tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

ΣΥΡΙΖΑ: "Η ντροπή απέναντι στην ιστορία μας...έχει όνομα"

Σκληρή κριτική στον Πρωθυπουργό για τον τρόπο που επιλέχθηκε να γίνουν τα εγκαίνια του Μουσείου των Αιγών, ασκεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας. Στην ανακοίνωση αναφέρει:

"Την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου θα κάνει μια σύντομη εμφάνιση στην Ημαθία ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το σκηνικό για αυτή την solo παράσταση, θα είναι οι Αιγές. Οι κάμερες και τα μικρόφωνα ανοιχτά, οι υποτελείς, οι αυλικοί και οι κορδέλες στη θέση τους.

Οι υπόλοιποι, μαζί και η Ιστορία, περισσεύουν.

Είναι γνωστό ότι:

Το Μουσείο των Αιγών στη Βεργίνα, είναι ένα Οικουμενικό έργο τεράστιας ιστορικής και πολιτισμικής αξίας. Όλοι ονειρευτήκαμε την ανέγερση και τη λειτουργία αυτού του Μουσείου που θα αποτελέσει κόσμημα για τον τόπο και μοναδικό πόλο έλξης για την παγκόσμια κοινότητα. Ένα μοναδικό Μουσείο για το οποίο εργάστηκαν για περισσότερα από τριάντα χρόνια, επιστήμονες, τεχνίτες, αυτοδιοικητικά στελέχη, υπουργοί, πρωθυπουργοί, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, περισσεύουν.

Η άκαμπτη συνέχιση μιας πολιτικής απαξίωσης, πάνω σε μοναδικά έργα της ελληνικής αρχαιότητας που προορίζονται και αυτά να θυσιαστούν στο βωμό του κέρδους και της σκληρής επιχειρηματικότητας, όπως η εμμονική μετακίνηση των αρχαιολογικών ευρημάτων από το φυσικό τους χώρο, στο μετρό της Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, τα κυκλαδίτικα ειδώλια της «Συλλογής Στερν», που επιστρέφονται, όχι στο Ελληνικό Κράτος αλλά στο ιδιωτικό Μουσείο Γουλανδρή, αν και πολλά από αυτά είναι προϊόντα αρχαιοκαπηλίας και πόσα ακόμη τρανταχτά παραδείγματα, αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι η βαθειά υποτίμηση της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας, είναι χαρακτηριστικό αυτής της κυβέρνησης.

Πλέον ο ελληνικός λαός έπαψε να αναρωτιέται πόσο πιο χαμηλά θα πέσει η αξιοπρέπεια και πόσο πιο ψηλά θα φτάσει η αναλγησία και η ευκαιριακή καπηλεία, των “αρίστων” της κυβέρνησης.

Οι Αιγές υπήρξαν το λίκνο της βασιλικής δυναστείας των Τημενιδών, που κυριάρχησε επί τρεισήμισι αιώνες στη Μακεδονία, στη συνέχεια στην Ελλάδα και σε όλη την οικουμένη, με τον Φίλιππο Β΄ και τον Μέγα Αλέξανδρο και  είναι πλέον ενταγμένες από το 1996 στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Οι πολίτες όχι μόνο της Ημαθίας, της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας, αισθάνονται ντροπή για αυτή την απαξίωση, για αυτή τη φτηνή εκμετάλλευση και η ντροπή αυτή φέρει το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Υ.Γ. Επειδή θα τον συνοδεύει και η υπουργός Πολιτισμού κα. Μενδώνη, ας προσέξουμε μήπως έχει από κοντά της και καμιά μπετονιέρα".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69