tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Νίκος Ανδρουλάκης: "Η Δημοκρατική Παράταξη θα γίνει ξανά Κίνημα λαού"

Η εκλογική μάχη για την προεδρία στο ΚΙΝΑΛ πλησίασε. Ο προεκλογικός αγώνας των υποψηφίων έφτασε στο τέλος του. Ένα από τα φαβορί, για την πρόκριση στον δεύτερο γύρο, ο Νίκος Ανδρουλάκης, μίλησε στον Πληροφοριοδότη για τις αλλαγές που θα κάνει στο κόμμα, για το αν επαναφέρει τον τίτλο ΠΑΣΟΚ, για τα στελέχη που έφυγαν αλλά και για το διακύβευμα των εκλογών.

Κύριε Ανδρουλάκη, ποιο είναι για εσάς το διακύβευμα των εκλογών για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής;

Δηλώνω παρών σε αυτή τη μάχη, γιατί πιστεύω ότι πρέπει να χτίσουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό. Για να αλλάξει η παράταξη μας περπατησιά χρειάζεται ενότητα και ανανέωση σε επίπεδο ιδεών, προγράμματος, στελεχών. Οι ιδέες μας που πριν μερικούς μήνες κάποιοι θεωρούσαν ότι έχουν μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, επανέρχονται δυναμικά στο ευρωπαϊκό προσκήνιο. Στο εσωτερικό, έχουμε μια άτολμη κυβέρνηση που εναγκαλίζεται όλο και περισσότερο με την ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ και μια αντιπολίτευση που αδυνατεί να προτείνει μια πραγματική εναλλακτική πέρα του λαϊκισμού και της δημαγωγίας. Έχει έρθει η στιγμή να γίνουμε ξανά εμείς ο κύριος εκφραστής των προοδευτικών πολιτών της χώρας μας.

Ποια θα είναι η πρώτη αλλαγή που θα κάνετε σε περίπτωση που είστε ο νικητής των εσωκομματικών εκλογών;

Η 5η και η 12η Δεκεμβρίου είναι η αφετηρία μας για την αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης. Μαζί με τους πολίτες που θα μας τιμήσουν στις εσωκομματικές εκλογές, θα ξεκινήσουμε την αναδιοργάνωση του Κινήματός μας όπου στο κέντρο θα βρίσκονται οι ίδιοι πρωταγωνιστές και όχι κομπάρσοι των βαρόνων της πολιτικής. Από την επόμενη κιόλας ημέρα, θα προχωρήσουμε με αυτοοργάνωση από τη βάση σε τοπικό επίπεδο, ώστε το συνέδριο που θα ακολουθήσει να είναι μία πολιτική διαδικασία και όχι μία μάχη μηχανισμών με συμβιβασμούς κορυφής. Το στοίχημά μας είναι η αναγέννηση και όχι η ανακύκλωση παλαιών στελεχών και συμπεριφορών του παρελθόντος. Το πρόγραμμά μας θα συγκροτηθεί στη βάση της περιφερειακής ανάπτυξης, προτάσσοντας τις ανάγκες κάθε περιοχής σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση, τα επιμελητήρια, τους τοπικούς φορείς, την κοινωνία των πολιτών. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να κάνουμε ξανά ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, μια ισχυρή Δημοκρατική Παράταξη, που θα πρωταγωνιστεί στις πολιτικές εξελίξεις.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις καταγράφουν άνοδο του Κινήματος Αλλαγής; Πού πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό; Μήπως είναι παροδικό;

Το Κίνημά μας μετά από αρκετά χρόνια βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κοινωνίας και αυτό αποτυπώνεται στη δημοσκοπική ανάκαμψη. Η πολιτική παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά, οι ανοικτές εσωκομματικές διαδικασίες και η απογοήτευση των δημοκρατικών πολιτών από τη διαχειριστική ανεπάρκεια της ΝΔ και την αναξιοπιστία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ συνέβαλαν στη δημιουργία νέας δυναμικής για την Προοδευτική Παράταξη. Αυτή την ευκαιρία λοιπόν πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να την αξιοποιήσουμε, έχοντας στραμμένο το βλέμμα αποκλειστικά στο μέλλον και αποφεύγοντας πισωγυρίσματα και συγκρούσεις με όρους του χθες. Με ένα ανανεωμένο θεσμικό κόμμα και ένα νέο ήθος εξουσίας στο επίκεντρο του οποίου θα είναι η αξιοκρατία και η διαφάνεια, είμαι βέβαιος ότι θα αποκτήσουμε ξανά το εύρος μιας μεγάλης παράταξης και η ανάκαμψη που φαίνεται στις δημοσκοπήσεις δεν θα είναι κάτι προσωρινό.

Σε ποιους απευθύνετε προσκλητήριο για τις κάλπες στις 5 και 12 Δεκεμβρίου και με ποιους ψηφοφόρους θα μεγαλώσετε την παράταξη; Ποια θέση έχουν στην προσπάθειά σας στελέχη που έφυγαν για τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ;

Απευθύνομαι σε όλους τους δημοκρατικούς, προοδευτικούς πολίτες είτε μας έχουν ψηφίσει στο παρελθόν είτε όχι, σε όσους πληγώσαμε ή απογοητεύσαμε, αλλά αναζητούν μια αξιόπιστη εναλλακτική στο σημερινό άγονο πολιτικό σκηνικό. Που βλέπουν ότι ο σημερινός δικομματισμός ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι αδιέξοδος και επιζήμιος για τη χώρα. Από τη μία, η κυβέρνηση πολιτεύεται με δημοσκοπικούς όρους σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στην καταστροφή χωρίς να μπορεί να αρθρώσει πολιτικές λύσεις. Αυτό που κρατάει όρθιο τον κ. Μητσοτάκη είναι ο φόβος πολλών πολιτών μην επιστρέψει ο κ. Τσίπρας. Εμείς θα σπάσουμε αυτόν τον φόβο μαζί με όλα τα μέλη και τους φίλους μας. Για εμένα οι πολίτες που θα συμμετάσχουν στις εκλογές δεν μπορεί να είναι διακοσμητικά στοιχεία που θα τους θυμηθούμε ξανά σε 4 χρόνια, αλλά ενεργοί συμπαραστάτες στην πορεία για την ανάκαμψη του Κινήματος. Όμως θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Σε αυτή τη νέα εποχή για την παράταξή μας, δεν έχουν καμία θέση όσοι έφυγαν για να πάρουν μια κοινοβουλευτική έδρα ή μια υπουργική καρέκλα. Για εμένα αυτό είναι αξιακό ζήτημα.

Έχει νόημα τελικά η συζήτηση περί ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ; Θα επιστρέψετε στον ιστορικό σας τίτλο;

Με ενότητα και το βλέμμα μπροστά, η Δημοκρατική Παράταξη θα γίνει ξανά Κίνημα λαού στις κάλπες της 5ης Δεκέμβρη. Ενώνουμε τις δυο γενιές, αυτή που ίδρυσε και μεγάλωσε το ΠΑΣΟΚ και αυτή που το έχει ανάγκη για ένα μέλλον με ελπίδα και προοπτική. Είμαστε περήφανοι για τα σύμβολά μας, καθώς ο πράσινος ήλιος και το όνομα του ΠΑΣΟΚ είναι συνδεδεμένα, στη συνείδηση του ελληνικού λαού, με την πιο μακρά περίοδο ευημερίας και σταθερότητας που γνώρισε η χώρα. Κανείς δεν έφυγε εξαιτίας τους, αλλά πληγώθηκε από εγωισμούς, κυβερνητισμό και πολιτικές επιλογές. Στο Συνέδριό μας θα βρούμε ένα τρόπο και τα σύμβολά μας να τιμήσουμε και να αγκαλιάσουμε όλους όσοι εντάχθηκαν και θέλουν να ενώσουν τις προσδοκίες τους μαζί μας. Και να είστε σίγουροι ότι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές και το ΠΑΣΟΚ και ο ήλιος μας θα είναι στη θέση που τους αξίζει.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69