tsakiridis ban july21

sidiropoulos oil

Δείτε το φυλλάδιο προσφορών!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

http://e-karamitsos.gr/

«Πρωτόνιο»: Ένα πρότυπο εκπαιδευτήριο Χημείας για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας

access ban20

Η Ρένα Δούρου στην Ημαθία: "Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει μια Τοπική Αυτοδιοίκηση στα μέτρα της, μακριά από την κοινωνία"

“Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, Περιφέρειες και Δήμοι, πρέπει να καταπολεμήσουν το ξεπερασμένο προσωποκεντρικό μοντέλο με επίκεντρο τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο, που επιβάλλει η κυβέρνηση. Μοντέλο, στον αντίποδα των προτεραιοτήτων του Κογκρέσου του Συμβουλίου της Ευρώπης, μοντέλο που δεν αντιμετωπίζει τις ανάγκες των πολιτών, δεν καταπολεμά τις ανισότητες, δεν αντιμετωπίζει την κλιματική κρίση, δεν προωθεί την κοινωνική συνοχή, τις ανθεκτικές υποδομές, δεν προστατεύει το δημόσιο χώρο”. Αυτά παρατήρησε η Ρένα Δούρου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπεύθυνη για το Περιβάλλον, την Ενέργεια και την Κλιματική Κρίση, μετά από τη συνάντησή της, στη Βέροια, με τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, Κώστα Καλαϊτζίδη.

“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει μια Τοπική Αυτοδιοίκηση στα μέτρα της, μακριά από την κοινωνία, τους πολίτες και τις ανάγκες τους. Κοντά στους λίγους και ισχυρούς”, προσέθεσε η ίδια, σήμερα, κατά την επίσκεψή της στην Ημαθία.

Η Ρ. Δούρου συνοδεύεται από αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποτελούμενη από τον Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ημαθίας, Κ. Καλδάρα, τον αναπληρωτή Συντονιστή, Γρ. Γεωργιάδη, τα μέλη της ΝΕ, Ι. Κολτσίδα, υπεύθυνη Θεματικής Ενημέρωσης, Κ. Θεοδωρίδη, υπεύθυνο Θεματικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ν. Σπυρίδου, υπεύθυνη Θεματικής Παιδείας, Δ. Χαμπίδη, υπεύθυνο Θεματικής Αγροτικού, Γ. Ουσταμπασίδη, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, Γ. Κολτσίδα και Κ. Λαγό, το μέλος ΚΕΑ, Δημοτικό Σύμβουλο, επικεφαλής της Παράταξης “Προτεραιότητα στον Πολίτη”, Α. Μαρκούλη και τους πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χρ. Αντωνίου και Φρ. Καρασαρλίδου.

Το κίνημα αλληλεγγύης για τα “Παιδιά της Άνοιξης”

Αργότερα η Ρένα Δούρου επισκέφθηκε, στην Αλεξάνδρεια, “Τα Παιδιά της Άνοιξης”, το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας, Απασχόλησης και Κατάρτισης ΑμεΑ. Και είχε συνάντηση με την Πρόεδρο, Ελ. Σαρκατζή και τον β Αντιπρόεδρο, Κ. Αρβανίτη. “Τα Παιδιά της Άνοιξης είναι δικά μας παιδιά. Όλοι μαζί, γονείς, φροντιστές, εργαζόμενοι, δίνετε τον καθημερινό αγώνα για την επαγγελματική κατάρτιση, την κοινωνικοποίηση, την απόκτηση δεξιοτήτων για να αποκτήσουν τα παιδιά την πολύτιμη αυτονομία τους”, σχολίασε η Ρ. Δούρου, που αναφέρθηκε στο “κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύσσεται μέσα από πρωτοβουλίες τέχνης, κινητοποιώντας την κοινωνία” για τη δημιουργία νέου Σπιτιού των Παιδιών της Άνοιξης στη Βέροια.

Για την εμβάθυνση της Τοπικής Δημοκρατίας

Ακολούθησε συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ με τον Αντιδήμαρχο Αλεξάνδρειας, Στ. Δελιοπουλο. “Δήμοι και Περιφέρειες οφείλουν να δίνουν κοινό αγώνα προς όφελος των πολιτών. Μπορούν, με τις κατάλληλες αρμοδιότητες και πόρους, να αναδειχθούν στα δυνατά χαρτιά για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας, χωρίς να περιμένουν αθηνοκεντρικές λύσεις εξ ουρανού”, σχολίασε η Ρ. Δούρου. “Από τον Έβρο ως την Ημαθία και από την Αττική ως την Κρήτη, η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να συμβάλλει στην εμβάθυνση της Τοπικής Δημοκρατίας μέσα από μια πραγματική, ουσιαστική πολυεπίπεδη, αποκεντρωμένη διακυβέρνηση με, από και για τους πολίτες”, προσέθεσε η ίδια.

Αργότερα επισκέφθηκε τα Γραφεία της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ στην Αλεξάνδρεια, όπου και συζήτησε με αυτοδιοικητικά στελέχη της πόλης.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας

Τέλος εποικοδομητική και πλούσια σε θεματολογία ήταν η συνάντηση που είχε το βράδυ της Πέμπτης η Ρένα Δούρου με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας, Φ. Καραβασίλη και τα μέλη του Συλλόγου, Ν. Παπαγιάννη (ταμία), Κ. Βλαχόπουλο, Π. Δαβόρα, Γ. Ματσαρίδη, Ελ. Σαββίδου και Γ. Χατζόγλου.

Στη συνάντηση μετείχαν ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ημαθίας, Κ. Καλδάρας, ο αναπληρωτής Συντονιστής, Γρ. Γεωργιάδης, ο υπεύθυνος Θεματικής Δικαιοσύνης, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κοινωνικών Κινημάτων και Αλληλεγγύης της Ν.Ε., Βασ. Δημητριάδης, τα μέλη της θεματικής, Ν. Αυτζής, Α. Χαρίση, Β. Κωνσταντινόπουλος καθώς και ο υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας, Αντώνης Μαρκούλης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Κ. Τροχόπουλος και Π. Μουχτάρη. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα ζητήματα της συνεπιμέλειας και των γυναικοκτονιών καθώς και τα θέματα της επιτάχυνσης της απονομής Δικαιοσύνης, της προστασίας της πρώτης κατοικίας, του τέλους επιτηδεύματος. Παράλληλα έγινε αναφορά στις δράσεις και τις παρεμβάσεις του Συλλόγου για την προάσπιση του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

“Ο ρόλος της μαχόμενης δικηγορίας είναι σημαντικός στο πλευρό των πολιτών, για την προάσπιση των ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων, όπως των δικαιωμάτων των γυναικών. Αυτό αποδεικνύουν έμπρακτα, με τη δράση τους, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φώτης Καραβασίλης και τα μέλη του”, παρατήρησε η Ρένα Δούρου.

H iRepair σας περιμένει στην Βέροια!

methodos orizontio

ΜΙΜΗΣ ΚΟΓΙΑΣ

sidiropoulos

studio 69