tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Βεσυρόπουλος: «Σημαντική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για την άσκηση τελωνειακής αντιπροσώπευσης»

Με την ευρεία στήριξη της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ψηφίστηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο που αναμορφώνει σημαντικά το θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση της τελωνειακής αντιπροσώπευσης (εκτελωνιστές).

Η συναίνεση που εκφράστηκε στο Κοινοβούλιο αποτυπώθηκε και στη διάρκεια της διαβούλευσης αλλά και στη διαδικασία της διαμόρφωσης του νομοσχεδίου, που έγινε από κοινή ομάδα εργασίας στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Εκτελωνιστών Ελλάδος.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών κ.Βεσυρόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, αναφέρθηκε στα βασικά στοιχεία της θεσμικής παρέμβασης με την οποία αναμορφώνεται το θεσμικό πλαίσιο άσκησης της τελωνειακής αντιπροσώπευσης (εκτελωνιστές), όπως:

1ον) Η αναμόρφωση των όρων και των προϋποθέσεων για την τελωνειακή αντιπροσώπευση και η ρύθμιση των όρων άσκησης του επαγγέλματος του τελωνειακού αντιπροσώπου, δηλαδή του εκτελωνιστή, σύμφωνα και με τα ισχύοντα σε ενωσιακό επίπεδο.

Με αυτό το νομοσχέδιο ουσιαστικά αντικαθίστανται ο νόμος 718/1977 «Περί Εκτελωνιστών» στον οποίο περιλαμβάνονταν απαρχαιωμένες και ξεπερασμένες διατάξεις με αναχρονιστικές προβλέψεις που δεν κάλυπταν πλήρως το πλαίσιο άσκησης της τελωνειακής αντιπροσώπευσης.

«Μέσω των ουσιαστικών παρεμβάσεων μας, οι εκτελωνιστές θα πιστοποιούνται πλέον μέσα από ειδικά και σύγχρονα προγράμματα από ειδικά διαπιστευμένους φορείς και προβλέπεται μια διαρκής διαδικασία επιμόρφωσης καθόλη τη διάρκεια του επαγγελματικού τους βίου ενώ παράλληλα καθορίζεται πλέον με σαφήνεια το είδος της ευθύνης που απορρέει αναλόγως του είδους της τελωνειακής αντιπροσώπευσης» τόνισε σχετικά ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

2ον) Η αποσαφήνιση των προϋποθέσεων που πρέπει να πληρούνται για την εγγραφή στο Μητρώο Επαγγελματιών Τελωνειακών Αντιπροσώπων και τη λήψη αδείας, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν το επάγγελμα του Τελωνειακού Αντιπροσώπου.

3ον) Η εναρμόνιση με την ενωσιακή τελωνειακή νομοθεσία, του θεσμικού και κανονιστικού πλαισίου για ζητήματα που αφορούν στην αναστολή, ανάκληση και ακύρωση της άδειας επαγγελματία τελωνειακού αντιπροσώπου.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος τόνισε: «Η κυβέρνηση συνεχίζει να υλοποιεί τη μεταρρυθμιστική της ατζέντα μέσα από θεσμικές παρεμβάσεις, όπως αυτές που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα, το περιεχόμενο του οποίου ήδη έτυχε ευρείας αποδοχής στη διαδικασία της διαβούλευσης. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει να μιλάει με έργα, υλοποιώντας μεταρρυθμίσεις προς όφελος της κοινωνίας, με παράλληλο στόχο την ισχυροποίηση και την ανάπτυξη της οικονομίας.»

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69