tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

H εκστρατεία #σώσετηνπόλη έφτασε το 10% υποστήριξης από Δήμους στην Ελλάδα

Η εκστρατεία #σώσετηνπόλη του Ελληνικού Γραφείου του «Κόσμου Χωρίς Πολέμους και Βία» (UN ECOSOC Consultative Status NGO & ICAN Partner) συγκέντρωσε μέχρι στιγμής την επίσημη υποστήριξη από 36 Δημοτικά Συμβούλια, περισσότερα δηλαδή από το 10% των Δημοτικών Συμβουλίων στην Ελλάδα. Αυτό αντιστοιχεί σε εκπροσώπηση πάνω από 1,1 εκ. πολιτών.

Στόχος της εκστρατείας και βασικό αίτημα, είναι να επικυρωθεί από την Ελλάδα η Συμφωνία για την Κατάργηση των Πυρηνικών Όπλων (ΣΑΠΟ – TPNW), η οποία υιοθετήθηκε στις7 Ιουλίου 2017 από την ολομέλεια του Συμβουλίου του ΟΗΕ, ενώ από τον Ιανουάριο του 2021 είναι σε πλήρη ισχύ. Αυτή τη στιγμή, τα πλήρη μέλη της Συνθήκης, είναι 66 κράτη ενώ άλλα 83 την έχουν υπογράψει και αναμένουμε την επικύρωσή της από τα εθνικά τους κοινοβούλια. Επίσης, 3 χώρες της ΕΕ έχουν ήδη προσχωρήσει ως πλήρη μέλη της Συνθήκης: Αυστρία, Ιρλανδία και Μάλτα.

Μέχρι στιγμής έχουν υπογράψει την έκκληση με έκδοση αντίστοιχων ψηφισμάτων οι δήμοι Αγίου Ευστρατίου, Τήλου, Ηλιούπολης, Αγίου Δημητρίου, Γαύδου, Δελφών, Ηρωικής Νήσου Κάσου, Σικίνου, Αρχαίας Ολυμπίας, Γορτυνίας, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Δοξάτου, Κηφισιάς, Θέρμου, Βέροιας, Κιλκίς, Ορεστιάδας, Δεσκάτης, Καρπενησίου, Νέας Προποντίδας, Δυτικής Μάνης, Πύργου, Βύρωνα, Αλμωπίας, Μοσχάτου-Ταύρου, Ευόσμου – Κορδελιού, Μεγαρέων, Ρεθύμνης, Ερυμάνθου, Αιγιαλείας, Βόρειας Κέρκυρας, Νέας Ζίχνης, Ήλιδας και Αργοστολίου, ενώ αναμένουμε τα Δ.Σ. και άλλων δήμων να συμμετέχουν στην κοινή αυτή προσπάθεια άμεσα.

Η εκστρατεία #σώσετηνπόλη, συνεχίζεται και υποστηρίζεται από την IPPNW Ελληνικό Τμήμα.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69