού σε 360 km του οδικού δικτύου της.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟ 6

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΒΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

Εκτελούμε έργα προγραμματικών συμβάσεων με τους δήμους Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας , συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 € που αφορούν ανάπλαση και διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων, αγροτική οδοποιϊα και την ανάπλαση του χώρου του Βήματος του Αποστόλου Παύλου, σε συνεργασία με την ιερά Μητρόπολη Νέροιας Ναούσης και Καμπανίας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΕΒ, ΤΟΥΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, ως δυνητικός δικαιούχος για την υποβολή προτάσεων έργων  στο ΠΑΑ 2014 – 2020, προέβη στις απαραίτητες ενέργειες (διακηρύξεις - διαδικασίες διαγωνισμών), έργων και προμηθειών  τριών πράξεων συνολικού προϋπολογισμού 4.851.000 €. Οι πράξεις αφορούν έργα και προμήθειες των ΤΟΕΒ Βέροιας, Αγροκτήματος Ναούσης και Αραπίτσης Νάουσας, με σκοπό την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας. Επίσης υπέβαλε νέα πρόταση στο ΠΑΑ 2014-2020 που αφορά προμήθεια εκσυγχρονισμό και αντικατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του ΤΟΕΒ Αγροκτήματος Ναούσης προϋπολογισμού 1.364.000 €

Το προσωπικό της Διεύθυνσης Αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής, έφερε επίσης εις πέρας ένα τεράστιο έργο. Έχοντας στην ενότητά μας 22 ομάδες παραγωγών με τα επιχειρησιακά τους προγράμματα, πλήθος νέων αγροτών, εκτροφέων βοοειδών και αιγοπροβάτων, με χιλιάδες ελέγχους και εμβολιασμούς, 16 ΤΟΕΒ υπό την εποπτεία μας, 3000 περίπου δικαιώματα στο κτηματολόγιο που είναι σε εξέλιξη στην Ημαθία, νούμερα εξωπραγματικά σε σύγκριση με αυτά των υπόλοιπων ενοτήτων της περιφέρειάς μας.

ΣΧΟΛΗ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΛ.ΑΣ.ΚΑΙ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΚΟΙΤΩΝΩΝ

Προχωρήσαμε στην σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τη Σχολή Μετεκπαίδευσης Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδος ύψους 692.503,64 ευρώ για την μελέτη και έκδοση Οικοδομικής Αδείας ανέγερσης κτιρίου κοιτώνων 2.800μ2 με σκοπό την ένταξη στο ΕΣΠΑ της Κεντρικής Μακεδονίας. Δύο πολύ σημαντικά έργα που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟ4

ΝΕΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΙΓΩΝ

Το νέο πολυκεντρικό μουσείο Αιγών το οποίο είχαμε την χαρά να εγκαινιάσουμε το προηγούμενο διάστημα υπό την παρουσία του Πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη, έργο που δίνει μια νέα τουριστική πνοή στον ιστορικό μας τόπο. Ένα έργο που αποτελούσε αίτημα γενεών κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο, είχαμε την τιμή και την χαρά να το ολοκληρώσουμε και να το δώσουμε σε χρήση.

Μέσα από ΕΣΠΑ χρηματοδοτήσαμε επίσης την ανάπλαση και ανάδειξη της Βασιλικής Νεκρόπολης και του Ανακτόρου των Αιγών Φάση Γ’, έργο που δόθηκε ήδη χ\σε χρήση.

ΑΠΟΛΟΟΓΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟ 7

ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

Η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Βέροιας, μαζί με το σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, έργο ύψους 15.000.000 ευρώ, έργο που επίσης έχει ολοκληρωθεί, αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υγειονομικές υπηρεσίες σε μια περίοδο που, όπως προαναφέραμε, είχε έντονες δυσκολίες λόγω της υγειονομικής κρίσης.

ΕΡΓΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΝΑΟΥΣΑΣ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Δυο σημαντικότατα έργα που αναβάθμισαν αισθητά την ενότητά μας, ενώ παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη οι αναπλάσεις στις πόλεις της Βέροιας και της Νάουσας, έργα που χρηματοδοτούνται με ποσό άνω των 7.000.000 €.

Επίσης χρηματοδοτήσαμε έργα ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών μονάδων, 2ου, 16ου, 6ου και 13ου Δημοτικών Σχολείων Βέροιας, και βιοκλιματικής αναβάθμισης σχολικών αυλών στο 5ο, 8ο, 12ο Δημοτικά Σχολεία και το 2ο Γυμνάσιο Βέροιας, έργα που ανέρχονται συνολικά στα 2.000.000 ευρώ.

Επίσης προχωρήσαμε στην σύνταξη Γενικού Σχεδίου Ύδρευσης και υλοποίηση σχεδίου Ασφάλειας Νερού στο Δήμο Αλεξάνδρειας, έργο υψίστης σημασίας για την περιοχή.

Στο Δήμο της Νάουσας προχωρήσαμε στην ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Θεάτρου - Πολιτιστικού Κέντρου Νάουσας και την ενεργειακή αναβάθμιση των Σχολικών μονάδων Γυμνάσιο και Λύκειο Ειρηνούπολης, Γυμνάσιο Κοπανού καθής και τον αρχιτεκτονικό φωτισμό σε σημεία ενδιαφέροντος στην πόλη της Νάουσας, συνολικής αξίας άνω του 1.000.000. ευρώ

Επίσης αναβαθμίσαμε τις υδρευτικές υποδομές και την υδροδότηση στο Δήμο Νάουσας, έργο που αγγίζει το 1.000.000 ευρώ, προχωρήσαμε σε έργα αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων στους Οικισμούς Κοπανού, Επισκοπής, Αγγελοχωρίου και Πλατάνου καθώς και της δημιουργίας Πράσινου Σημείου στο Δήμο της Νάουσας, έργα συνολικού κόστους άνω των 7.000.000. ευρώ.

Το τμήμα Πολιτικής προστασίας λειτούργησε σε άριστη συνεργασία με όλους τους φορείς της Περιφερειακής Ενότητας στην αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων και των φυσικών καταστροφών. Συγκεκριμένα έγιναν επεμβάσεις ποσού 1.000.000 ευρώ σε ποτάμια, ρέματα, χείμαρρους,  αποστραγγιστικά κανάλια, (Κυψέλη- Αγκαθιά, Παλατίτσια- Βεργίνα, Κρασοπούλι, τάφρος 66.κα. ) σε όλη την περιφερειακή ενότητα με σκοπό να αποχετεύεται το νερό χωρίς να υπερχειλίζει, σε δρόμους και αγρούς επιφέροντας  πλημύρες και καταστροφικές ζημιές.

Για όλα τα έργα της Π.Ε. Ημαθίας στους Δήμους Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας υπήρξε συνεχής και εποικοδομητική συνεργασία με τις δημοτικές αρχές και τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες

ΜΕΡΙΜΝΑ- ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΠΙΝΙΔΩΤΩΝ

Εξοπλίσαμε  τους χώρους των υπηρεσιών της Π.Ε. Ημαθίας στη Βέροια με τεσσάρων απινιδωτές στην ΠΕ Ημαθίας με ανάλογη εκπαίδευση υπαλλήλων μας στην χρήση αυτών, προκειμένου όπου και οπότε χρειαστεί να μπορούμε να παρέμβουμε βοηθώντας τον όποιο συνάνθρωπο μας (εργαζόμενο, πολίτη , επισκέπτη κλπ).

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, πραγματοποίησε εκατοντάδες ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στα ΚΔΑΠ, στους παιδικούς σταθμούς και στα γυμναστήρια της περιοχής μας, διεκπεραίωσε αιτήματα για άδειες λειτουργίας καταστημάτων, φαρμακείων και κέντρων Διημέρευσης.

Η Διεύθυνση Ανάπτυξης, πραγματοποίησε με επιτυχία τους απαραίτητους ελέγχους στους πλανόδιους πωλητές και τους πωλητές λαϊκών αγορών, στα εμπορικά καταστήματα, στα καταστήματα τροφίμων και στα πρατήρια υγρών καυσίμων διενεργώντας και τις απαραίτητες δειγματοληψίες, εξέδωσε 1500 περίπου άδειες επαγγέλματος και πραγματοποίησε πλήθος γνωμοδοτήσεων για περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, ενώ συγχρόνως πραγματοποίησε και το δύσκολο έργο της μεταφοράς των μαθητών.

Η Διεύθυνση Μεταφορών εξέδωσε χιλιάδες νέες άδειες κυκλοφορίας και άδειες οδήγησης, βεβαίωσε την έναρξη λειτουργίας συνεργείων, εξέδωσε τις απαραίτητες άδειες για τα πρατήρια καυσίμων και πραγματοποίησε πλήθος επιθεωρήσεων και αυτοψιών.

Όλα τα παραπάνω υλοποιήθηκαν με επιτυχία, χάρη στην αμέριστη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Οικονομικού – Ανθρωπίνων Πόρων, που έτρεξε όλα τα γραφειοκρατικά θέματα προχώρησε σε διαγωνισμούς προμηθειών, σύναψε τις απαραίτητες συμβάσεις και διενήργησε τον έλεγχο και την εκκαθάριση των δαπανών μας.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟ5

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Διοργανώσαμε και χρηματοδότησε σειρά πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της Ημαθίας.
Ενδεικτικά, ως Π.Ε. Ημαθίας υλοποίησε και θεματικές δράσεις όπως:

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ στην Παναγία Σουμελά.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ σε Βέροια, Νάουσα και Πλατύ
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΜΕ ΤΟ 36Ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΒΛΑΧΩΝ στη Νάουσα και στο Σέλι
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΜΕ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ των Χριστούγεννων και της Πρωτοχρονιάς
ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Υλοποιήσαμε μέσω του Γραφείου Τουρισμού Π.Ε. Ημαθίας την δράση ΗΜΑΘΙΑ QUALITY, στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου η Περιφερειακή μας Ενότητα συμμετείχε ως τιμώμενη περιοχή στις φετινές «Μέρες Κρητικής Γαστρονομίας».

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθέσεως Τουρισμού «PHILOXENIA 2022» στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας παρουσιάσαμε το «Imathia’s brunch», μια ολοκληρωμένη πρόταση «δεκατιανού» παρασκευασμένη αποκλειστικά από πρώτες ύλες που παράγει η Ημαθία,. Μια ακόμη πετυχημένη εκδήλωση προβολής της Ημαθίας και των τοπικών προϊόντων της.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟ2

ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΗΜΑΘΙΑΣ

Ο Κώστας Καλαϊτζίδης αναφέρθηκε επίσης με ξεχωριστή έμφαση στην υλοποίηση του έργου του Διοικητηρίου Ημαθίας, μέσω της υπογραφής της σύμβασης για την κατασκευή του. Έργο ύψους 28.110.000 ευρώ.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Δημιουργήσαμε ευκαιρίες για τους επιχειρηματίες της περιοχής, αναδεικνύοντας και προωθώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προϊόντα μας. Η τοπική αγορά αποτελεί τον βασικό πυλώνα της τοπικής οικονομίας και είναι αλληλένδετη με κάθε τομέα της περιοχής. Το αντιλαμβάνομαι ως άνθρωπος της αγοράς κι εγώ, δίνουμε έμφαση ως Π.Ε. Ημαθίας και προσπαθούμε να δώσουμε ευκαιρίες ανάπτυξης, μέσα από τη δική μας αναπτυξιακή προσπάθεια και τον δημιουργικό προγραμματισμό μας.

Συνεργαζόμαστε με τους Δήμους, με τους τοπικούς επαγγελματικούς και αγροκτηνοτροφικούς φορείς, με τους πολίτες και με τον κόσμο της αγοράς. Είμαστε συνεχώς στο πλευρό των πολιτών, έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα την εξυπηρέτησή τους και την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που αυτοί αντιμετώπιζαν.

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

Βάζοντας στη ζυγαριά, από τη μία όλα τα ανωτέρω και από την άλλη, τη δραματική μείωση των κρατικών πόρων, τη σοβαρή έλλειψη προσωπικού, την αβεβαιότητα και τις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία COVID 19,  το πρόσημο της θητείας μας είναι θετικό και είμαι βέβαιος ότι αυτό θα το διαπιστώσουμε όλοι εμείς που θα συνεχίσουμε στο πλευρό του Απόστολου Τζιτζικώστα στον εκλογικό στίβο, στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου.

Βέβαια, δεν ισχυρίζομαι ότι δεν έχουν γίνει και λάθη, ότι δεν υπάρχουν και ελλείψεις, παραλείψεις ή ακόμα και καθυστερήσεις στο έργο μας, όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε οργανισμό. Εμείς όμως δώσαμε έναν τεράστιο αγώνα μαζί, η Διοίκηση και όλοι οι εργαζόμενοι για να σταθούμε δίπλα σε όλους τους πολίτες της Περιφερειακής μας Ενότητας.  Οι υπάλληλοι των Διευθύνσεων, υπερβάλλοντας εαυτό, ανταπεξήλθαν στο σύνολο σχεδόν των αιτημάτων των συμπολιτών μας στα πεδία αρμοδιοτήτων τους και το Γραφείο μου είναι πάντα ανοικτό για όλο τον κόσμο και για όποιον θέλει να επικοινωνήσει μαζί μου. Κάναμε πολλά λέγοντας λίγα και συνεχίζουμε όπως ξεκινήσαμε, πάντα με λίγα λόγια και συνεχώς με έργα πολλά.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

methodos orizontio

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69