tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τόλκας: "Βλέπω εκλογές τον Μάρτη - Σε παρακμή η Ημαθία"

Εκλογές τον Μάρτη «βλέπει» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άγγελος Τόλκας. Σε συνάντηση του με τοπικά μέσα την Τετάρτη το μεσημέρι, στη Νάουσα, μίλησε για το σκηνικό των εθνικών εκλογών, για τις δημοτικές εκλογές αλλά και για την οικονομική κατάσταση της Ημαθίας. Η συνάντηση έγινε στον φιλόξενο χώρο του εστιατορείο "Σπονδή".

Εθνικές εκλογές

Εκτός από το ότι εκτιμά ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Μάρτη, ο κ. Τόλκας αναφέρθηκε σε πολλά ζητήματα που αφορούν την εκλογικό σκηνικό. Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα ανακοινώσει το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοδελτίων του τον Δεκέμβρη και για το ψηφοδέλτιο της Ημαθίας σημείωσε ότι υπάρχουν επτά υποψήφιοι για έξι θέσεις.

Για την κυβέρνηση σημείωσε ότι βρίσκεται στο όριο της φθοράς και ότι όσο περνά ο χρόνος είναι εις βάρος της.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι στόχος τόσο πανελλαδικά όσο και στην Ημαθία είναι η πρώτη θέση ενώ πρόσθεσε ότι το κόμμα του είναι υπέρ μιας κυβέρνησης από τον προοδευτικό χώρο. «Δεν ξέρω αν θα έχουμε διπλές εκλογές. Στόχος μας είναι η πρωτιά. Έχουμε μπει ήδη σε προεκλογική περίοδο» σημείωσε.

Αναφερόμενος στις ανακατατάξεις δυνάμεων στην Ημαθία, τόνισε ότι υπάρχει ένα φιλορωσικό μέτωπο, ένα αντιεμβολιαστικό που δεν θα στηρίξουν παρατάξεις που προέρχονται από τον προοδευτικό χώρο.

tolkas spondi2

Η Ημαθία

Για την Ημαθία παρατήρησε ότι βρίσκεται σε παρακμή, υπάρχει ένας κοινωνικός εφησυχασμός και το χρήμα συγκεντρώνεται σε λίγους, σε με οικονομική ελίτ.

Αναφορικά με την μείωση του πληθυσμού, προέβλεψε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα την επόμενη δεκαετία θα το έχει η Βέροια.

Σε θέματα υποδομών, τόνισε ότι  μεγάλα ζητήματα όπως ο κάθετος άξονος και ο σιδηρόδρομος είναι παρατημένα. Πρόσθεσε ακόμη ότι λείπουν από το νομό οι υποδομές και σημείωσε ότι ακόμη και το ιντερνέτ «σέρνεται» και δεν μπορεί κανείς να δουλέψει εξ αποστάσεως.

Όσον αφορά τα οικονομικά, στο νομό είπε ότι δεν υπάρχουν νέες μεγάλες βιομηχανίες και συμπλήρωσε ότι για να αναπτυχθεί η περιοχή πρέπει να δώσει έμφαση στον αγροτοδιατροφικό τομέα και να αναζητήσει έξυπνους τρόπους τουριστικής ανάπτυξης. 

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Τόλκα πρέπει στο νομό να γίνει ένα μεγάλο αναπτυξιακό συνέδριο και να εκπονηθεί ένα σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής.

Για τον πολύπαθο τομέα της υγείας, ο κ. Τόλκας τόνισε ότι η Περιφέρεια είναι υποβαθμισμένη και αυτό φάνηκε έντονα την περίοδο του κορονοϊού.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική και για τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές λέγοντας υπήρχαν πράγματα που μπορούσαν να γίνουν και δεν έγιναν. «Η Ημαθία θα πρέπει να διεκδικήσει κεντρικά τον ρόλο της. Οι κυβερνητικοί βουλευτές δεν διεκδίκησαν πράγματα για το νομό και την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει ο Υφυπουργός» σχολίασε.

Αυτοδιοικητικές εκλογές

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ανέφερε ότι από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την πρόθεση να διεκδικήσει τον δήμου Βέροιας ο Θεόφιλος Κορωνάς και η περίπτωσή του θα αξιολογηθεί. Στους δήμους Νάουσας, Αλεξάνδρειας, δεν υπήρξε ακόμη υποψηφιότητα. Ο κ. Τόλκας είπε ακόμη ότι μεγάλο ρόλο θα παίξει και το πολιτικό περιβάλλον που θα διαμορφωθεί μετά τις ευθνικές εκλογές.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης, ο κ. Τόλκας απάντησε ότι προτεραιότητά του είναι οι εθνικές εκλογές.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69