tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

super course

Τόλκας: "Στην αγορά της Κουλούρας δοκιμάζεται η αξιοπιστία των υπευθύνων"

Με αφορμή την παραίτηση Νεστορόπουλου από την διοίκηση της Αμάλθειας, ο βουλευτής Άγγελος Τόλκας έκανε την εξής δήλωση:

"Με αφορμή την επιστολή παραίτησης του Αντιπροέδρου της Αμάλθειας, της ΑΕ που είναι υπεύθυνη για την αξιοποίηση της αγοράς της Κουλούρας, και όσα αναφέρει σε αυτήν αποκαλύπτεται για ακόμη μια φορά για ποιόν λόγο το πολυδιαφημιζόμενο και ταυτόχρονα καταταλαιπωρημένο ακίνητο δεν αξιοποιείται.

  • Πλήρης αδράνεια και καμία λειτουργία
  • Εμφάνιση οικονομικών ζημιών
  • Εγκατάλειψη του ακινήτου στην Κουλούρα επί 8 χρόνια, είναι μερικά από όσα καταγγέλλονται.

Κι ενώ όσοι ασχοληθήκαμε σοβαρά με το θέμα πετύχαμε να γίνουν σημαντικές νομοθετικές παρεμβάσεις για να προχωρήσει η αξιοποίηση της Αγοράς της Κουλούρας, γίνεται πια φανερό ότι η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, ο κύριος μέτοχος της Αμάλθεια ΑΕ που διαχειρίζεται το ακίνητο – φιλέτο, είναι η τροχοπέδη. 

Κι εξηγούμαι.

Το 2012, με τροπολογία που κατέθεσα στην Βουλή, διευρύνθηκαν οι δραστηριότητες της ΑΜΑΛΘΕΙΑΣ ΑΕ ώστε να μπορούν να φιλοξενηθούν στην Αγορά ΚΑΙ δημόσιες υπηρεσίες.

Το 2018, οι Βουλευτές και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επαναδιατυπώνει την πολιτική βούληση για την λειτουργία του Τελωνείου στη Βέροια και προβλέπεται με τροπολογία η παραχώρηση κτιριακών εγκαταστάσεων της Αγοράς Κουλούρας στο Δημόσιο με σκοπό την μεταφορά του Τελωνείου στους χώρους της. 

Όλα τα παραπάνω έγιναν πράξη μετά από συνεργασία με εμπλεκόμενους φορείς και σύμφωνα με όσα θεωρούσαν ότι θα διευκολύνουν την αξιοποίηση του έργου. Ωστόσο, παρά τις νομοθετικές παρεμβάσεις, όλα σταματούσαν μετά επειδή  κανείς δεν ασχολούταν από εκεί κι έπειτα.

Σήμερα δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. Στην αγορά της Κουλούρας δοκιμάζεται η αξιοπιστία των υπευθύνων που μέχρι σήμερα δεν έχουν ασχοληθεί ως όφειλαν.

Την ευθύνη φέρει η παράταξη της ΝΔ. Η ΝΔ έχει την πολιτική ευθύνη διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας και της Αμάλθειας από το 2010 έως σήμερα. Η κυβέρνηση της ΝΔ με τον σημερινό κατεξοχήν αρμόδιο για τελωνεία και δημόσια περιουσία Υφυπουργό Οικονομικών Ημαθιώτη κο Βεσυρόπουλο δεν έχει αναλάβει απολύτως καμία πρωτοβουλία για την Αγορά ενώ έχει βρει έτοιμες αποφάσεις για την παραχώρηση κτιρίων στο Δημόσιο.

Η ΝΔ καταδικάζει την Ημαθία σε υπανάπτυξη και μαρασμό.

Το Υπουργείο Οικονομικών οφείλει να απαντήσει γιατί δεν έχει αναλάβει καμία δράση για την προώθηση μεταφοράς και λειτουργίας του τελωνείου, στην ευτυχή συγκυρία μάλιστα που αρμόδιος Υπουργός είναι ένας Ημαθιώτης. 

Η Αμάλθεια ΑΕ πρέπει άμεσα να παρουσιάσει στον Ημαθιώτικο Λαό απολογισμό των δράσεών της και να απαντήσει γιατί έως σήμερα δεν έχει κατορθώσει να στήσει ούτε τούβλο στην Αγορά Κουλούρας.

Η Αμάλθεια ΑΕ οφείλει να διεξάγει σήμερα έναν ανοικτό σε όλους, δημόσιο διάλογο για την αξιοποίηση της αγοράς της Κουλούρας, όπου η λειτουργία δημόσιων υπηρεσιών μπορεί να φιλοξενηθεί αλλά δεν πρέπει να είναι η κύρια λειτουργία της Αγοράς ούτε η αναπτυξιακή προοπτική για την Ημαθία.

Σε αυτήν την κατεύθυνση και σύμφωνα με τις σημερινές κρίσιμες συνθήκες, θα ήταν πολύ χρήσιμο να συζητήσουμε περαιτέρω τη δημιουργία ενός σύγχρονου διαμετακομιστικού κέντρου, συνεργατικών σχηματισμών αγροδιατροφικού τομέα, με προτεραιότητα στην τεχνολογία και με σύγχρονες, ποιοτικές και καινοτόμες υπηρεσίες και επιχειρήσεις".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

methodos orizontio

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69